miercuri, 20 septembrie 2023

Disciplina e obligatorie... doar dacă vrei să te maturizezi

 Nu o să pățești nimic dacă mai "mori" (te disciplinezi) un pic



Da, "să mori" pare un lucru de nedorit și te asigur că e dureros dar extrem de necesar dacă vrei să crești în viață. Atât în viața fizică (ex: antrenamente), cât și în cea spirituală (ex: sa te lași de păcate și adicții).


Bun. Începem cu viața noastră biologica sau fizică (trupul nostru). Majoritatea dintre noi suntem sedentari și preferăm să facem cât mai puțin efort fizic. Dar după o vreme vedem modificări și anume la orice urcuș sau efort nu foarte mare gâfâim și îl facem cu greu. Ne dor încheieturile și mușchii nu mai au antrenament.


Ce înseamnă să te disciplinezi pe acest plan? Să te apuci de exerciții, să faci mișcare. Da, e dificil să te lași de sedentarism, dar dacă vrei o viață mai bună și mai multă sănătate, ar fi bine "să mori față de sedentarism".


Tot în acest plan pot fi amintite și adictiile. E greu să trăiești fără ele, dar mai greu sa trăiești cu ele. Nicio schimbare nu e ușoară, dar e necesară. Isus Hristos rupe orice lanț de adictie din viața ta chiar acum. Nu ai puterea sa te lași singur, dar cu Isus NIMIC NU E IMPOSIBIL. 


Continuăm cu partea interioară, cea sufletească. E necesar să muri față de ură, față de răutate, invidie și orice știi că te robește. Nu, nu e ușor să vorbești frumos cu omul care te desconsidera sau te jignește. Nu e ușor să ierți, dar e așa de bine să trăiești fără resentimente.


Pavel zicea "umblaţi cârmuiţi de Duhul și nu împliniţi poftele firii pământești. Căci firea pământească poftește împotriva Duhului, și Duhul, împotriva firii pământești; sunt lucruri potrivnice unele altora, așa că nu puteţi face tot ce voiţi. Dacă sunteţi călăuziţi de Duhul, nu sunteţi sub Lege. Și faptele firii pământești sunt cunoscute și sunt acestea: preacurvia, curvia, necurăţia, desfrânarea, închinarea la idoli, vrăjitoria, vrăjbile, certurile, zavistiile, mâniile, neînţelegerile, dezbinările, certurile de partide, pizmele, uciderile, beţiile, îmbuibările și alte lucruri asemănătoare cu acestea. Vă spun mai dinainte, cum am mai spus, că cei ce fac astfel de lucruri nu vor moșteni Împărăţia lui Dumnezeu. Roada Duhului, dimpotrivă, este: dragostea, bucuria, pacea, îndelunga răbdare, bunătatea, facerea de bine, credincioșia, blândeţea, înfrânarea poftelor. Împotriva acestor lucruri nu este lege. CEI CE SUNT AI LUI HRISTOS ISUS ȘI-AU RĂSTIGNIT FIREA PĂMÂNTEASCĂ ÎMPREUNĂ CU PATIMELE ȘI POFTELE EI. DACĂ TRĂIM PRIN DUHUL, SĂ ȘI UMBLĂM PRIN DUHUL. "

Galateni 5:16‭-‬25 VDC


Mai sunt niște discipline spirituale de luat în considerare: rugăciunea zilnică, cititul Bibliei și postul. Dumnezeu sa ne ajute sa le implementam în rutina noastră zilnică și săptămânală (postul). 


Îți doresc să "mori" prin disciplină cât mai des și cât mai mult. Dacă vrei să crești și să ai o viață împlinită ai nevoie de disciplină. E dificil la început, dar crede-mă, NU VEI REGRETA!