vineri, 13 decembrie 2013

Studiu de 30 de zile de la Ciresarii (29)




29. Sistemul constructivist in relatia cu Dumnezeu

Orice om dispune de inteligenta, constiinta, discernamant si libertate. Atunci cand ceva impedica acesti factori sa se dezvolte apar bariere, tipare pe care oamenii le percep in unele cazuri ca o incapabilitate de a evolua. Dar si evolutia poate fi refuzata. In cazul libertatii aducem in discutie relativitatea. Vorbind de libertate, toti oamenii doresc libertate, insa nimeni nu este cu adevarat liber, deoarece aceasta aduce cu sine responsabilitatea. Faptul de a fi dependent este simplu , in acest caz raspunderea nu iti revine tie ci celui de care esti dependent. Oamenii au adoptat deci un mod de viata schizofren, care a ajuns deja tipar, convingere. Si nu asta ar fi necazul, atunci cand dependent esti de un Dumnezeu care nu apeleaza la dominare si nu isi foloseste puterea in scopul de a se hrani din infantilitatea celuilalt, caci nu avem un Dumnezeu egocentrist, ci unul empatic si altruist.
Ridic deci la rang superior sistemul constructivist al relatiei cu Isus care a schimbat paradigma, deoarece rolul Acestuia nu este de a adauga doar informatie, prin constrangere, ci el construieste, se muleaza. Acesta lasa loc dezvoltarii individuale si este un proces drept in care ambele parti au beneficii. Un avantaj important al acestui sistem este acela ca aduce o data cu sine si pacea interioara, aprecierea si curajul.
Un alt factor important este sa iti permiti sa gandesti, sa fii activ , sa te implici si sa iti pese. Atunci cand esti perseverent, consecvent in aceasta si iti cunosti individualitatea si capacitatea, vei putea mai usor sa ajungi la telul acela bine definit pe care ti l-ai propus si acela este sa evoluezi santos sa cresti spiritual si nu de a te scalda in betii orgolioase.



Sursa aici

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu