sâmbătă, 13 iunie 2015

APROAPE DE CEI PERSECUTAŢI KENYA (14-20 iunie 2015)



-Kenya se află în estul Africii, este o ţară săracă cu o populaţie de 46,7 milioane locuitori, din care 34 de milioane sunt creştini.
-Kenya este ţara în care sunt puţini oameni bătrâni,pentru că speranţa de viaţă este 50 de ani.Kenya este ţara care datorită traiului are peste 2 milioane de copii orfani. În Kenya dacă doreşti să-ţi cumperi un pachet de biscuiţi de 200 g trebuie să munceşti o jumatate de zi; pentru 1 kg de aripi de pui trebuie să munceşti 2 zile; pentru 1kg de ceapă trebuie să munceşti o zi şi jumătate; pentru 1,5 kg de mere trebuie să munceşti 2,5 zile şi lista alimentelor la care cei mai mulţi nu au acces este lungă.
-Kenya este ţara care a urcat cel mai mult în ultimul an în clasamentul ţărilor cu persecuţii, astfel de pe locul 43 a urcat pe locul 19.

-Deşi este o ţară cu o populaţie majoritară creştină, totuşi persecuţiile asupra creştinilor nu lipsesc, ele venind în mod special din partea musulmanilor extremişti în zonele dominate de musulmani, dar şi din partea grupării extremiste Al-Shabaab care işi are baza în Somalia dar se luptă împreună cu grupările islamice extremiste din Kenya, să facă din Kenya o ,,casa a islamului în Africa”. Deasemeni grupările tribale şi corupţia organizată sunt surse care pun probleme creştinilor.
-Musulmanii care s-au convertit la creştinism sunt puşi sub presiune de a reveni la islam.
-În septembrie 2013 membrii ai grupării islamice teroriste Al-Shabaab au patruns într-un centru comercial şi au facut ,,testul de musulman”. Au verificat oamenii care sunt musulmani şi care sunt creştini,iar pana la intervenţia forţelor de ordine, teroriştii au ucis 59 de creştini şi au rănit grav 180.
-În 2 aprile 2015 câţiva membrii ai grupării teroriste Al-Shabaab au pătruns într-o Universitate din Kenya, au luat ostatici 815 studenţi, i-au separat pe creştini de musulmani, iar pâna la intervenţia poliţiei, pentru un simplu răspuns ,,DA!”, la întrebarea ,,esţi creştin?” au ucis 147 de studenţi creştini împuşcândui în cap şi au rănit grav 80 .

POŢI ALEGE SĂ FII ...,,RASPUNSUL LUI DUMNEZEU PENTRU BISERICA PERSECUTATĂ"...DIN GENERAŢIA TA”!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu