miercuri, 30 noiembrie 2011

Aspectul nu e totul !

BUNATATEA = FRUMUSETE
"Ceea ce face farmecul unui om este bunatatea lui.."(Proverbe 19: 22a)

Nu e asa ca ne ferim cu totii de oamenii rai, meschini si egoisti? Nu e asa ca aspectul lor nu ne mai intereseaza dupa ce ne-a ranit? Dupa ce ne-a frant inima?

Dar de multe ori ni se intampla sa judecam oamenii dupa cum arata si dupa cum ni se par. Cu sigurantza eu par nebuna pentru multi oameni, deoarece imi place sa ascund teama sau ranile din suflet, dandu-ma in spectacol si spunand glume. Dar asta nu inseamna ca sunt nebuna.. sau daca fredonez un cantec pe strada, nici asta nu este un motiv imtemeiat pentru amaconsidera dusa de acasa.

Ei bine, de judecata fara temei au suferit foarte multi oameni. Multi au fost facuti de ras in public sau considerati fanatici pentru simplul fapt ca ceilalti nu cunosc cu adevarat acele persoane si le place sa ii judece doar dupa coperta, in loc sa citesca intreaga lor viatza..

Nu uitati ca a arata bine sau a fi frumos fizic nu este nimic mai mult decat desertaciune (Proverbe 31: 30a) daca nu este urmata de o frumusete interioara (si anume bunatatea).

De multe ori ni s-a intamplat sa ne atraga ma degraba un om bun, decat un om frumos, nu-i asa? Deoarece stim ca fiind prieten cu un om bun, putem si noi insine deveni mai buni; caci ne pasa de caracterul nostru si stim ca "Tovărăşiile rele strică obiceiurile bune" (1 Cor.15:33).

Don't judge a man by his apperance!

Judecata suprema nu este a celor din jurul nostru, ei nu vor putea niciodata sa ne cunosca deplin, ca Cel ce ne-a creat. Deci nu vom putea fi noi insine pana nu  vom stii ce zice Dumnezu ca suntem si care este scopul pe care El L-a dat pentru viata noastra.

De multe ori avem tendinta sa ne luam dupa vorbele altora, si sa ne auto-evaluam dupa perceptia , de multe ori gresita, pe care o au ati oameni din jurul nostru despre noi. Dar comparatiile, si evaluarile mai bune sau mai putin bune pe care altii ni le fac, nu arata cine suntem noi. Adevarata noastra valoare s-a aratat in pretul scump pe care Mielul lui Dumnezeu l-a pltit pentru ane rascumpara din pacat, si prin scopul maret pe care Tatal Il are cu fiecare din noi.

Daca dorim sa fim frumosi cu adevarat, sa lasam pe Duhul Sfant sa rodeasca in viata noastra BUNATATEA. Amin! :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu