miercuri, 31 octombrie 2012

Gandurile determina emotiile!


THINK GOOD - FEEL GOOD!

Emotiile disfunctionale sunt generate de 4 tipuri de ganduri:

1. CERINTE ABSOLUTE DE TIPUL "TREBUIE": Trebuie sa se intample cum imi doresc eu, oamenii trebuie sa ma placa! Pentru a creea emotii functionale se inlocuieste cu E DE PREFERAT, MI-AS DORI. In viata lucrurile nu se intampla cum vrem noi intotdeauna, chiar daca ne dorim asta!

2. CATOSTROFAREA: e groaznic, e catastrofal. E groaznic ca cineva sa nu ma placa!
Ganditi-va ca atata timp cat exista viata exista si speranta.

3. TOLERANTA SCAZUTA LA FRUSTRARE - nu pot tol;era asa ceva,nu pot suporta. Putem inlocui gandul acesta cu urmatorul: "chiar daca nu imi place situatia, pot tolera."

4. EVALUARE GLOBALA/ DE SINE - luam un comportamaent al nostru si ne evaluam ca si persoana." Daca am luat un 4, inseamna ca sunt un prost!" Un comportament/ o nota nu poate evalua persoana noastra.

vineri, 26 octombrie 2012

emma repede - vreau sa invat sa leg o rana



De multe ori în urma mea, prin gestul meu necugetat, 
Rănit-am oameni, rănit-am oameni,
Dar nu prin arme sau cuțit, ci prin ceea ce-am vorbit,
Am dărâmat templul care trebuia zidit.

/:Vreau ca gura mea, de acum, să rostească
Tot ce-aduce un zâmbet pe față,
Tânjesc să iubesc, ca și Sfântul Miel,
Vreau să-învăţ să leg o rană, 
Să conduc privirea oarbă către ceruri,
Nu pot uita că și eu am fost condus cândva de Sfântul Miel :/

Aș vrea ca rănile să leg
Celor ce-n drumul vieții merg, 
Fără speranța, fără speranță,
Am fost și eu cândva, dar Isus m-a salvat și m-a condus
Către cer, ca să fiu cu El acolo, sus.

ELIM HARMONY Constient sunt Doamne

You Raise Me Up - Josh Groban

luni, 22 octombrie 2012

O imbratisare

Despre IMBRATISARE.

Imi place sa ofer imbratisari, mai ales copilasilor si celor pe care ii iubesc. E un mod foarte frumos de-ati arata dragostea pe care le-o porti si de-ai face sa inteleaga ca esti alaturi de ei, ca esti gata sa ii ajuti.


Am stat si m-am gandit cat de mult o inseamnat pentru mine imbratisarea anumitor persoane in momentele dificile, de fapt vinerea aceasta am primit o imbratisare cand aveam cea mai mare nevoie. Nu o cunosc pe acea fata, dar tot ce stiu e ca mi-a fost alaturi, si ca a fost gata sa se roage pentru mine, sa imi ofere un servetel si sa-mi dea o imbratisare.


Sincera sa fiu, putine imbratisari au inseamna asa de mult ca si aceasta imbratisare. E un lucru minunat sa fii gata sa ajuti pe cei din jurul tau, chiar daca nu-i cunosti. Sa fii gata sa simti cu cei care sufera si sa le oferi atata cat poti tu. Stiu cat de mult conteaza asta. Sa stiti ca oamenii pe care ii ajutati, poate va vor uita numele, sau felul in care aratati, dar nu vor uita niciodata acel gest... acea imbratisare...


Domnul sa ne faca oameni ai imbratisarilor, ai suprizelor placute, aducatori de zambete si de speranta. Nu va fie frica ca veti fi tratati ca niste nebuni, ca niste oameni mai ciudati... chiar de cei pe care vreti sa-i ajutati; Dumnezeu le va deschide inima si vor fi gata sa primeasca ajutorul vostru. Pentru asta aveti nevoie de multa dragoste si rabdare ca sa castigati increderea lor, dar un lucru e sigur SE VA MERITA.


Love you all! >:D<




so true!! :X

sâmbătă, 20 octombrie 2012

Ramona Lup - Ramai cu mine



De când Te cunosc, Isuse, nu sunt singur,
De la om recunoștinţă nu mai cer,
Nu mai plâng când rana mea nu se închide,
Nu tânjesc când lucrul dorit nu e al meu.

Rămâi cu mine, e tot ce-Ti cer,
Rămâi căci seara lumii vine,
Răul luptă-n ceasul greu.
Eu nu Te las să pleci, binecuvântarea
Vreau să îmi dai și să tai
Uscate crengi.

Am sădit în a mea inima Betelul
Și în zori de zi m-apropii să mă-nchin.
Cad 'naintea Ta , Isuse, căci știi totul:
Toată truda mea și rodul meu puţin...

vineri, 19 octombrie 2012

Nichole Nordeman - To Know You




It's well past midnight
And I'm awake with questions that won't wait for daylight
Separating fact from my imaginary fiction
On this shelf of my conviction
I need to find a place
Where You and I come face to face

Thomas needed proof that You had really risen
Undefeated
When he placed his fingers where the nails once broke Your skin
Did his faith finally begin
I've lied if I've denied
The common ground I've shared with him

And I really want to know You
I want to make each day
A different way that I can show You how
I really want to love You
Be patient with my doubt
I'm just trying to figure out Your will
And I really want to know You still

Nicodemus could not understand how You could
Truly free us he struggled with the image
Of a grown man born again
We might have been good friends
'Cuz sometimes I still question too
How easily we come to You

No more camping on the porch of indecision
No more sleeping under stars of apathy
And it might be easier to dream
But dreaming's not for me

Images © Heartlight, Inc.
http://www.heartlight.org

Când problemele cresc (4)



Atitudini greşite

1.       În vreme de necaz, credincioşii trebuie să se ferească de nemulţumire. Atunci când poporul Isreael s-a confruntat cu greutăţi în deşert, nemulţumiera lor nu numai că i-a rupt de binecuvântările lui Dumnezeu, dar a adus şi alte necazuri asupra lor. Nemulţumirea pune la îndoială suveranitatea lui Dumnezeu. Ea ignoră puterea şi bunătatea Lui. Ease concentreză asupra necazului actual şi împiedică poporul lui Dumnezeu să experimenteze harul Său prin izbăvirea pregătită de El.

2.       În vreme de necaz, credincişii trebuie să se ferească de o atitudine de învinşi. Această atitudine merge mână în mână cu cea de nemulţumire. Cu cât ne concentrăm mai mult asupra necazurilor, cu atât mai neagră ni se va părea situaţia noastră, căci în acel moment nu vedem doar necazul curent ci şi pe cel care ar putea să-l urmeze. O astfel de atitudine ne întrerupe legăturacu puterea şi bunătatea lui Dumnezeu. “Căci Dumnezeu nu ne-a dat un duh de frică, ci de putere, de dragoste şi de chibzuinţă” (2 Timotei 1:7). Întocmai ca şi Caleb şi Iosua, credincioşii trebuie să privească înspre “uriaşi” de pe terenul solod al credinţei în Cel Atotputernic. Văicăreala şi autocompătimirea îţi dau un sentiment plăcut în trup, dar influienţa lor asupra sufletului este catastrofală.

3.       În vreme de necaz, credincioşii trebuie să evite o atitudine plină de bănuieli şi de presupuneri. Credinţa se bazează pe Cuvântul lui Dumnezeu.firea noastră caută să-l manevrezepe Dumnezeu, pretinzându-I ca, în numele credinţei, să săfacălucruri dorite de inima noastră egoistă.

Un tată al cărui fiu, bolnav de diabet, a decedat datorită faptului că, în numele credinţei, nu I s-a mai administrat insulină, scria:

“Aşa numitul “principiu al mărturisirii pozitive”, atât de popular astăzi, reprezintă o eroare tragică. Prectic, oamenii sunt încurajaţi să reţină anumite versete din Biblie ca pe o promosiune personală din partea lui Dumnezeu. Pasajele biblice pot avea într-adevăr aplicaţii generale valabile pentru toată lumea, dar nu toate sepot aplica la situaţiafiecăruia dintre noi. … A aplica arbitrar  promisiunile generale ale Bibliei, pentru ale forţa să răspundă la nevoie specifice, înseamnă ate supune singur la chinuri. Aplicate deplasat, multe din învăţăturile Bibliei pot avea consecinţe dureroase.

