vineri, 21 noiembrie 2014

Aleargă la Dumnezeu



Un frate zicea: “pentru fiecare suferinţa lui e mai mare”. Lumea asta e plină de suferinţă, și mereu sunt oameni care o duc mai rău decât noi. Doar Dumnezeu cunoaște exact prin ce trecem, așa că înţelept este să apelăm la El prima dată și, dacă trebuie, apelăm și la oameni. Împărtășeșţeţi problemele cu cineva care știe să fie confident, la un om matur spiritual care să știe să-ţi arate drumul pe care să mergi și îţi dă încurajarea sau mustrarea de care ai nevoie. Dumnezeu ne încurajează să ne mărturisim unii altora păcatele, iar când ești bolnav să mergi la prezbiteri ca să fii uns și să se roage pentru tine.

Alergarea la oameni, fără îndrumarea Domnului, produce de multe ori mai mult rău decât bine. Din păcate am auzit multe cazuri în care cei care trebuia să consileze și să ajute, profitau sexual sau se foloseau de acele informaţii ca să distrugă persoanele care veneau la mărturisire. E groaznic numai să auzi așa ceva, dar din păcate există multe cazuri de acest gen. De aceea e bine să ne rugăm pentru cei care sunt în poziţii de conducere, ca să nu se ajungă la astfel de fapte. Atunci când au putere și influienţă, oamenii în general, încep să-și permită foarte multe lucruri, printre care și lucruri nepermise.

Dumnezeu să ne dea înţelepciune și să ni-L facem pe Dumnezeu prieten. Lui să-I spunem tot ce ne doare, căci El e singurul căruia îi pasă cu adevărat de fiinţa noastră. Dar, să nu uităm să-I dăm și respectul cuvenit și să avem încredere că orice se întâmplă este cu un scop în planul Său măreţ. El nu minte când spune “Te iubesc” și “nu te părăsesc niciodată” chiar dacă nu simţi mereu asta. Cuvântul Lui e DA și AMIN.


“Îmi pusesem nădejdea în Domnul, și El S-a aplecat spre mine, mi-a ascultat strigătele.” (Ps 40:1)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu