duminică, 6 decembrie 2020

Reconciliere dureroasă, dar necesară


Durerea te poate transforma întro persoană cel puțin la fel de rea decât cea care te-a ranit sau poți sa alegi durerea împăcării (sa auzi cât de tare ai rănit tu la rândul tău) dar sa te vindeci - e ca o rană care te ustură atunci când se vindecă.

E ciudat că în loc să alegem să ne legăm rana, o tot scobim și chiar o facem mai mare. Adevarul e ca de multe ori nu dorim vindecare, ci răzbunare `cu sânge rece`: "Sa plătească" sau "abia aștept să-i spun înapoi sau să mă răzbun".

Nu e așa? La mine a fost așa de multe ori. Da, poate unii nu recunosc ca ți-au greșit, și poate tot tu ești oaia neagră (așa te consideră); deși tot ai făcut a fost să te ferești de răutatea lor, să te retragi ca să nu mai suferi.

Ura doare, să te împaci doare. Una te face să ranești înapoi, iar cealaltă îți vindecă sufletul. TU ALEGI!

Totusi trebuie două părți ca să construiești un pod. Adică și celălalt trebuie să vrea împăcarea și să te ierte și chiar să fie dispus să continue acea relație. Dar fie că vrea, fie că nu, tu să îți ceri iertare și să nu îi mai dorești răul.

Totuși să nu ai așteptări foarte ridicate. S-ar putea ca din prima să te respingă, să te bombardeze cu rana ce i-ai provocat-o tu.. restabilirea relației și a încrederii în acea persoană și a ei în tine va lua timp... Da-i timp să proceseze informația. Domnul să aducă restaurare!

Iar dacă nu vrea să te ierte sau încearcă să te rănească din nou.. tu știi că ți-ai făcut datoria și încearcă să nu ripostezi înapoi. E greu deja, că ai mai fost rănit de el/ea, dar încercând să repari să nu faci mai multă daună.

Inca un lucru. Tu chiar crezi ca El nu e drept?? Ca El nu va fi corect sau că nu va răzbuna rana ta? Îți place cartea Isaia? Ce lectură frumoasă, așa-i? Dar daca te aștepți ca fie drept cu cei care ți-au greșit ție, să te aștepți să fie drept și cu tine.

De aceea răsturnarea e a Domnului si nu a ta pentru ca inima ta să nu devină rea și plină de resentimente. Ce trebuie tu să faci este să ierți.

Concluzia: Lasa ego-ul sa moară. Oricum te doare. Alege durerea care aduce liniste, pace și vindecare. Nimeni nu merită iertare, inclusiv eu/tu.