4.       În vreme de necaz, credincioşii trebuie să se ferească de o atitudine de amărăciune. În esenţa ei, amărăciunea este o urmare afaptului cănoi căutăm întotdeauna să dăm vina pe altcineva. Necazurile vieţii sunt adesea kegate într-un anume fel de oameni.  Iosif era rob în Egipt datorită fraţilor săi. David a fugit ani de zile pentru a scăpa de Saul. Samson a fost păcălit de Dalila. Esau a fost înşelat de Iacov. Fiica lui Iefta nu s-a căsătorit niciodată datorită vinovăţiei tatălui ei. Dacă studiem exemplele de mai sus, descoperim că există o legătură directă între atitudineacelor afectaţi şi felul în care Dumnezeu le-a rezolvat problemele. Amărăciuneaîn transformăpe mulţi în imitatori ai lui “Esau”, care nu iartă şi nici nu sepocăiesc. Pe de altă parte, iertarea şi credinţa, dau naştere la mulţi “Iosif” şi “David”. Cuvântul lui Dumnezeu ne îndeamnă:

“… nimeni sănu se abată de la harul lui Dumnezeu … pentru ca nu cumva să dea lăstari de amărăciune, să vă tulbure, şi mulţi să fie întinaţi de ea” (Evrei 12:15)

Amărăciunea nu se mulţumeşte să distrugădoar relaţiile noastre cu cei din jur. Ea caută să nimiceascăîntreaga personalitate.amârâciunea întrerupe legătura oamenilor cu Dumnezeu şi îi desparte de harul Său. Făcând astfel, ea ne lipseşte tocmai de acele lucruri care ne-arputea scăpa din impas: prietenii, caracterul şi ajutorul divin

5.       În vreme de necaz, credincioşii trebuie să se ferească de egoism. În familiile creştine şi în biserocă, vremurile de necaz sunt vremuri ale părtăşiei. Oamenii au tendinţa să reacţioneze diferit atunci când se află în situaţii de criză. Unii se simt umiliţi şi supăraţi, alţii sunt blânzi şi ajung să se complacă într-un fel de autocompătimire alintată.

Necazurile ne pot face mai răi sau mai buni.este bine să nu ne concentrăm doar asupra noastră înşine şi să căutăm să ne gândim şi la alţii.nu numai noi avem necazuri în lumea aceasta. Nu trebuie săpretindem să fim în atenţiatuturor şi nu trebuie să monitorizăm arice conversaţie cu poveştile noastre tânguitoare. Trebuie să avem atitudini de simpatie, să purtăm de grijă altora şi să fim dispuşi să-i ascultăm vorbind despre necazurile lor. Nu trebuie să ne lăsăm copleşiţi de necazurile noastre.

Cealaltă parte a acestei monede este refuzul de a primi mângâiere. Oamenii mândri nu vor să apară vulnerabili şi simt că s-ar putea umili dacăşi-ar împărtăşi necazurile cu ceilalţi. Ca să te laşi ajutat se cere smerenie.

Sursa: cartea “Viaţa familiei creştine” de John Coblentz

Când problemele cresc (3)


ADOPTAREA UNOR ATITUDINI CORECTE



Unele dintre problemele pentru care ne îngrijorăm cel mai mult acelea pe care le putem controlacel mai puţin sau chiar deloc. Există unii copii care mor de leucemie. Există taţi tineri care pot rămâne invalizi toată viaţa, datorită unui accident. Unii părinţi dau naştere la copii care suferă cu sindromul Down. Există mame care rămân vâduve cu mulţi copii de crescut. Părinţi bătrâni degenerează psihic, mental sau emoţional.

Uneori aceste probleme vin toate deodată şi ai impresia că totul se năruie în jur şi că Dumnezeu şi promisiunile Sale este departe şi te-a uitat.

În asemenea vremuri se pune la încercare credinţa. Crizele acestea fac parte din “încercările” necesare maturizării noastre. Există atitudini recomandabile în asemenea situaţii şi atitudini foarte dăunătoare. Le vom analiza mai întâi pe cele recomandabile.


Atitudini corecte


1. În vremuri de necaz, credincioşii au nevoie de o atitudine plină de credinţă. N-avem nevoie să-L înţelegem pe Dumnezeu pentru a ne pune încrederea în El. În mijlocul necazului Iov spunea: “ da, mă va ucide… dar îmi voi apăra purtarea în faţa Lui (Iov 13: 15). Credinţa noastră este pusă la încercare tocmai atunci când nu-L înţelegem pe Dumnezeu. El spune: “Ci cât sunt de sus cerurile faţă de pământ, atât sunt de sus căile Mele faţă de căile tale voastre şi gândurile Mele faţă de gândurile voastre” (Isaia 55:9). Poporul lui Dumnezeu s-a convins, iarăşi şi iarăşi, că necazurile şi durerile sunt de fapt căi de acces neexperimentate şi neimaginate încă înspre harul şi bunătatea lui Dumnezeu.


Nu este uşor să ai credinţă. Ea presupune nu numai a te încrede în Dumnezeu la vreme de necaz, ci şi a-I acorda Domnului libertatea de ane mări aceste necazuri. Trebuie să avem încredere în El nu numai nu numai când planurile nostre sunt date peste cap, ci şi atunci când ele se năruie complet.


A avea credinţă înseamnă a crede cătot ceeace se întâmplă în viaţa noastră este mereu sub controlul suveranităţii Atotputernicului şi că, în mâna Sa, totul se va transforma într-o veşnică binecuvântare:


“De altă parte, ştim că toate lucrurile lucrează împreună spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu, şi anume, spre binele celor ce sunt chemaţi după planul Său” (Romani 8:28)


2. În vreme de necaz, credincioşii trebuie să manifeste să manifeste o atitudine de smerenie. Tendinţa firescă este să ne revoltăm şi să întrebăm: “De ce eu, Doamne?” Smerenia reacţioneză diferit acceptând cu încredere lucrurile pe care, oricum, nu le poate schimba. Ea se lasă călăuzită de Duhul lui Dumnezeu şi este opusul cârtirii şi amărăciunii produse de direa pământească.


Smerenia îşi arte rădăcinile aşezate în credinţă. Ochii smereniei sunt îndrepaţi spre Dumnezeu, aşteptând întotdeauna ca El să transforme răul trecător într-un bine statornic. În faţa calamităţii care s-a abătut asupra lor, soţia lui Iov s-a revoltat împotriva lui Dumnezeu, dar smeritul Iov a corectat-o zicând: “Ce! Primim de la Dumnezeu binele, şi să nu primim şi răul?” (Iov 2:10)


O atitudine de smerenie ne ajută să privim în mod obiectiv necazul, pentru ca apoi, să putem face deosebire intre ceea ce trebuie acceptat şi ceea ce mai poate fi schimbat. A fi blând nu înseamnă să fii mereu pasiv; nu încetează să te mai opui forţelor răului. A fi smerit nu înseamnă arenunţa la hotărârea de adepăşi un handicap. De fapt, smerenia îţi dă libertatea de a face ceea ce trebuie făcut, deoarece nu te mai simţi obsedat să schimbi realităţile, pe care trebuie doar să le accepţi. Smerenia ne izbăveşte de acea stare de supărare iraţională şi ne deschide ochii să vedem lucrurile vieţii noastre din perspectiva lui Dumnezeu. Psalmistul spune: “El face pe cei smeriţi să umble în tot ce este drept” (Psalmistul 25:9).


3. În vreme de necaz credinciosul are nevoie de o atitudine de rugăciune. Desigur, rugăciunea este o acţiune, dar ea este în acelaşi timp şi o atitudine, o stare a inimii. Atunci când se înmulţesc necazurile, trebuie să ne amintim să-L căutăm pe Tatăl nostrum ceresc. Îngrijorându-se şi chinuindu-se, omul firesc caută şi se străduieşte să afle tot felul de modalităţi de ieşire din necaz. El nu apelează la Dumnezeu decât atunci cand a epuizat el însuşi toate celelalte resurseşi variante. Copiii lui Dumnezeu însăpot fi scutiţi de toate aceste chinuri, dacă sunt obijnuiţi să apeleze la rugăciune. “Nu vă îngrijoraţi de nimic; ci în orice lucru, aduceţi cererile voastre la cunoştinţa lui Dumnezeu, prin rugăciuni şi cereri, cu mulţumiri” (Filipeni 4:6). Sufletul care ştie să-şi aducă îngrijorările la tronul ceresc nu va mai fi împovărat de ele. Atunci când cerem cu credinţă, nu ne vom mai concentra asupra frustrărilor şi grijilor pământeşti, ci vom sta să aşteptăm în linişte răspunsul ceresc.


4. La vreme de necaz, credincioşii au nevoie de o atitudine de mulţumire. Aceasta este probabil atitudinea cel mai greu de manifestat. Fără credinţă, smerenie şi rugăciune, o asemenea reacţie este imposibilă.


Pe de altă parte, atunci când există credinţă şi când Dumnezeu se află în central atenţiei şi preocupărilor noastre, atitudinea de mulţumire nu numai că este potrivită, dar e şi singura posibilă. A fi de mulţumire la vreme de necaz, nu este o atitudine iraţională. Ea se bazează pe o trăire a relităţii. “Bucuraţi-vă totdeauna în Domnul! Iaraşi zis: “Bucuraţi-vă!” (Filipeni 4:4). Prin însuşi fiinţa Sa, Dumnezeu este prilej de bucurie, iar credinciosul care se încredere în El ajunge să fie fericit, indiferent de situaţia în care se află.

Când problemele cresc (2)


DUREREA ÎN PERSPECTIVĂ


Există păreri diferite despre boală, accidente şi moarte prematură. Unii consideră că toate aceste lucruri sunt opera diavolului. Ei afirmă că Dumnezeu doreşte pentru cei credincioşi doar bucurie, o sănătate excelentă şi o prosperitate continuă. Alţii recunosc faptul că trăim într-o lume asupra căreia planează blestemul păcatului şi că mântuirea noastră încă nu este completă. Pentru aceştia nu este atât de important ce experimentează în viaţa asta de pregrini prin lumea păcatului, ci dacă viaţa lor aduce laudă lui Dumnezeu sau nu.

Următoarele principii ne vor ajuta să înţelegem situaţia din perspectiva Bibliei:

  1.       Omul este trecător. “De aceea, după cum printr-un singur om a intrat păcatul în lume, şi prin păcat a intrat moartea, şi astfel moartea a trecut asupra tuturor oamenilor, din pricină că toţi păcătuit…” (Romani 5:12)
  2.       Pământul se află sub blestem. “Dar ştim că până în ziua de azi, toată firea suspină şi suferă durerile naşterii.” (Romani 8:22)
  3.       În trupul său, omul este supus durerii, necazurilor şi bolilor. “Şi nu numai ea (natura), dar şi noi, care care avem cele dintâi roade ale Duhului, suspinăm în noi, şi aşteptăm înfierea, adică răscupărarea trupului nostru” (Romani 8:23)
  4.       Unele boli, dureri şi necazuri sunt rezultate ale păcatului. “Ioram… avea de nevastă pe o fată alui Ahab, şi a făcut ce este rău înaintea Domnului. … Ioram chiar înălţimi în munţii lui Iuda. A tâtât pe locuitorii Ierusalimului la curvie, şi a amăgit pe Iuda. … Domnul … te (pe Ioran) va lovi cu o boală grea, cu o boală de măruntaie, care se va îngeuna din zi în zi până când îţi vor ieşi măruntaiele din pricina târiei bolii” (2 Cronici 21)
  5.       Unele boli, dureri şi necazuri vin din partea Satanei. “Şi Satana a plecat dinaintea Domnului. Apoi a lovit pe Iov cu o bubă rea, din talpa piciorului până în creştetul capului” (Iov 2:7). “Şi ca să nu mă umflu de mândrie, din pricina strălucirii acestor descoperiri, mi-a fost pus un ţepuş în carne, un sol al Satanei, ca să mă pălmuiască, şi să mă împiedice să mă îngâmf” (2 Corinteni 12:7)
  6.       Unele boli, dureri şi unele necazuri nu sunt rezultate nici de păcatul personal, nici de atacul Satanei, ci fac parte pur şi simplu din lumea noastră imperfectă. După cum s-a remarcat mai devreme, Isaac a orbit la bâtrâneţe. Pavel l-a părăsit pe Trofim bolnav la Milet. Şi Domnul Isus S-a referit la acest principiu când a spus: “Credeţi voi, le-a răspuns Isus, că aceşti Galileeni au fost mai păcătoşi decât toţi ceilalţi Galileeni, pentru că au păţit astfel? … Sau acei optsprezele inşi, peste care a căzut turnul Siloam, şi i-a omorât, credeţi că au fost mai păcătoşi decât toţi ceilalţi oameni, care locuiau în Ierusalim? Eu nu vă spun: nu; ci, dacă nu vă pocăiţi, toţi veţi pieri la fel” (Luca 23: 2, 4-5). Cu alte cuvinte, doar cine se pocăieşte are şanse să fie dus de Duimnezeu într-o lume în care nu se vor mai întâmpla astfel de lucruri.
  7.       Se cuvine să ne rugăm pentru vindecare şi izbăvire, cu condiţia să ne rugăm cu credinţă. “Este unul dintre voi bolnav? Să cheme pe prezbiterii Bisericii; şi să se roage pentru el, după ce-l vor unge cu untdelemn în Numele Domnului. Rugăciunea făcută cu credinţă va mântui pe cel bolnav, şi Domnul îl va însănătoşa; şi dacă a făcut păcate, îi vor fi iertate” (Iacov 5:14, 15). “De trei ori am rugat pe Domnul să mi-l ia. Şi El mi-a zis: Harul Meu îţi este de ajuns; căci puterea Mea în slăbiciune este făcută desăvârşită. Deci mă voi lăuda mult mai bucuros în slăbiciunile mele, pentru ca puterea lui Hristos să rămână în mine” (2 Corinteni 12: 8,9). “Tată, dacă voieşti, depărtează paharul acesta de la Mine! Totuşi, facă-se nu voia Mea, ci a Ta” (Luca 22:42).

Când problemele cresc (1)



INTRODUCERE

Oamenii lui Dumnezeu nu sunt scutiţi de probleme, de încercări, de boli şi de moarte. Isaac, a orbit la bătrâneţe. Fiul său, Iacov, a şchiopătat toată viaţa după lupta cu îngerul. Ezechia “era bolnav de moarte”. Iov şi-a pierdut turmele, casa, familia şi sănătatea. David a asistat la moartea unora dintre copiii săi. În Noul Testament, Ana era văduvă, ca şi femeia care şi-a pierdut “cei doi bănuţi”. Pavel avea un ghimpe în trup – o problem fizică care nu a fost precizată. El a mărturisit că în Corint a fost “slab, şi se temea, tremurând.” La un moment dat, apostolul l-a lăsat pe Trofim “bolnav la Milet”.

Uneori, în momente de suferinţe, de disperare, cei neprihăniţi au pus la îndoială bunătatea lui Dumnezeu şi providenţa Sa. Iov s-a plâns: “Omul născut din femeie, are viaţă scurtă, dar plină de necazuri. (…)Atunci să ştiţi că Dumnezeu mă urmăreşte, şi mă înveleşte cu laţul Lui. … S-a aprins de mânie împotriva mea, S-a purtat cu mine ca şi cu un vrăjmaş” (Iov 14:1; 19:6,11).

Asaf mărturiseşte: Totuşi, era să mi se îndoaie piciorul şi era să-mi alunece paşii! Căci mă uitam cu jind la cei nesocotiţi, când vedeam fericirea celor răi. ... N-au parte de suferinţele omeneşti şi nu sunt loviţi ca ceilalţi oameni. (Psalmul 73: 2-3, 5).

Autorul Eclesiastrului, într-un moment de frustrare, a scris: “Tot felul de lucruri am văzut în zilele deşertăciunii mele. Este câte un om fără prihană care piere în neprihănirea lui, si este câte un nelegiuit care o duce mult în răutatea lui. … toate atârnă de vreme şi de împrejurări (Eclesiastru 7:15; 9:11).

În mijlocul durerii, necazurilor şi frustrărilor, nu suntem în stare să percepem corect realitatea. Ceva de speriat pe moment se poate dovedi mai târziu exact invers. Unele obiecte ale spaimelor noastre sunt doar imaginaţii de moment.

În acest capitol vom trata cu sinceritate problemele legate de durere, boală, accidente, bătrâneţe şi moarte. Şi vom vedea ce ne pune la dispoziţie Dumnezeu când ne aflăm în asemenea momente.

joi, 18 octombrie 2012

Un exemplu foarte bun pentru noi


Alvin era un băiat de zece ani, normal, sănătos, dar în urma unui accident de la şcoală, într-o zi a rămas paralizat parţial. Următorii ani i-a petrecut în spitale şi centre de reabilitare, dar nu a putut niciodată să-şi folosească ca înainte braţul drept şi picioarele.

Ca adoleşcent, nu nu putea să meargă ca şi ceilalţi tineri de vârsta sa. Ca şi adult, nu a putut să-şi aleagă o meserie ca şi prietenii săi.

Totuşi, în loc să se umple de amârăciune, Alvin s-a hotărât să facă ce putea. A început să citească. A atudiat. Şi a început să se preocupe de jurnalistică. A învăţat să repare ceasuri. În cele din urmă, s-a căsătorit şi a avut o familie, întreţinându-se din scris şi învăţându-I pe alţii.

La maturitate, Alvin a început să fie cunoscut ca un creştin devotat, un bărbat cu o capacitate de înţelegere foarte matură şi un om care cunoştea foarte bine Biblia. Mulţi au început să-l caute pentru a se consulta cu el în diverse probleme şi pentru depăşirea dificultăţilor cu care se confruntau.

Acceptându-şi limitele, refuzând să se lase cuprins de amârăciune şi îndrepându-şi mintea şi sufletul înspre Domnul, Alvin a reuşit să trăiască o viaţă plină de sens şi de roade.

Sursa: cartea “Viaţa familiei creştine” de John Coblentz

miercuri, 17 octombrie 2012

Jaci Velasquez - Just a Prayer Away with lyrics




Jaci Velasquez - Just a Prayer Away with lyrics


Tears that fell like rain
Streamed down from my heart
Colors turned to gray
Emptiness led the way
Until I fell apart

You came to save me
To show me that

Chorus: 
You're just a prayer away
No matter where I am
I know in my heart
You're never too far
WHen I'm losing my way
You're just a prayer away
My strength is in my faith
I'm never alone
I'm never afraid
Cause You're just a prayer away

When I close my eyes
Lord, I call Your name
And the dark subsides
Nothing can take the place
Of the peace I find

You came to save me
To show me that

Repeat chorus

Bridge:
Whenever i need to find You
I just fall on my knees
In You I find the strength that I need
To live , to believe

(Repeat chorus)

We Choose the Fear of the Lord - Maranatha Singers

sâmbătă, 13 octombrie 2012

Puterea Cuvantui proclamat


Daniel: nu Duhul Sfant aduce autocondamnare peste tine, ci diavolul
Deea: te-ai rugat ptr mine?
Daniel: cand?
Deea: acum..?
Daniel: nu, dar am proclamat adevarul Domnului peste tine
Daniel: de ce ma intrebi?
Deea: mi s-a intamplat ceva
Daniel: ce?
Deea: s-a schimbat ceva in mine
Daniel: se poate
Daniel: adevarul aduce eliberare si restaureaza vietiile noastre


asa vorbesti Tu inimii mele :D

miercuri, 10 octombrie 2012

pentru cei care sunt inca in cautare :)

Alegerea partenerului de viata

 

ador poezia asta!

Sunt dependent de har

de Viorel Iuga


Sunt dependent de har in existenta
Am viata deoarece Tu ai decis
Indiferent prin ce si cate`oi trece
Razbate`voi atat cat imi este scris


Sunt dependent de har in mantuire
Am fost salvat prin bunatatea Ta
Merg pas cu pas pe calea cea ingusta
Doar cata vreme ma vei indruma


Sunt dependent de har in marturie
Dau gust si luminez doar cat imi este dat
Nu pot fi cetatuie in varf de munte
Daca de sursa m`am deconectat


Sunt dependent de har in orice lucru
Gandesc, vorbesc, sau fac ceva frumos
Numai atunci cand ascultand de Tatal
Ma lupt sa fiu asemeni lui Hristos


Astazi cand foarte multi crestini alearga,
Fac mult si totusi toate`s in zadar,
Nu ma bazez pe propriile`mi forte
Aleg sa fiu un dependent de har!


Nu stiu exact, dar sigur vine ziua
Cand trece`voi al cerului hotar,
Atunci eu voi striga cat pot de tare


Si-apoi incununat cu harfa`n mana
Plimbandu`ma prin slavi cu pasul rar
Voi indemna pe sfinti, pe fiecare
Da`ti slava Domnului!!! ,voi mantuiti prin har!


Asa sunt eu, asa`ti doresc si tie,
Prieten drag si rob al lui Hristos
Fi dependent de har in orice lucru
Atunci slujirea`ti va fi cu folos!


Amin!!!

Conferinta pentru femei

Viorel Iuga, un om drag sufletului meu. Are carti pentru cei cu familii, pentru tineri. Puteti descarca de pe resursecrestine.ro predici de-ale lui. Avea si emisiuni la alfaomegatv... va puteti uita pe youtube. Domnul sa ne ajute pe toti ! :D

http://www.iugaviorel.ro/ - asta e site-ul lui

Atitudinea de martir


“Faptul că un om… duce un trai în mijlocul întregii lui munci, este un dar de la Dumnezeu” (Eclesiastru 3: 13)

