sâmbătă, 17 septembrie 2011

De ce atâta suferinta?

O legenda spune ca Moise a stat odata în meditatie lânga o fântâna. Un drumet s-a oprit sa bea din fântâna si, când s-a aplecat, i-a cazut punga de la cingatoare. Omnul a plecat. La scurt timp un alt om a trecut pe lânga fântâna, a vazut punga si a luat-o. Putin mai târziu, un al treilea s-a oprit sa-si potoleasca setea si s-a culcat apoi la umbra fântânii. Între timp, primul a descoperit ca-i lipsea punga si, dându-si seama ca nu putuse sa o piarda decât la fântâna, s-a întors, l-a trezit pe cel ce dormea acolo (care desigur, nu stia nimic), si i-a cerut sa-i înapoieze banii. Între cei doi a urmat o discutie, apoi s-au înfuriat si primul l-a omorât pe celalalt. Martor la acestea, Moise i-a spus lui Dumnezeu: vezi, de aceea nu cred oamenii în Tine. E prea multa nedreptate si rau în lume. De ce a trebuit ca primul trecator sa-si piarda punga si sa devina apoi un ucigas? De ce a trebuit ca cel de-al doilea sa gaseasca punga cu banii, pentru care nu muncise? Al treilea era complet nevinovat. De ce a fost omorât?

Dumnezeu a raspuns: Îti explic doar o data… Primul trecator era fiul unui hot. Punga continea banii furati de tatal celui de-al doilea trecator care, gasind punga, n-a luat decât ceea ce i se cuvenea.

Al treilea era un ucigas a carui crima nu avea sa fie descoperita niciodata si care a primit de la primul pedeapsa pe care o merita. Pe viitor sa crezi ca exista un sens si o dreptate în tot ce se întâmpla, chiar atunci când nu le întelegi.


(din cartea 'Meditatii din inchisoare' de Richard Wurmbrand)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu