miercuri, 21 octombrie 2020

Despre cum poti primi aripi (Partea 1)


Nu aș vrea să încep aceste versuri într-o stare de pesimism... nu e ușor cu o mână să te aperi și cu alta să zidești. Adeseori devenim doar o amintire în ochii celorlalți pentru că de cele mai multe ori nu suntem pe placul lor, că nu facem ceea ce ei vor sau că nu știu să aprecieze diversitatea. Dumnezeu e divers și complex, pe cât de complex pe atât de simplu. Dumnezeu e Tatăl meu, Singurul care mă înțelege. - Oricât aș încerca să-i fac pe alții să mă înțeleagă, nu o vor face mai bine decât Dumnezeu.

Oamenii așa-s ei, de cele mai multe ori dau cu subînțeles că vor să descoase firul în patru, poate pentru că uneori noi le-am dat motive, sau că am lăsat anumite aparențe să ne definească nefiind defapt conștienți de impactul pe care l-am produs la nivel de gânduri. Greșim... nimeni nu e perfect, decât Dumnezeu; oricât căutăm perfecțiunea cu siguranță nu ne vom transforma peste noapte - necesită acte de curaj pe care fiecare din noi trebuie să le facem mai devreme sau mai târziu.

Adeseori din greșeli învățăm... data viitoare cu siguranță vom avea mai mare grijă. De fapt, grijă noi nici macar nu putem să avem de noi.. Dumnezeu are. Mereu mă voi lăuda cu Dumnezeu, chiar dacă nu mereu de pe buze, ci cu siguranță în inima și în duhul meu.

Puțini știu ce înseamnă să fi recunoscător în fiecare zi pentru ceea ce ai sau pentru ceea ce ești; deși poate pentru tine pare banal și firesc, Dumnezeu în suveranitatea Lui, le-a pregătit pe toate. Nici măcar un fir de păr nu îți cade fără ca El să nu știe. Ne cunoaște pe fiecare. Dumnezeu nu se uită la noi doar dintr-un anume punct de vedere, ci El vede tot, știe tot. În fața altora putem să fim superficiali, dar în intimitate se vede cum suntem cu adevărat. Pe Dumnezeu Îl interesează inima ta, nicidecum ceea ce deții tu.

Dacă acum e sezonul în care trebuie să purtăm mască în majoritatea locurilor în care mergem, cum ar fi să privim în inimile oamenilor nu la chipurile lor? E cel mai bine așa, pentru că deși nu recunoaștem, fiecare din noi e mai mult suflet decât trup.

Pot fi momente dificile în viața ta prin care treci acum și sper că realizezi că doar cu Dumnezeu alături reușești.. că orice altă variantă încerci, dai greș. Diavolul are metode prin care să te atragă apoi să te facă să te simți vinovat, acuzat și respins. E greu să simți că numai valorezi ca odinioară din cauza multitudinilor de gânduri care îți tot vin, poate unele de ani întregi... Acolo e lupta! Dar odată cu lupta poți ajunge să fii biruitor, știind că Cineva a murit pentru tine pe o cruce pe carea dus-o singur.

Da, viața de creștin uneori poate fi foarte controversată, dar e totodată și frumoasă știind că Dumnezeu e Cel care se vede într-un final. Că El e onorat și glorificat.


Text: Dani Ciprian