miercuri, 21 octombrie 2020

Despre cum poti primi aripi (Partea 2)


Fiecare din noi a avut momente în care a existat cel puțin un "cutremur" din punct de vedere spiritual, emoțional sau poate chiar și fizic. Poți să ai momente când te simți secătuit, că ai dat tot ce a fost mai bun și totuși de la cine te-ai fi așteptat să nu aprecieze.

Oamenii vor uita ceea ce ai făcut pentru ei, nu știu să fie recunoscători.. de aceea orice lucru pe care îl faci, ar trebui să fie ca pentru Dumnezeu, pentru că ceea ce faci pentru El, rămâne. Un salut, o vorbă bună, un gest, o îmbrățișare, un "hei, sper că ești bine", o rugăciune, o binecuvântare rostită peste cineva s-ar putea să ajute și să schimbe traiectoria cuiva înspre bine.

De cele mai multe ori nu ești susținut din niciun punct de vedere de ceilalți că mai nou e "fiecare pentru el/ea", pe cont propriu. Dar nu ar trebui să fie așa, cel mai bine e să trăiești ca pentru Dumnezeu în fiecare zi, știind că și dacă ai muri mâine, ai fi câștigat de Hristos. Lumea judecă, te judecă, de aceea cel mai bine e să nu privim nici în stânga și nici în dreapta, ci să privim țintă la Isus.

Uneori e greu să trăiești sub presiunea a ceea ce gândesc sau spun alți; de aceea nu e în regulă să privim la oameni. Fiecare s-a născut cu un scop sau mai multe, scopuri bine definite de Tatăl. Mereu ai de ales... poți sta zile întregi în care să stai singur şi izolat sau alegi să ieși din zona ta de comfort - de câte ori ai tot auzit asta și uneori tot nu poți să ieși.

Adeseori ne regăsim în anumite experiențe din care avem ce învăța. Mereu vor fi lupte pe care le vom duce singuri, dar Dumnezeu ne ia de mână chiar dacă noi nu vedem. Cu siguranță a existat în viața fiecăruia măcar un moment când nu am putut să vedem că Isus a fost acolo pentru noi.

De cele mai multe ori nu e nevoie de multe cuvinte întortocheate pe anumite subiecte de care știm cât sunt de sensibile. Unu din ele este dragostea, care într-adevăr suferă, acoperă, crede, nădăjduiește tot... dar nu ar trebui să fie o batjocură. E ciudat și greu să nu te simți iubit cu adevărat, mai ales când majoritatea te condamnă prin aparente. Dar întotdeauna Dumnezeu știe și cunoaște ceea ce este în inima ta, care încă este rănită și are nevoie de balsamul Lui Hristos. E un proces continuu, atât umblarea cu Dumnezeu cât și experiențele din care înveți.

E bine și frumos să știi că poți avea speranță, că ai la cine să apelezi în momente de cumpănă. Dragostea adevărată înseamnă să știi că nu ești niciodată singur și că oricât ar fi de greu, poți merge înaintea Tatălui tău și să-i spui tot ce te apasă sau te neliniștește. Astfel El, e în măsură să potolească orice furtună emoțională dinăuntrul tău. El e pace, liniște, siguranță, dragoste, încredere și speranță.

Stai de vorbă cu Dumnezeu în fiecare zi. Fă-ți timp pentru El, pentru că și El Își face. El a creat galaxiile, El a creat totul. Căuta adevărul prin argumente pe care să le pui cap la cap, nu bazându-te pe ceva anume, ci pe "cine". Da, adevărul e o persoană - Isus Hristos.

Învață să zbori cu aripile pe care le primești de la Dumnezeu. Nu lăsa ca alții să frângă aripile optimismului tău. Eşti iubit de Dumnezeu. Pentru El contezi cel mai tare. Oamenii vin și pleacă. Dar tu, ia totul așa cum vine și... zboară!

Text: Dani Ciprian