Oamenii cu “atitudine de martiri” fac lucrurile dintr-un simţ al datoriei, nu al bucuriei. Aceştia se simt vinovaţi dacă se bucură de viaţă. Ei au tendinţa să invidieze fericirea celor care îi înconjoară. Nu le place când ceilalţi nu fac lucruri pentru ei, dar totuşi nu vor cere ajutor în cazul în care creează un sentiment al obligaţiei. Adevărul este că “martirii” nu se cred valoroşi, aşa că ei au impresia că nimeni nu-I consideră valoroşi. Dar nu aşa doreşte Dumnezeu să trăieşti. Biblia spune că este o vreme pentru muncă… pentru joacă… pentru râs, pentru bucuria de a trăi fiindcă “faptul de a duce un trai bun în mijlocul întregii lui munci, este un dar de la Dumnezeu”. Domnul Isus a spus: “Eu am venit ca oile să aibă viaţă, şi s-o aibă din belşug” (Ioan 10: 10). Ai nevoie de bucurie şi de relaxare. Acestea nu sunt nespirituale! Fără acestea devii dezechilibrat şi te predispui unor boli pe bază de stres, schimbător de stări de spirit şi ciomportamentelor impulsive. Vei fi mereu vulnerabil, tensinonat şi incapabil să te relaxezi.

Refuză să îţi asumi resposabilitate falsă. Nu neglija şi nu-ţi nega propriile nevoi legitime. Da, eşti chemat să-i ajuţi pe alţii, dar nu este greşit să faci lucruri şi pentru tine, să primeşti de la Dumnezeu şi de la cei pe care El îi trimite ca să te binecuvânteze. Dacă cineva îţi face complimente, primeşte-le cu bucurie. Dacă încearcă să te înjosească, ignoră-I şi mergi mai departe. Un consilier scrie: “Când îţi dai seama că încerci să dovedeştio cât de tare ai fost rănit, sau că încerci să fii tu cel mai rănit, opreşte-te şi gândeşte-te la ce faci. Răsplata constă în a învăţa să opreşti durerea şi să te bucuri, să fii plin de pace şi de împlinire”. David a spus: “Înaintea Feţei Tale sunt bucurii nespuse” (Psalmul 16: 11). Aşa că începe să petreci mai mult timp cu Dumnezeu. Vei avea ocazia să faci această călătorie pe pământ doar o dată, aşa că bucură-te şi fă ca lucrul acesta să conteze.

Sursa: Cuvântul lui Dumnezeu pentru astăzi – meditaţii zilnice

joi, 4 octombrie 2012

Just As I Am - Fernando Ortega




Just As I Am lyrics

1). I waited and waited for God
He turned and He heard me
He lifted me out of the mud
His Own Hands They cured me
The Lord is my help
I will not be confounded
So I have focused my face like a flint
I'll not be ashamed
Lord I come

CHORUS:
Just as I am
Without one plea
But that Your blood
Was shed for me.
(REPEAT CHORUS)

2). Take the days that remain in my life
Lord let me serve You
While there is breath on my lips
I would proclaim You
I long for Your return
I long to see You face to face
I long to join the eternal song
Communion of all the saints
Lord I come

CHORUS:
REPEAT CHORUS

BRIDGE
Ouh Ouh Just as I am
Oh Lord

CHORUS (pianissimo)
Repeat CHORUS (forte)

I need You more

marți, 2 octombrie 2012

All I Ever Nedded is Your Love



I felt it first when I was younger
A strange connection to the light
I tried to satisfy the hunger
I never got it right
I never got it right

So I climbed a mountain and l built an altar
Looked out as far as I could see
And everyday I’m getting older
I’m running outta dreams
I’m running outta dreams

But Your love
Your love
The only the thing that matters is Your love
Your love is all I have to give
Your love is enough to light up the darkness
It’s Your love
Your love
all I ever needed is Your love

You know the effort I have given
And you know exactly what it cost
And though my innocence was taken
Not everything is lost
Not everything is lost nooooo

But Your love
Your love
The only the thing that matters is Your love
Your love is all I have to give
Your love is enough to light up the darkness
It’s Your love
Your love
all I ever needed is Your love

You’re the hope in the morning
You’re the light when the night is falling
You’re the song when my heart is singing
it’s Your love
You’re the eyes to the blind man
You’re the feet to the lame man walking
You’re the sound of the people singing
It’s Your love

But Your love
Your love
The only the thing that matters is Your love
Your love is all I have to give
Your love is enough to light up the darkness
It’s Your love
Your love
all I ever needed is Your love

But Your love
(Your love is all that I needed)
The only the thing that matters is Your love
Your love is all I have to give
Your love is enough to light up the darkness
(Your love is all that I needed)
It’s Your love
Your love
It’s all I ever needed