luni, 5 octombrie 2015

Trebuie sa treci pe acolo ca sa intelegi...


“Prin faptul că El Însuṣi a fost ispitit în ceea ce a suferit, poate să vină în ajutorul celor ce sunt ispitiți.” (Evrei 2:18)


Un reporter editorialist a povestit o întâmplare trăită de un medic ginecolog. Acesta a fost chemat să asiste o naṣtere într-o familie săracă din Montana. Copilul care s-a născut avea un picior deformat. De aceea, la început avea ṣi mari probleme de respiraṭie. “Dacă va trăi”, gândea doctorul, ceilalṭi copii îl vor numi toată viaṭa “şchiopul”. Viaṭa lui va fi mizerabilă! Dacă eu nu fac nimic pentru a-şi căpăta respiraṭia, cu siguraṭă va muri şi va scăpa de toate acestea. Nu cumva aşa ar fi mai bine pentru el?, s-a întrebat doctorul.

Atunci şi-a amintit de jurământul  lui Hipprocate şi, convins de datoria de a apăra viaṭa, a început să sufle în gura copilului, făcându-i respiraṭie artificială. Imediat plămânii copilului au început să funcṭioneze şi copilul a scos primul ṭipăt.

După mulṭi ani, fiica şi ginerele acestui doctor, au murit într-un accident de circulaṭie. Nepoṭica lui, de numai 10 ani, a rămas orfană. El a luat-o pentru a o creşte. Într-o zi, acestă fetiṭă a fost descoperită cu o formă de paralizie a picioarelor. Batrânul medic a auzit că pentru acest diagnostic este un tânăr doctor specialist, în partea de vest a statului. Acesta a obṭinut rezultate deosebite în tratarea unor astfel de boli. Doctoral şi-a luat nepoṭica şi a dus-o la consult.

Când l-a văzut pe medical recomandat, a observant că acesta era infirm. Foarte repede a descoperit că acest doctor, era acel copil deformat pe care îl asistase la naştere cu 35 de ani în urmă. Din princina infirmităṭii sale, el a ajuns să se specializeze în această boală cu severe forme de paralizie. Tratamentul prescris a avut success şi nepoṭica a revenit la o stare de sănătate normală.

Sursa: Gandul de dimineata

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu