marți, 31 decembrie 2013

Binecuvantat prin dusmani

“Corbii îi aduceau pâine și carne dimineaţa, și pâine și carne seara, și bea apă din pârâu.” 1 Împaraţi 17: 6

Nu-L limita pe Dumnezeu la a utimiza doar oamenii pe care-I aprbi tu. Ai fi naiv făcând acet lucru. Dumnezeu a folosit un corb – o pasăre necurată – pentru a-l hrâni pe Ilie. Neemia a construit zidurile Ierusalimului cu bani proveniţi de la un rege pâgân. Când Dumnezeu intră în acţiune, cei care de obicei te evită ar putea deveni sursa împlinirii nevoilor tale. Evitându-I și tu la rândul tău, ai putea, fârâ să știi, să blochezi o binecuântare pregătită de Dumnezeu pentru tine. Tendinţa de a te îndepărta de anumiţi oameni, te poate dezavantaja în viaţă. Nu poţi evita interacţiunea cu oamenii dificili. Dumnezeu dorește să te maturizezi în mijlocul negativităţii, nu să fii consumat de ea! David poseda abilitatea de a lucra cu oamenii dificili. Nu cred că există ceva mai greu decât interacţiunea cu un suflet tulburat de un rău. La început David s-a bucurat de favorurile lui Saul, însă mai târziu, acesta a dorit să-l omoare. Cu toate acestea, David nu și-a schimbat strategia. A rămas la palat pentru că știa că binecuvântările lui Dumnezeu se peste el acolo. Iar datorită comportamentului său și a înţepciuunii cu care a manevrat situaţia, a ajuns să conducă palatul! Principiile lui Dumnezeu sunt eterne. David nu s-a limitat pe sine și, cu atât mai mult pe Dumnezeu. Știa că oamenii se încadrau în două categorii: “vase de cinste” și “vase de ocară”. Pentru că nu și-a pus încrederea în oameni, nefiind impresionat sau deprimat de aceștia, I s-a oferit oportunităţi nelimitate. De ce? Pentru că i-a eliberat pe alţii, astfel încât aceștia să fie folosiţi de Dumnezeu! Deci, învaţă să cooperezi cu oamenii dificili; poate că cea mai mare luptă de azi reprezintă o binecuvântare pentru mâine.



Preluat din cartea “Cuvântul lui Dumnezeu pentru azi”.

Scrisoare de informare din India, decembrie 2013

Scumpi frati in Domnul, am debutat luna decembrie cu intalnirea misionarilor romani din Patna si am avut onoarea sa avem in casa noastra printre invitati pe fratele Paris Reidhead, prieten si lucrator  impreuna cu Leonard Ravenhill, A.W.Tozer, Paul Washer, etc…Am fost ziditi de experienta vietii sale ca misionar chiar si la aceasta varsta inaintata, cu 8 copii misionari si un numar relevant de carti scrise.
Decembrie nu doar ca a presupus sfarsitul anului, ci si ultima luna de viza, din cele 6 luni, pe care le aveam. Asa ca am plecat spre Delhi intai pentru obtinerea certificatului de nastere si a pasaportului pentru bebe. Plecarea spre Delhi nu a fost deloc usoara dat fiind faptul ca sotia fusese operata de un abces degenerat dintr-o mastita si zilnic avea nevoie sa mearga la spital pentru drenaj. Sunt atacuri similare cu ale tuturor misionarilor care ii cunoastem, si care apar in momente premergatoare schimbarii vizei cu scopul de a abandona totul. In Delhi, la toate acestea s-au adaugat si birocratia si lipsa de seriozitate ale Ambasadei Romaniei in India, facand ca sederea noastra sa fie o continua miscare intre hotel, ambasada si spital, epuizandu-ne zilnic resursele fizice si financiare. Dar in aceste incercari credinta ne-a fost crescuta si intarita spre a iesi biruitori. SLAVA LUI!
Dupa terminarea orarului ambasadei ma suna consulul ca la ora 7 seara sa vin sa ridic pasaportul bebelui. Domnul mi-a trimis un taximetrist care sa ma duca la ambasada si inapoi si care stia engleza bine. La doar 5 minute de mers cu masina trecem prin mijlocul unei campanii electorale a Partidului Comunist din India. A fost de ajuns pentru mine sa incep discutia din punct de vedere politic(avand experienta trairii in comunism) si sa o directionez spre nevoia spirituala a Indiei, care dincolo de un presedinte bun are nevoie de a se inchina unui Dumnezeu Viu si Adevarat. El mi-a exprimat dezamagirea cu privire la inchinarea la atatia idoli si faptul ca nu i-a adus rezultate vietii lui. Cel mai preocupat era de faptul ca dupa moarte tot trebuie sa se reincarneze in loc sa traiasca vesnic in fericire. I-am dat Vestea Buna ca exista viata vesnica, ce inseamna ea si cum se obtine. Bucuria i-a umplut fata. Cu un cablu a conectat telefonul meu la CD Playerul de la masina si a inceput sa asculte muzica crestina in hindi. Dupa doar o strofa a melodiei:’’Above all nations/Above all gods…’’ a dat muzica la maxim facand ca in peste 70km prin capital Indiei sa rasune mesajul Unicului Dumnezeu, Rege al Regilor, Domn al Domnilor si Domn peste toate domniile si capeteniile cerurilor si pamantului! La un semafor s-a oprit o masina de politie langa noi cu 6 politisti inarmati cu mitraliere si cand ascultand muzica au inceput sa dea din cap, in semn ca le placea. I-am salutat cu mana si am plecat mai departe. Cand am ajuns inapoi la hotel ne-am rugat impreuna ca el sa il primeasca pe Isus ca Domn si Mantuitor in viata lui.Cu siguranta acest om a avut contact cu alti crestini care i-au vorbit despre Domnul Isus pentru avea ceva cunostinta despre asta. Insa este foarte greu ca un hindus sa il primeasca pe Isus ca Domn si mantuitor in viata Lui. I-am facut cadou un CD plin de muzica crestina in limba hindi. Ne rugam ca Domnul sa il indrume spre partasia cu crestinii locali unde sa creasca spiritual.
Din Delhi am plecat spre Tailanda unde am aplicat pentru o noua viza. Ieri 27 Dec, am ridicat pasapoartele cu viza de 6 luni. Glorie Lui!!!
Sederea in Tailanda a presupus printre altele cunoasterea spectrului spiritual si nevoia Evangheliei din aceasta tara. Cu o populatie de aproape 70 mil. de locuitori si doar 0.5% crestini, Thailanda este una din tarile sub urgenta evanghelizarii deoarece budismul(95%) ii tine in robia idolatra, desi numele tarii se traduce prin ‘’Tara Libera’’(Thai=liber).
Intalnirile cu misionarii si agentiile misionare de aici au ca finalitate implicarea anul viitor in proiecte evanghelistice comune.
Multumim celor care ne-ati sustinut si ne sustineti in rugaciune si financiar in anul 2013 si va asiguram ca simtim cu Domnul lucreaza si e prezent in viata si circumstantele noastre la orice pas. Multumim Domnului pentru bebelusul nostru care in toate calatoriile facute cu masina sau avionul, in toate intalnirile pe la ambasade, spitale sau organizatii misionare si in toata agitatia acestei luni a fost sanatos si cuminte, nu a plans pe nicaieri, facilitandu-ne realizarea obiectivelor. Cu adevarat este un dar minunat de la Domnul si o mare binecuvantare pentru noi ca parinti!
Anul 2014 este un an al provocarilor si intensificarii activitatii noastre. Un prim obiectiv este ca Domnul sa ne aseze intr-un loc(tara) stabil in Asia din punct de vedere al vizei, care sa fie o baza pentru echipele misionare de unde sa putem intreprinde calatorii misionare in tarile Asiei de Sud-Est.(nu putem dezvalui numele tarilor dat fiind simplitatea propagarii acestui document pe Internet).
Stabilitate din punct de vedere al vizei inseamna o viza pe termen lung, o viza permanenta sau o viza de misionar sau charity. Lucrul acesta de moment este aproape imposibil in India deoarece singura optiune pentru viza pe termen lung este cea de bussines, dar care ar implica costuri imense pentru investitii). Vizele de turist au foarte multe restrictii, sunt de cel mult 6 luni, implica costuri elevate pentru innoirea lor si instabilitatea pe care o reprezinta pentru lucrare si pentru eficienta proiectelor pe termen lung.
Motive de rugaciune:

  1. Calauzire si discernamant in ce priveste voia Lui cu privire la asezarea unei baze misionare pe teritoriu stabil.
  2. Pregatirea echipelor misionare spiritual si financiar pentru venirea lor aici si/sau in alte tari.
  3. Resursele financiare necesare lucrarii si inaintarii Evangheliei, tarile asiatice nefiind deloc ieftine,(nici chiar India) in special din cauza dependentei lor de marile puteri economice.

Nu va uram “La multi ani” pentru ca sunteti vesnici, dar dorim ca in anul 2014 viata din El sa curga in inimile voastre si manifestarea puterii si binecuvantarilor Lui sa va umple trupul, sufletul si duhul vostru.


IACOV 5:7
“Fiti, dar, indelung rabdatori, fratilor, pana la venirea Domnului. Iata ca plugarul asteapta roada scumpa a pamantului, si o asteapta cu rabdare, pana primeste ploaie timpurie si tarzie.”

Cu dragoste sfanta,
Klau, Kris, Sammy


Pentru sustinerea financiara a lucrarii din India s-au deschis urmatoarele conturi:

Cont GBP(£) Barclays UK
Eduard Claudiu Moisa
Sort Code: 20-24-61
Account number: 33711072


Cont RON ING ROMANIA
Moisa Emil
RO57INGB0000999903742436

Cont EURO ING ROMANIA
Moisa Emil
RO83INGB0000999903742453
COD SWIFT: INGBROBU


Adresa e-mail:
godinbihar@yahoo.com
Yahoo Messenger ID:
godinbihar
Facebook ID:
Plantare Biserici India

luni, 23 decembrie 2013

Not Today (2013)

Caden Welles are lumea la picioare. Cu resursele tatalui sau bogat, el traieste o viata de vis la 20 de ani. Dar ce se intampla cand visul se transforma in cosmar in cealalta parte a lumii?

Calatorind cu prietenii sai la Hyderabad in India doar ca sa isi satisfaca un moft, asteptarile sale in legatura cu o petrecere incredibila ii sunt distruse. Dar nu atat de rau precum constiinta sa cand refuza sa ajute un om care murea de foame si fetita lui.

Bantuit de imaginile cu Kiran si Annika, Caden incearca sa indrepte raul facut, in acel moment descoperind ca Kiran a fost fortat sa-si vanda propria fiica. Caden descopera o situatie despre care putini americani stiu ca inca mai persista: un infiorator comert cu oameni. Daca adaugam si dezumanizarea lui Kiran si a altor sute de milioane de locuitori din Dalit din cauza saraciei, obtinem o situatie pe care Caden ar putea foarte bine sa o ignore. Totusi stimulat de un scop adevarat, o prietenie noua si putin probabila si de rugaciunile mamei si iubitei sale, Caden alege sa il ajute pe Kiran cand acesta porneste sa-si caute fiica.

vineri, 13 decembrie 2013

Studiu de 30 de zile de la Ciresarii (30)




30. Puterea Lui Dumnezeu

Am privit rasaritul.
Ce-i drept, l-am privit printre frunzele aramii ale copacilor obositi si cu fetele schimonosite de-atata palmuiala a vantului...dar si asa, asistand la pedeapsa naturii, fara vreun motiv anume, rasaritul a fost frumos.
Era viu si se ivea fara sa il poata ceva impiedica sa se dezbrace si sa-si etaleze forma voluptoasa. Este ceea ce il defineste si il face puternic.
Puterea acestuia m-a dus cu gandul la ideea de putere si la ceea ce te poate pune in gloata puternicilor. Si ce am constatat? Probele te fac puternic! Fara sa-ti probezi puterea nu ai veridicitate.

Dumnezeu si-a aratat puterea. Isus a probat, iar prin sangele de la Golgota a daramat orice bariera poate exista in lumea aceasta.



Sursa aici

Studiu de 30 de zile de la Ciresarii (29)




29. Sistemul constructivist in relatia cu Dumnezeu

Orice om dispune de inteligenta, constiinta, discernamant si libertate. Atunci cand ceva impedica acesti factori sa se dezvolte apar bariere, tipare pe care oamenii le percep in unele cazuri ca o incapabilitate de a evolua. Dar si evolutia poate fi refuzata. In cazul libertatii aducem in discutie relativitatea. Vorbind de libertate, toti oamenii doresc libertate, insa nimeni nu este cu adevarat liber, deoarece aceasta aduce cu sine responsabilitatea. Faptul de a fi dependent este simplu , in acest caz raspunderea nu iti revine tie ci celui de care esti dependent. Oamenii au adoptat deci un mod de viata schizofren, care a ajuns deja tipar, convingere. Si nu asta ar fi necazul, atunci cand dependent esti de un Dumnezeu care nu apeleaza la dominare si nu isi foloseste puterea in scopul de a se hrani din infantilitatea celuilalt, caci nu avem un Dumnezeu egocentrist, ci unul empatic si altruist.
Ridic deci la rang superior sistemul constructivist al relatiei cu Isus care a schimbat paradigma, deoarece rolul Acestuia nu este de a adauga doar informatie, prin constrangere, ci el construieste, se muleaza. Acesta lasa loc dezvoltarii individuale si este un proces drept in care ambele parti au beneficii. Un avantaj important al acestui sistem este acela ca aduce o data cu sine si pacea interioara, aprecierea si curajul.
Un alt factor important este sa iti permiti sa gandesti, sa fii activ , sa te implici si sa iti pese. Atunci cand esti perseverent, consecvent in aceasta si iti cunosti individualitatea si capacitatea, vei putea mai usor sa ajungi la telul acela bine definit pe care ti l-ai propus si acela este sa evoluezi santos sa cresti spiritual si nu de a te scalda in betii orgolioase.



Sursa aici

Studiu de 30 de zile de la Ciresarii (28)




28. Cantec pentru Isus

Conştient sunt Doamne bine dacă n-ai fii lângă mine
Totu-n jurul meu s-ar nărui
Soarele pe cer s-ar stinge, luna ar pieri şi-ar plânge
Stelele n-ar mai luci frumos
Dar atunci când eşti cu mine inima de Tine-i plină
Duhul Tău mi-alină orice dureri
Cu blândeţe-mi ierţi păcatul, ştiu că mijloceşti la Tatăl
Acest an poate voi face rod.


Nu-nţeleg câtă iubire poţi să ai Tu pentru mine
Nu merit nimic din mila Ta
Eu eram pierdut pe cale, Tu cu ultima suflare
M-ai salvat pe cruce la Calvar

Mă închin cu mulţumire dăruindu-ţi pe vecie
Inima mi-e tot ce a rămas
Vin în sfântă umilinţă şi te rog să-mi dai credinţă
Să-nţeleg Isuse, voia Ta
Vreau să-nvăţ ce e iubirea şi răbdarea şi jertfirea
Vreau şi eu să plâng la Golgota
Ştiu că-n şoapta înserării vei purta spre largul zării
Pe acei ce voia ţï-au făcut.

Elim Harmony



Sursa aici 

Studiu de 30 de zile de la Ciresarii (27)




27. Originea noastra

Noi suntem doar purtatori de mesaje. Mesajul nu este al nostru, desi vine prin noi. Dumnezeu se exprima prin noi in mod necontenit, tocmai de aceea, in esenta, suntem cu totii la fel. Fiecare dintre noi are potentialul de a fi si de a face orice altceva este sau face altcineva. Important nu este sa ne uitam la ceilalti cu invidie, ci reusitele celorlalti sa ne inspire sa gasim in noi insine acea conexiune profunda cu Tatal, de la care ne vine toata inspiratia si ghidarea. Totodata, fiecare dintre noi poarta un ceva al sau, ceva unic cu care imbogateste aceasta lume. Cand combinam aceasta unicitate cu Divinitatea care curge prin noi, atunci fiecare isi traieste calea pentru care a venit aici, in aceasta viata, in aceasta forma fizica, sa o traiasca. Ceea ce este insa si mai important este faptul sa ne amintim ca ceea ce suntem noi cu adevarat este acea Viata care curge prin noi, si nu suntem limitati la corpul prin care se exprima Viata. Nu avem un suflet, ci suntem un Suflet. Nu avem viata, ci suntem Viata. Ceea ce suntem noi cu adevarat nu a inceput la nasterea in corpul fizic si nici nu se va termina la moartea corpului fizic. Ceea ce suntem va ramane pentru eternitate.


Sursa aici

Studiu de 30 de zile de la Ciresarii (26)



26. Inima catre inima, nu gura catre urechi

Cine este? Adevarata dragostea dintai!
Cum functioneaza? Prin dragoste in neimaginate feluri!
De ce? Pentru ca iubeste!
Cand arata dragostea si cand actioneaza? Tot timpul! O vezi tu?
Il doresti tu in viata ta si daca da, de ce?
Stiu ca orice om are ideea de spiritualitate in ceea ce este. De ce? Pentru ca suntem facuti dupa chipul si asemanarea Lui si pentru ca in noi traieste cineva, aparent strain, care ne-a dat o parte din El. Insa cum facem sa lasam ca acest strain sa ne devina prieten pentru ca mai apoi sa Il lasam sa ne conduca?
Experimenteaza-L!
Nu Il gandi,nu Il filozofa,nu Il deforma,nu Ii da insusiri care nu Il caracterizeaza si nu vorbi in numele Lui.
Experienta cu El presupune cunoastere, deja s-a format podul, il vezi?
Podul este solid sau subred...cum il alegi tu!
Daca alegi sa construiesti podul, baza ,temelia trebuie sa fie solida...dar...spune-mi (spune-ti) ..de ce ai ales sa il construiesti? Poate ca ai motive intemeiate sau poate doar te-a atras...de ce? Pentru ca suntem creati spre acel ceva vesnic alaturi de ceva maret. Pentru ca Altceva-ul nu te implineste.
Am vazut ca experienta cu El necesita dragoste,interes si timp. Aloca-I timp,doar asa Ii poti vedea fata...si fata Lui este blanda...
Experienta cu El m-a rusinat de nenumarate ori...dragostea Lui este atat de autentica, transformatoare,revelatoare, coplesitoare.
Pur si simplu te ia din gunoi si te aduce in dreapta Lui. Ce poate fi mai puternic de atat? Ce iti da mai mare siguranta decat bratul Lui drept?
Adaug "UNDE? Unde este El?"
In interiorul tau! Descopera-L!



Sursa aici 

Studiu de 30 de zile de la Ciresarii (25)




25. Dialogul ei cu Cerul

Tată,

Vin din nou, pentru a nu știu câta oară, târându-mă pe drumul măturat deja de măturatorii care se trezesc dis de dimineață pentru a ajuta la estetica întregului oraș, prea plin de murdarul exterior, care se revarsă sălbatic, cu ajutorul vântului, spre fiecare colțisor de clădire.

Caut curatul străzilor și nu îl găsesc...

Am pândit pentru o perioadă momentul imediat următor când strada a fost măturată pentru a-mi așeza genunchii și a-Ți căuta fața. Am crezut că o sa rămân curată, strada arată ca și paharul recent spălat care scârțâie...nici gând! Am căutat apoi ploaia, se zice că ploaia spală...nici gând! Genunchii îmi erau uzi și pielea deja denivelată din cauza pietricelelor acoperite de sânge din cauză că îmi străpungeau pielea.

Unde să găsesc curatul?

Și Te aud spunând: "Vorbești, îti aud vorbele, vorbești și asta nu înseamnă nimic pentru Mine. Caut motivația ta. De ce cauți tu? De ce nu Mă lași să-ți arăt poteca curată care duce spre fața Mea? Ce crezi, sunt capabil să o fac?"
Și fiica intră în defensivă, privind în jos, adoptând expresivitatea unei țânci atât de familiarizată cu De ce-ul, ca și cum ar fi abecedarul: "Dar stai, Tata...nu trebuie să mă murdăresc mai întâi, ca să-mi pot dori poteca curată?"
"Principii? Fă rost de altele noi!" îmi zice fară ezitare.

Și Tata ești mai mult decât calificat să mă pui la zid și să Iți ceri drepturile!
Ai pus în mine o inimă detașată de materialul imperfect, însă m-ai lăsat să mă detașez și de propriile-mi personalități pe care le-am creionat caricatural, la început, pentru ca mai apoi ele să mă transforme în Dorian Gray-ul obosit de atâtea poveri și de murdar.
Ce-mi poate curăța genunchii? Sângele Tău! Ce îmi poate îndruma pașii spre fața Ta? Mătura care mi-ai pus-o în mână și care trebuie folosită de fiecare dată când fac următorul pas!
Am o slujbă demnă de cer. Sunt măturătoarea propriilor poteci!
Te iubesc Tată pentru că, ești de fiecare dată Tatăl care își ascultă fiica. Te iubesc pentru că azi mi-am permis, gândind la Tine, să-mi doresc arderea tabloului vechiului Dorian Gray și să apuc mătura de coadă mai strans, știind că ești aici cu fărașul! Și cel mai adesea Te iubesc pentru că mă recunosc ca fiică a Ta!



Sursa aici

Studiu de 30 de zile de la Ciresarii (24)






24. Fii aspirant

"Traieste ca si cum Hristos ar fi murit ieri, ar fi Inviat din morti azi si S-ar intoarce maine."

Speranta insotita de o hotarare ferma si de eforturi constiente este intodeauna realizata !
Fii ASPIRANT. Aceasta stie ca tot ceea ce are si ceea ce i se petrece vine de la Dumnezeu. Comunicarea cu El este scopul esential al unui aspirant. Un aspirant Il pune pe Dumnezeu pe primul loc in viata lui. Acesta invata de la toate pentru ca el vede pe Dumnezeu pretutindeni si descopera lectiile si invatatura Lui. Acesta nu doarme, nu este atipit si nici plictisit.
Traieste prezentul, traieste fiecare moment, fara sa-i dai un nume, este totul nou pentru tine AZI, in acest moment. Inchide-ti mintea, deschide-ti inima !


Sursa aici

marți, 10 decembrie 2013

Studiu de 30 de zile de la Ciresarii (23)





23. Cad stalpi, dar se ridica ziduri

Calc pe pamant de aur, a mea este bogatia si tot al meu este pamantul pe care pasesc descult simtind imbratisarea lui...este pamantul meu arzand si il iubesc !
Pasesc agale fara sa imi doresc sa alerg caci stiu ca noapte o sa vina si o sa-mi racoreasca talpa cand aceasta arde, soarele va rasari cand corpul imi va fi amortit de noapte racoroasa si ploaia va veni, cand imi va fi sete.
Traiesc fiecare minut cu asta in minte si asa, desi asteptarea uneori poate fi apasatoare, intotdeauna este eliberatoare.
Imi plac diminetile.Sunt racoroase. Imi plac serile. Sunt odihnitoare. Imi place ca in fiecare moment al zilei visez cu ochii deschisi la pamantul si bogatiile pe care le detin prin puterea Lui, iar acestea ma fac sa ma simt un om valoros.
Tu ce simti cand deschizi ochii dimineata? Ce vezi cand te uiti in oglinda?
Eu vad valoare si binecuvantare.
Suntem stapanii pamantului si asta ne da putere sa ramanem langa Cel care ne-a promis si Cerul !



Sursa aici

Studiu de 30 de zile de la Ciresarii (22)


22. Opteaza pentru transformare

Schimbarea, transformarea- ajunsi in acest punct al vietii lor, multi oameni isi ridica disperati mainile la cer si renunta sa mai lupte, fiind convinsi ca viata lor este un haos. Altii se infurie pe ei insisi sau pe viata, dar renunta si ei sa mai lupte.
Prin renuntatea la lupta, ei iau practic decizia: „Oricum este imposibil sa mai schimb ceva in viata mea, asa ca ce rost are sa mai incerc?” Este ca si cum si-ar spune: „Ramai asa cum esti. Cel putin ai invatat sa te descurci de minune cu propria durere. Stiu ca nu iti place, dar macar esti familiarizat cu ea. Tot ce poti sa mai speri este ca situatia sa nu se inrautateasca si mai tare.”
Micile ezitari de zi cu zi ale oamenilor sunt ca si cum s-ar aseza singuri la colt cu o mina imbufnata. Ti se pare cumva familiara aceasta imagine? La cel mai mic obstacol, ei se enerveaza. Nici nu ies bine din aceasta stare, ca se enerveaza din nou, apoi din nou si din nou.
Si intrebarea vine astfel de la sine, la ce iti foloseste enervarea? Ea reprezinta refuzul de a percepe viata, evenimentul dintr-o alta perspectiva.
Astazi, daca te regasesti in aceasta imagine, intreaba-te: Cum se face ca iti creezi atat de multe situatii are te enerveaza? Care crezi ca sunt cauzele acestor frustrari? Ce vibratii emani care il determina pe cei din jur sa te irite? De ce crezi ca nu poti trai fara a te enerva?
Si nu uita, toate gandurile pe care le emani se intorc inapoi la tine. Cu cat vei emite mai mult o stare de manie, cu atat mai multe situatii enervate iti vei crea singur.



Sursa aici

Studiu de 30 de zile de la Ciresarii (21)

21. Bucuria daruirii


„In infinitatea vietii mele, totul este perfect, integral, desavarsit, asa cum a creat Dumnezeu totul la inceput. Traiesc in armonie si in echilibru cu toti cei pe care ii cunosc. In centrul profund al fiintei mele exista o sursa de iubire infinita-Dumnezeu. Las aceasta iubire sa iasa la suprafata constiintei mele. Ea imi umple inima, trupul, mintea, constiina si intreaga fiinta. Cu cat daruiesc mai multa iubire, cu atat mai multa iubire am de oferit, caci sursa ei este inepuizabila.
Daruirea iubirii ma face sa ma simt bine, caci ea reprezinta expresia bucuriei mele interioare- copil al Lui.
Ma bucur de fiecare clipa din viata mea stiind ca viitorul meu este sigur, luminos, frumos, caci eu sunt copilul multiubit al Creatorului, iar Acesta vegheaza tot timpul asupra mea.
Sunt iubit!”


Sursa aici

Studiu de 30 de zile de la Ciresarii (20)



20. Schimbarea - un proces ce se manifesta zilnic

Viata este intr-o continua schimbare, noi suntem intr-o continua schimbare.
Cine crede ca viata, o relatie, mintea sau individualitatea unui om este statica sau ca are deja un ritm cunoscut, predictibil, traieste in rigiditate sau in necunoastere.
Totul are viata si totul isi schimba directia, dezvoltarea, ritmul.
Un Dumnezeu experimentat doar intr-un anumit mod, este un Dumnezeu creat, nu unul in toata plinatatea Lui, care ne poate surpinde, care se poate manifesta liber, fara ca noi sa avem anumite asteptari.
Mintea este aceea care de cele mai multe ori nu vrea sa renunte la anumite tipare si alege sa isi pastreze perceptia asupra vietii sau asupra lucrurilor intr-un anumit fel, pierzand miracolul vietii in momentul in care viata chiar se manifesta.
Si pentru ca am inteles aceasta, azi aleg sa imi spun: „Consider ca trebuie sa ma eliberez de orice tipar care opune rezistenta in mintea mea. Niciun astfel de tipar nu are o putere reala asupra mea. Imi accept schimbarile din viata mea, ma accept pe mine insumi si felul in care ma schimb, caci stiu ca toate schimbarile duc spre bine, duc spre casa. Ma bucur de schimbarile din interiorul meu caci din ele invat tot timpul cate ceva despre mine, despre ceilalti , despre Dumnezeu. Chiar si din experientele mai putin placute, aleg sa pastrez ceea ce a fost spre inaltarea mea. In acest scop, fac tot ce imi sta in puteri, iar cu fiecare zi ce trece, procesul devine mai usor.
Sunt recunoascatoare timpului care nu este potrivinic si care ajuta inca la a experimenta transformarea. Multumesc pentru zilele de har.
Ma bucur ca imi accept propriul ritm interior si ca nu ma opun curentului vietii mele aflate intr-o continua schimbare. Ma bucur ca am inteles ca sunt o unealta prin care Dumnezeu se manifesta in lume si accept bucuros orice schimbare apare in viata mea, caci stiu- rolul meu este sa imi folosesc trupul , resursele, gandurile si actiunile spre Slava Numelui Sau !”
 
Sursa aici

miercuri, 4 decembrie 2013

Întâlnire de tineret cu Mike Lambert & Tim Pounds la Cluj-Napoca


Sursa aici

Seara colindelor la Tabor Oradea


Sursa aici


Școala Internațională de Ucenicie (DTS)


Sursa aici

Nicolae Geantă la Buteni si Brad


Sursa aici

Campania "Dăruieşte un cadou de Crăciun" la Bucuresti

Alătură-te campaniei noastre de Crăciun! La fel cum lumina acestei sărbători nu ar trebui să ocolească nici un suflet, cadoul nu ar trebui sa lipsească din casa niciunui copil. Calvary Chapel București își propune ca și anul acesta să ajungă la cei mai puțin privilegiați pentru a împărtăși dragostea lui Dumnezeu într-un mod practic. Cu ajutorul vostru dorim să facem 100 de cadouri, care vor fi distribuite în perioada sărbătorilor de iarnă în cartierul Ferentari sau printre copiii fără locuință.
Sursa aici

Cătălin Dupu la Gura Humorului


Sursa aici

Botez la Biserica Betania Dublin, Irlanda




Sursa aici

Concerte de colinde la Biserica Harul Orăştie


Sursa aici

Jubileu la Biserica Baptistă Fântânele, jud.Arad


Sursa aici

Concert de colinde – Filadelfia & Sunny Tranca la Casa Tineretului Baia Mare


Sursa aici

Hillsong - My Heart Is Overwhelmed - with subtitles/lyrics

Știi cine ești tu?

Tu ești doar un om, un om creat din pământ, la care Dumnezeu i-a dat formă și pe care a suflat viaţă și în care a pus Chipul Lui. Nu știu dacă ai auzit vreodată de laminină, ea este o proteină din corpul uman ce seamănă cu o cruce și ea leagă celelalte celule și formează ţesuturi. Suntem doar niște creaţii a lui Dumnezeu, de aceea mândria și râzvrătirea faţă de Olarul ce ne-a dat formă și culoare diferită fiecăruia, nu este un lucru de apreciat. Nu ești nici înger și nici animal, de aceea nu este frumos să te comporţi ca un animal, luându-te doar după niște instincte.

Tu ești coroana creaţiunii. Tu ai fost pus ca să ai grijă de acest pământ și de animalele care îl locuiesc. Ai autoritate peste pământ, pentru că tu ești responsabil de el. Domnul să ne ajute să folosim această autoritate cum trebuie.

Tu ești format din 3 elemente esenţiale: primul e DUHUL tău, adică viaţa ta (ex: “și-a dat duhul = a murit”). Prin duhul tău poţi comunica cu Dumnezeu, pentru că și Dumnezeu este Duh (zice in Biblie). Acest duh are nevoie de hrană spirituală ca să trăiască cum trebuie și anume prin Cuvântul lui Dumnezeu și tot el poate fi rănit (ex: când nu ești acceaptat), timit, înfometat, întemniţat, orfan, pângărit, frânt și zdrobit. De multe ori nu ne dăm seama ce multă nevoie de atenţie și de îngrijire are duhul nostru.

Am doilea element este SUFLETUL, la care i se mai zice inimă sau minte, deoarece în suflet sunt sentimentele, voinţa și gândurile noastre. Ca și creștini trebuie să ne “răstignim eul”, adică noastre pornirile firești și să aliniem voinţa și sentimentele la voia lui Hristos iar gândurile “să fie roabe ale lui Isus” (cum zicea apostolul Pavel). Cea mai mare nevoie a sufletului este aceea de a fi iubit, iar aceasta este deplin satisfăcută când îţi dai seama cât de mult te iubește Dumnezeu.

Și nu în ultimul rând avem un TRUP. Acesta este un tempul pe care noi îl putem închina ori Duhul Sfânt, ori Satanei. Dacă îl închinăm Duhului Sfânt, trebuie să facem (tot prin Duhul) fapte sfinte, ca să nu pângărim acest templu, iar dacă îl închinăm Satanei, trebuie să facem opusul sfinţirii (să păcătuim). Noi putem fura cu mâinile și privi unde nu trebuie cu ochii, curvii, dar putem păcătui și faţă de trup: mâncând prea mult, tăindu-l sau făcându-ne tatuaje pe el. Deci putem și așa să întristăm pe Duhul Sfânt care locuiește nu doar în duhul și sufletul nostru, ci și în trupul nostru.

Fie că ești sau nu copil de Dumnezeu ai valoare, Dumnezeu ţi-a dat abilităţi și calităţi cu care poţi sluji pe cine dorești tu. El a dat valoare fiinţei tale și dorește ca să fii fericit și liber. El vrea ca să-ţi trăiești viaţa, nu doar să treci prin viaţa. Ești special deoarece nimeni nu este identic cu tine, și ești unic deoarece așa te-a făcut El. Precum știi, nici măcar gemenii nu sunt indentici, ci au multe lucruri care îi deosebesc. 

Nu dori să imiţi pe altul, deoarece tu ești exact ceea ce trebuie să fii. Luptă-te doar să fii o mai bună versiune a ta. Ai o valoare atât de mare încât Dumnezeul Isus Hristos a murit ca tu să ai viaţă și a fost rănit ca tu să fii vindecat. Nu te vedea ca pe un nimic și nu te trata ca un nimeni. Poate mulţi ţi-au evidenţiat greșelile pe care le-ai făcut și defectele, nu te simţi iubit și apreciat pentru ce faci, dar nu uita că Dumnezeu ESTE DRAGOSTE și TE IUBEȘTE exact așa cum ești. Zice Biblia că “pe când eram încă păcătoși Isus și-a dat viaţa pentru noi.” Suntem oameni și păcătuim, dar Dumnezeu ales să ne arate îndurare nu pentru că am fost sau suntem buni ci pentru că așa e El. Ai ai valoare imensă în ochii Lui.

marți, 3 decembrie 2013

Concert de colinde cu Lucian si Adelina la Cluj-Napoca


Sursa aici

Seară de colinde la Cluj-Napoca


Sursa aici

Emil Bartoș și Concert de colinde la Baia Mare


Sursa aici

Proiectul "Ajutorul intr-o cutie" la Cluj-Napoca


Sursa aici

Conferința "Vindecarea rănilor prin iertare" la Sibiu

Sambata, 7 dec. 2013, la ora 18.00, se va desfasura la Casa Armatei din Sibiu conferinta cu tema "Vindecarea ranilor prin iertare". Vor conferentia dr. Andrei Patrinca, medic specialist psihiatru, consilier analitic-existential, si Razvan Pleteriu, psiholog clinician principal, psihoterapeut (psihoterapia psihanalitica). Intrarea este libera!

"Atat timp cat suntem oameni, departe de perfectiune, suntem raniti si ii ranim constant pe ceilalti. De multe ori, ne ranim chiar pe noi insine. Traumele produse inurma acestui comportament, ocolite, neexaminate, neprelucrate, respinse involuntar de noi si ascunse apoi in adancul fiintei noastre, ies la suprafata in chipuri nebanuite si in momente nepotrivite. Multe dintre intristarile noastre, fricile, durerile din trup, agresivitatea, dependentele, relatiile nepotrivite si chiar unele boli fizice isi au originea in ranile din abisul nostru interior. Ranile ingropate de vii nu mor niciodata. De aceea, va invit sa invatam impreuna cum sa ne aplecam asupra lor, sa coboram in ungherele intunecate ale noastre si sa eliberam de acolo, cu forta iertarii, resursele vindecarii." - Andrei Patrinca.

Sursa: AICI


Concert caritabil de colinde la Salonta


Sursa aici

Conferința " Pași spre lumină" la Londra

Sursa aici

Biserica Baptistă Betel TIMIȘOARA – 90 de ani


Sursa aici

Cantată de Crăciun la Hunedoara


Sursa aici

Concert de colinde la Biserica Harul Lugoj


Sursa aici

Conferința "Crizele etapelor vieții: răspunsul malign și terapie biblică"


Sursa aici

Intalnire de tineret cu Pastor Teofil Mihoc la Biserica Baptista Betania Arad

Biserica Crestina Baptista Betania din Arad invita tinerii sa participle la o intalnire speciala organizata Sambata, 07 Decembrie 2013 incepand cu orele 19:30.


Invitat special la aceasta intalnire va fi Teofil Mihoc, pastoral Bisericii Crestine Baptiste din Jibou, Salaj, care va vorbi despre: Luptele Spirituale ale tinerilor in postmodernism, tema inspirata din 2Timotei 3:1 – 17.
Va asteptam!

Sursa:AICI

Conferința anuală de tineret la Baia Mare


Departamentul de tineret al Bisericii Penticostale Muntele Sionului Baia Mare, va invita sa participati la cea de a XIII-a Conferinta de tineret in perioada 6-7 decembrie 2013.

Programul conferintei se va desfasura dupa cum urmeaza:
Sesiunea I
Vineri, 6 decembrie 2013, ora 18.00 – 20.00
Sesiunea II
Sambata, 7 decembrie, ora 10.00 – 13.00
Servirea mesei
Sesiunea III
Sambata, 7 decembrie, ora 16.00 – 18.00
Predica: Pastor Florin Ianovici (Bucuresti)
Canta: tineri din biserica locala si Fratii Ursan

Sursa aici

Sărbătoarea Naşterii Mântuitorului la Harvest Metanoia Vienna



În următoarele 4 Duminici între 1 şi 22 Decembrie vom face o călatorie înapoi în timp. Dorim să retrăim atmosfera şi momentele din jurul naşterii Domnului Isus. Este o călătorie transformatoare şi plină de speranţă de aceea te încurajăm să vi împreună cu noi. În fiecare Duminică vom aveam cântece, mesaj, multă bucurie şi o atmosferă plină de dragoste. Luna Decembrie este o lună a speranţei iar noi abia aşteptăm să sărbătorim naşterea Mântuitorului Isus
Sursa: AICI

Alex Tașcu – Decembrie 2013

6 Decembrie. ora 18:00- Baia Mare
7 Decembrie. ora 18:00 -Baia Mare
8 Decembrie. ora 09:00-Biserica Baptista -Cluj
8 Decembrie. ora 18:00 -Biserica Baptista -Cluj
9 Decembrie. ora 18:00 - Sala Publica - Alege Viata- Sibiu
15Decembrie. ora 18:00- Palatul Copiilor -Bucuresti.
21Decembrie. ora 18:00 Bis Pent. Izavorul Vietii- Seara Tineret- Resita 
22Decembrie. ora 9:00 Bis Pent Menorah- Caransebes
22Decembrie. ora 18:00 Bis Pent Izvorul Vietii- Resita
23-26Decembrie- Deda- Tg Mures-Tarnaveni. 
27 Decembrie -2 Ianuarie- Germania-Italia -Wiena.

Sursa aici

Pastor David Bunnell la Cluj-Napoca


Sursa aici

Conferinţa pentru tineri la Baia Mare cu Emil Bartoş


Sursa aici

Reprezentație de teatru si colinde la Suceava


Locuitorii din Wemmik erau niște omuleți mici, din lemn, ciopliți toți de un tâmplar pe nume Eli. Acesta își avea atelierul pe un deal, de la a cărui înălțime se vedea întreg orășelul.


Omuleţul Pancinello se tot frământa ce cadou să-i dea şi el Creatorului său, mai cu seamă că toţi din jur se pregăteau cum puteau ei mai bine: unii construiau torturi delicioase, alţii gigantice buchete de flori ... iar lui nu-i venise nicio idee. Era frământat şi căuta febril o soluţie potrivită, o idee de cadou cu care să nu se facă de râs în faţa Creatorului.


Vino să cunoști personajele din piesa de teatru "Cel mai minunat dar" (după cartea cu același nume, de Max Lucado) și să trăiești, alături de Pancinello, emoțiile primului dar pentru Creator. Intrarea este liberă!


Dacă dorești să jucăm piesa și la evenimentul tău, trimite-ne un mesaj privat pentru a discuta detaliile!


Reprezentațiile din această săptămână (intrarea liberă pentru ambele evenimente):


Dorohoi, Sâmbătă, 7 decembrie, ora 14.00, Casa de Cultură 


Suceava, 8 decembrie, ora 10.00, Biserica Evanghelică Diakonia, str. Apeductului, în spatele Lukoil de la Grup Școlar

Sursa aici

Întâlnirea femeilor la Biserica Agape Ploieşti


Sursa aici

duminică, 1 decembrie 2013

Închinare cu Trupa Profides la Crystal Palace Bucureşti


Sursa aici

"Arta Căsniciei" la Bucureşti








Duminica, 8 decembrie 2013, ora 10.00
Sursa aici

Evenimentele Bisericii Agapia Bucuresti in luna decembrie


Sursa aici

Trupa Adonai în concert la Tabor Oradea


Sursa aici

“Not an Idol” la Suceava


Sursa aici

Mapamond crestin - 30 noiembrie 2013

Dedic aceasta cantare Romaniei. Domnul sa se indure de acest popor!

Lacrimile de durere când se vor sfârşi


Lacrimile de durere când se vor sfârşi?
O, poporul meu, liber când vei fi?
Lanţu-i sfărâmat, să zbor ca un şoim aş vrea
Să zbor spre ţara mea!


Inima, inima zboară spre ceruri,
Dorul se-avântă, se-avântă departe
Dorul se-avântă departe, acolo-i ţara mea!


Oare-atâtea vremuri grele când se vor sfârşi?
Oare pentru noi dreptatea va-nflori?
Lanţu-i sfărâmat, să zbor ca un şoim aş vrea
Să zbor spre ţara mea!

O, Isuse drag pe nori, când vei reveni
Atunci fericiţi cu toţii noi vom fi
Lanţu-i sfărâmat, să zbor ca un şoim aş vrea
S-ajung în ţara mea!