marți, 31 decembrie 2013

Scrisoare de informare din India, decembrie 2013

Scumpi frati in Domnul, am debutat luna decembrie cu intalnirea misionarilor romani din Patna si am avut onoarea sa avem in casa noastra printre invitati pe fratele Paris Reidhead, prieten si lucrator  impreuna cu Leonard Ravenhill, A.W.Tozer, Paul Washer, etc…Am fost ziditi de experienta vietii sale ca misionar chiar si la aceasta varsta inaintata, cu 8 copii misionari si un numar relevant de carti scrise.
Decembrie nu doar ca a presupus sfarsitul anului, ci si ultima luna de viza, din cele 6 luni, pe care le aveam. Asa ca am plecat spre Delhi intai pentru obtinerea certificatului de nastere si a pasaportului pentru bebe. Plecarea spre Delhi nu a fost deloc usoara dat fiind faptul ca sotia fusese operata de un abces degenerat dintr-o mastita si zilnic avea nevoie sa mearga la spital pentru drenaj. Sunt atacuri similare cu ale tuturor misionarilor care ii cunoastem, si care apar in momente premergatoare schimbarii vizei cu scopul de a abandona totul. In Delhi, la toate acestea s-au adaugat si birocratia si lipsa de seriozitate ale Ambasadei Romaniei in India, facand ca sederea noastra sa fie o continua miscare intre hotel, ambasada si spital, epuizandu-ne zilnic resursele fizice si financiare. Dar in aceste incercari credinta ne-a fost crescuta si intarita spre a iesi biruitori. SLAVA LUI!
Dupa terminarea orarului ambasadei ma suna consulul ca la ora 7 seara sa vin sa ridic pasaportul bebelui. Domnul mi-a trimis un taximetrist care sa ma duca la ambasada si inapoi si care stia engleza bine. La doar 5 minute de mers cu masina trecem prin mijlocul unei campanii electorale a Partidului Comunist din India. A fost de ajuns pentru mine sa incep discutia din punct de vedere politic(avand experienta trairii in comunism) si sa o directionez spre nevoia spirituala a Indiei, care dincolo de un presedinte bun are nevoie de a se inchina unui Dumnezeu Viu si Adevarat. El mi-a exprimat dezamagirea cu privire la inchinarea la atatia idoli si faptul ca nu i-a adus rezultate vietii lui. Cel mai preocupat era de faptul ca dupa moarte tot trebuie sa se reincarneze in loc sa traiasca vesnic in fericire. I-am dat Vestea Buna ca exista viata vesnica, ce inseamna ea si cum se obtine. Bucuria i-a umplut fata. Cu un cablu a conectat telefonul meu la CD Playerul de la masina si a inceput sa asculte muzica crestina in hindi. Dupa doar o strofa a melodiei:’’Above all nations/Above all gods…’’ a dat muzica la maxim facand ca in peste 70km prin capital Indiei sa rasune mesajul Unicului Dumnezeu, Rege al Regilor, Domn al Domnilor si Domn peste toate domniile si capeteniile cerurilor si pamantului! La un semafor s-a oprit o masina de politie langa noi cu 6 politisti inarmati cu mitraliere si cand ascultand muzica au inceput sa dea din cap, in semn ca le placea. I-am salutat cu mana si am plecat mai departe. Cand am ajuns inapoi la hotel ne-am rugat impreuna ca el sa il primeasca pe Isus ca Domn si Mantuitor in viata lui.Cu siguranta acest om a avut contact cu alti crestini care i-au vorbit despre Domnul Isus pentru avea ceva cunostinta despre asta. Insa este foarte greu ca un hindus sa il primeasca pe Isus ca Domn si mantuitor in viata Lui. I-am facut cadou un CD plin de muzica crestina in limba hindi. Ne rugam ca Domnul sa il indrume spre partasia cu crestinii locali unde sa creasca spiritual.
Din Delhi am plecat spre Tailanda unde am aplicat pentru o noua viza. Ieri 27 Dec, am ridicat pasapoartele cu viza de 6 luni. Glorie Lui!!!
Sederea in Tailanda a presupus printre altele cunoasterea spectrului spiritual si nevoia Evangheliei din aceasta tara. Cu o populatie de aproape 70 mil. de locuitori si doar 0.5% crestini, Thailanda este una din tarile sub urgenta evanghelizarii deoarece budismul(95%) ii tine in robia idolatra, desi numele tarii se traduce prin ‘’Tara Libera’’(Thai=liber).
Intalnirile cu misionarii si agentiile misionare de aici au ca finalitate implicarea anul viitor in proiecte evanghelistice comune.
Multumim celor care ne-ati sustinut si ne sustineti in rugaciune si financiar in anul 2013 si va asiguram ca simtim cu Domnul lucreaza si e prezent in viata si circumstantele noastre la orice pas. Multumim Domnului pentru bebelusul nostru care in toate calatoriile facute cu masina sau avionul, in toate intalnirile pe la ambasade, spitale sau organizatii misionare si in toata agitatia acestei luni a fost sanatos si cuminte, nu a plans pe nicaieri, facilitandu-ne realizarea obiectivelor. Cu adevarat este un dar minunat de la Domnul si o mare binecuvantare pentru noi ca parinti!
Anul 2014 este un an al provocarilor si intensificarii activitatii noastre. Un prim obiectiv este ca Domnul sa ne aseze intr-un loc(tara) stabil in Asia din punct de vedere al vizei, care sa fie o baza pentru echipele misionare de unde sa putem intreprinde calatorii misionare in tarile Asiei de Sud-Est.(nu putem dezvalui numele tarilor dat fiind simplitatea propagarii acestui document pe Internet).
Stabilitate din punct de vedere al vizei inseamna o viza pe termen lung, o viza permanenta sau o viza de misionar sau charity. Lucrul acesta de moment este aproape imposibil in India deoarece singura optiune pentru viza pe termen lung este cea de bussines, dar care ar implica costuri imense pentru investitii). Vizele de turist au foarte multe restrictii, sunt de cel mult 6 luni, implica costuri elevate pentru innoirea lor si instabilitatea pe care o reprezinta pentru lucrare si pentru eficienta proiectelor pe termen lung.
Motive de rugaciune:

  1. Calauzire si discernamant in ce priveste voia Lui cu privire la asezarea unei baze misionare pe teritoriu stabil.
  2. Pregatirea echipelor misionare spiritual si financiar pentru venirea lor aici si/sau in alte tari.
  3. Resursele financiare necesare lucrarii si inaintarii Evangheliei, tarile asiatice nefiind deloc ieftine,(nici chiar India) in special din cauza dependentei lor de marile puteri economice.

Nu va uram “La multi ani” pentru ca sunteti vesnici, dar dorim ca in anul 2014 viata din El sa curga in inimile voastre si manifestarea puterii si binecuvantarilor Lui sa va umple trupul, sufletul si duhul vostru.


IACOV 5:7
“Fiti, dar, indelung rabdatori, fratilor, pana la venirea Domnului. Iata ca plugarul asteapta roada scumpa a pamantului, si o asteapta cu rabdare, pana primeste ploaie timpurie si tarzie.”

Cu dragoste sfanta,
Klau, Kris, Sammy


Pentru sustinerea financiara a lucrarii din India s-au deschis urmatoarele conturi:

Cont GBP(£) Barclays UK
Eduard Claudiu Moisa
Sort Code: 20-24-61
Account number: 33711072


Cont RON ING ROMANIA
Moisa Emil
RO57INGB0000999903742436

Cont EURO ING ROMANIA
Moisa Emil
RO83INGB0000999903742453
COD SWIFT: INGBROBU


Adresa e-mail:
godinbihar@yahoo.com
Yahoo Messenger ID:
godinbihar
Facebook ID:
Plantare Biserici India

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu