sâmbătă, 9 noiembrie 2013

Studiu de 30 de zile de la Ciresarii (2)



2. A-l trai pe Dumnezeu intr-o maniera autentica



Simtim in noi o sete. Setea de mai mult, de mai profund, de diferit. Am inteles Sacrificiul facut si planul Lui maret cu omenirea, stim istoria, stim poruncile si totusi vrem fiecare o parte din El, a noastra, in care sa ne hranim tot mai mult. Omul si dorintele lui. Dumnezeu si disponibilitatea Lui. Dorinta corecta, dorinta indicata. 


Nu putem sa-I simtim noi concret Prezenta raportandu-ne la experientele celorlalti. Putem sa le intelegem. Ne pare sec sa ne imaginam un Dumnezeu separat de noi care se arata doar in rugaciune, in Biserici sau in necazuri. 


Dumnezeu se manifesta prin noi. Setea provine tocmai din dorinta de a-L trai autentic in fiecare moment. Iubirea, gelozia de a-L contine, de a-L pastra, de a-L experimenta. 


Autenticitatea este punctul pivot care stabileste drumul pe mai departe alaturi de Cel in fata caruia te asezi asa cum esti. Autenticitatea tine de povestea ta personala, de termenii si conditiile voastre, de cadrul de lucru si revelatiile personale pe care le traiesti in relatia cu Dumnezeul tau. 


Tu cum iti traiesti concret autenticitatea in relatie cu Cel care ti-a oferit cadou viata? 

Tu ce poti sa faci sa ajungi la profunzimile pe care doar impreuna cu El le poti atinge? 

Tu cum iti cresti relatia voastra? In ce fel esti tu parte activa in povestea voastra?




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu