vineri, 12 septembrie 2014

Al 102-lea Congres al Asociaţiei Baptiste Române din USA şi Canada

In zilele de 29, 30 si 31 August 2014, in localitatea Hickory din North Carolina s-a desfasurat cel de al 102-lea Congres al Asociatiei Bisericilor Baptiste Romane din SUA si Canada.      

Evenimentul a fost gazduit si organizat in premiera de catre Biserica Baptista din Hickory, pastorita de fr. Nelu Urs.  

Oportunitatea intalnirii credinciosilor baptisti romani din USA si Canada a oferit tuturor celor prezenti un prilej real de sarbatoare crestina, manifestata prin bucurie  si multumire adusa lui Dumnezeu.

  Sute de participanti de la toate bisericile baptiste de pe intreg cuprinsul Americii si Canadei, dar si din Romania, au inundat practic   oraselul Hickory, asezat intr-o zona pitoreasca la poalele muntilor Appalachian.
     La deschiderea Conventiei, presedintele in exercitiu al Asociatiei, Eusebiu Rusu,pastor la Biserica Baptista din Beaverton, Oregon  alaturi de pastorul local al bisericii oganizatoare, Nelu Urs, au adresat un mesaj de "bun venit" tuturor participantilor si invitatilor la eveniment.

   Cantarile de lauda inchinate lui Dumnezeu, prin formatiile corale si instrumentale precum si propovaduirea Cuvantului, au creat o atmosfera cu adevarat inaltatoare. Prezenta si implicarea numeroasa a tinerilor in desfasurarea programelor a constituit un factor esential in crearea unui climat optimist si increzator in viitorul lucrarii evanghelice din cadrul diasporei romane.

   Mesajele biblice au fost in deplina concordanta cu tema  acestui eveniment:  IATA EU STAU LA USA SI BAT - Cartea Apocalipsa 3:20.

Dintre pastorii care care au vorbit din Cuvant au fost,Nelu Cinteanu (Sacramento) si Nelu Pascut (Daneville) in prima zi a Congresului, iar in zilele urmatoare Ovidiu Rauca (San Leandro), Mircea Toma (Toronto,Canada), Ovidiu Horga (Phoenix), Sorin Covaci (Detriot), Radu Stir (Los Angeles), Liviu Percy(Charllotte), Florin Vancea ( Florida), Sorin Sabou (Chicago), Viorel Clintoc (Akron), Harry Teofil (Londra,Anglia), Matei Istudor (Atlanta) si Lucian Ursan (lider de tineret).

Deasemenea,  mesaje  au fost aduse de catre doi invitati din Romania: fr. Daniel Maris, rectorul Institutului Teologic Baptist din Bucuresti si Otniel Bunaciu, presedintele Uniunii Bisericilor Baptiste din Romania.

   Lucrarile Congresului Asociatiei Baptiste s-au incheiat duminica seara prin predica fratelui pastor Daniel Branzei (Biserica Bethel,Anaheim). Titlul predicii s-a intitulat: "Incompatibilitate de valori"

In concluzie, cateva remarci ale pastorului Daniel Branzei, scrise pe blogul personal, au darul sa caracterizeze cateva din experientele traite la acest Congres:

 - la Conventie am avut conditii excelente de desfasurare a lucrarilor...cei din loc s-au intercut pe ei insisi. Mult mai putini la numar decat multimea vizitatorilor, ce-i de-ai locului ne-au slujit exemplar din toate punctele de vedere.
 - pe linia surprizelor de la ultimile conventii,media de varsta a participantilor a continuat sa fie in continua scadere.Cei mai in varsta,minoritatea de astazi,am ramas ca puncte de referinta.Cei tineri au pus harnici mainile pe plug !
 - un semnal semnificativ pentru schimbarile din RBA a fost si cererea aproape unanima din partea parintilor ca pe viitor sa se dea mai multa prioritate cantarilor in limba engleza...!

    In incheierea lucrarilor Conventiei, fr.pastor Matei Istudor, vicepresidente pe East Coast a anuntat apropierea unui alt eveniment  la nivel de Asociatie, care se va desfasura in toamna anului 2014. La data de 26 octombrie, Biserica Baptista Romana din Akron, OH (pastor Viorel Clintoc) va celebra implinirea a 100 de ani de existenta. Cu siguranta, un nou prilej de manifestare a bucuriei intalnirii intre multi credinciosi romani evanghelici din diaspora americana.
    Deasemenea la inceputul lunii octombrie, Biserica din Hickory va gazdui intalnirea anuala a grupului DESCULTI.

Radu Oprea

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu