vineri, 14 septembrie 2012

Noi, Biserica


"Biserica este locul unde ai ocazia sa le faci pe amandoua; este locul unde putem sa ne daruim pe noi insine lui Dumnezeu, daruindu-ne in acelasi timp celor din jur."

"Biserica nu este pentru noi. Noi suntem biserica si existam pentru restul lumii." (Erwin McManus)

"biserica are nevoie de mine, indiferent daca simt sau nu ca am nevoie de ea."

Devotamentul apostolilor fata de crestinism, dus pana la sacrificiu, contrasteaza radical cu atitudinea noastra actuala.

In realitate, biserica este instrumentul ales de Dumnezeu sa vina in intamplinarea adevaratelor nevoi ale oamenilor (inclusiv ale noastre).

Ce e mai trist e ca multi crestini nu isi pun intrebarea "La ce biserica sa ma duc?", ci, mai degraba, "De ce sa ma deranjez sa merg la vreo biserica?"

VINO LA BISERICA! CE-I LIPSESTE? TU.
Ai stat vreodata sa te gandesti la asta? Daca biserica are intr-adevar nevoie de tine?

1 Corinteni 12: 12- 27

Pavel ne spune ca fiecare dintre noi e indispensabil (...) fiecare parte a corpului serveste unei alte functii.

"Autorul Faptelor Apostolilor continua in felul urmator: Fiecare era plin de frica, si prin apostoli se faceau multe minuni si semne" (vers. 43). Imaginati-va cum ar fi daca v-ati darui viata lui Hristos in cadrul bisericii locale si ati deveni atat de plini de Dumnezeu, incat toata lumea ar observa schimbarea. Imaginati-va cum ar fi ca biserica voastra sa fie atat de implicata in ceea ce se intampla in oras, incat autoritatile locale sa remarce lucrul acesta. Imaginati-va cum ar fi daca biserica voastra i-ar vizita pe cei care sunt in inchisoare atat de des, incat nenumarati puscariasi ar deveni credinciosi. Imaginati-va cum ar fi ca biserica vostra sa se roage pentru bolnavii din spitale si sa trimita scrisori de compasiune familiilor acestora. IMAGINATI-VA CUM AR FI DACA AM INCETA CU TOTII SA MERGEM LA BISERICA, DEVENIND NOI INSINE BISERICA!" 


Impreuna, putem avea impact mai puternic decat ne-am imaginat vreodata. (Efeseni 3:20)

Fii tu chiar schimbarea pe care vrei s-o vezi.

Niciun credincios nu este atat de "stricat" incat Marele Olar sa nu-l poata folosi. (Isaia 64: 8 <3)


Citate din cartea "Crestinul Ateu" de Graig Groeshel

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu