vineri, 20 noiembrie 2015

APROAPE DE CEI PERSECUTAŢI ,, TUNISIA ” (22-28 noiembrie 2015)

,, TUNISIA ” (22-28 noiembrie 2015) 

-Se află în Nordul Africii. -Are o populație de 11,2 milioane locuitori, din care 24 000 sunt creștini. 
-Religia majoritară este islam. 
-Tunisia se află pe locul 36 în clasamentul țărilor cu persecuții. 
- În Tunisia sunt doua tipuri de creștini : creștini străini și creștini proveniți din rândul musulmanilor, Aceștia au cel mai mult de suferit. 
-Principala sursă de persecuții este islamul extremist dar și autoritățiile ( care nu respecta Constituția),societatea și familia. 
-Conducerea și-a anunțat intenția de a introduce în Constituție și a pune în aplicare legea Sharia pentru a transforma astfel Tunisia într-un stat islamic. Din 2011 au început să crească semnificativ și continuu violențele asupra creștinilor. 
-Importul de literatură creștină în limba arabă este interzis, astfel fiind împiedicați cei mai mulți oameni să aibă acces la literatura creștină pe înțelesul lor. 
-Deși Constituția garantează libertatea religioasă, totuși sunt raportate multe cazuri în care creștinii sunt arestați, condamnați la închisoare,presați să renunțe la credința lor,casele lor sunt distruse și multi sunt batuți. -De la declararea indempendenței ( 1956) nici o biserică n-a mai fost înregistrată oficial. 
-Aproape toți creștinii din Tunisia au experimentat persecuții. 
-Creștinii din Tunisia , pentru a se încuraja în fața persecuțiilor își amintesc de primii creștini care au locuit în Tunisia ( Cartagina) cum și-au sfârșit viața în arene, fiind aruncați la fiare sălbatice sau ucisi cu sabia . 
-Tertulian,impresionat de comportamentul creștinilor, dar în mod special de comportamentul creștinilor în fața morții, impresionat de liniștea și pacea cu care întâmpinau creștinii fiarele salbatice în arena din Cartagina ( Tunisia), s-a convertit la creștinism și a devenit unul din cei mai mari scriitori creștini ai bisericii timpurii. 
-Mulți musulmani s-au convertit la creștinism prin programele TV creștine din afara țării și prin programele și mesajele creștine de pe internet. 

Haideţi să ne unim în rugăciune şi să ne rugăm pentru fraţii noştri care împărtăşesc aceaşi credinţă ca şi a noastră, dar nu şi aceaşi libertate. Dumnezeu ne-a oferit harul ca noi să ne rugam pentru ei şi nu ei pentru noi. Să ne rugăm pentru creştinii persecutaţi, pentru misionarii care duc Evanghelia în aceasta ţară, dar şi pentru persecutori pentru ca ei să-L întâlnească pe Isus. 

POŢI ALEGE SĂ FII ,,RASPUNSUL LUI DUMNEZEU PENTRU BISERICA PERSECUTATĂ" DIN GENERAŢIA TA”!