sâmbătă, 2 noiembrie 2013

Scrisoare de informare India, Octombrie 2013



      Va scriem plini de bucurie dupa inca o luna de lucrare plina de biruinta aici in India.


Pe data de 21 Oct. 2013 Domnul ne-a binecuvantat cu nasterea fiului nostru Samy si dorim sa va multumim pentru rugaciunile voastre pentru noi. Kris se reface foarte bine dupa operatie si bebele deasemenea se dezvolta sanatos.

   Dumnezeu ne demonstreaza tot mai mult cum El este Suveran peste toate lucrurile, peste toate circumstantele, peste toti medicii si asistentele, peste spitale si face ca ‘’toate lucrurile sa lucreze împreună spre binele celorce iubesc pe Dumnezeu, şi anume, spre binele celor ce sunt chemaţi după planul Său.’’

     Pe 19-20 Oct. am organizat o conferinta din cadrul lucrarii Bihar Prayer Movement, care a reunit pentru 2 zile crestini din toate bisericile din Patna. A fost cea mai mare mobilizare de crestini din istoria Patnei, cu o participare de peste 400 de suflete care au mijlocit in rugaciune pentru schimbare si trezire atat in bisericile locale cat si in randul celor celor ce nu il cunosc pe Hristos si inca sunt robii celui rau. E incurajator ca mai presus de orice bisericile incep sa intre in unitate cel putin la nivel de enoriasi, chiar daca la nivel de lideri inca mai sunt unii care pun doctrina si traditia mai presus decat partasia si dragostea la care ne-a chemat Hristos.

     Prin harul Lui am inceput intalnirile de rugaciune ale bisericii la noi acasa si deja vecinii au intrat in contact cu cantarile si rugaciunile spre Tatal Ceresc (toate instrumentele sunt conectate la amplificatoare). Teoretic hindusii reactioneaza imediat si agresiv cand in acelasi bloc in care locuiesc ei isi fac si crestinii inchinarea. Dar Duhul Domnului lucreaza in ei si desi rasuna blocul de cantari si rugaciuni pe ei ii face mai curiosi decat ripostanti.

     Domnul a facut posibil ca sa avem o seara de partasie toti misionarii romani din Patna (nu putem publica numele lor din motive de securitate, mai ales ca multi din ei deja au avut probleme serioase cu viza). Dorim ca lunar sa avem oportunitatea de a ne intalni impreuna spre a lauda Numele Lui, spre a ne ruga si zidi unii pe altii si spre a impartasi din experientele si biruintele din lucrare. Vrem sa fim un exemplu de unitate, chiar daca fiecare isi face lucrarea in dreptul lui. Unitatea este un mod de evanghelizare pe care Domnul Isus ne-a invatat in Ioan 17:22,23 cand ne spune ca am primit Slava de la Dumnezeu ca sa fim in chip desavarsit una, ca lumea sa CUNOASCA si sa CREADA ca El l-a trimis.

     Cea mai mare victorie in razboiul spiritual am avut-o in perioada celebrarii sarbatorilor dedicate zeitei si duhurilor puterii Durga Puja. Aceste sarbatori se caracterizeaza prin inchinare continua prin practici si ritualuri demonice pentru a imblanzi duhurile si pentru a obtine de la ele anumite ‘’binecuvantari’’, ceea ce pe ei ii face sa fie si mai robiti de aceste spirite. Cei care isi predau sufletul acestor duhuri marturisesc cum dupa ce obtin ce isi doresc duhurile incep sa ii consume, sa le manance din firele de par si din sanatate pana se sting in chinuri si mor, confirmand ce spune Scriptura in Ps.16.4 – ‘’Durerile celor ce alearga dupa idoli se inmultesc...’’(a se vedea traducerea originala, ‘’Their sorrows shall be multiplied who hasten after another god...’’). Asa ca nu doar lipsa alimentatiei corecte ii face pe indieni sa fie slabi, bolnavi si nenorociti, ci in proportie 80% se datoreaza faptului ca si-au predat sufletul acestor tipuri de duhuri carora ei le aduc jertfe de mancare si de sange zilnic. Ritualurile din aceste zile implica pelerinajul a 2.000.000 hindusi care trebuie sa viziteze mergand pe jos, desculti, fiecare templu din lemn si panza construit in oras si sa aduca ofrande acestor zei, ceea ce face ca strazile sa fie inchise din cauza aglomeratiei. Dar anul acesta a fost prima data in istoria statului Bihar cand strazile au ramas deschise din cauza participarii foarte reduse a oamenilor. Toate ziarele au scris despre asta si nu si-au explicat fenomenul petrecut pentru ca ei nu stiu ca desi noi ca si crestini suntem foarte putini, totusi ‘’mai multi sunt cei cu noi decat cei cu ei’’(2Imp.6:16). Ne-am rugat impotriva puterilor acestor duhuri si Domnul si-a aratat mania Lui trimitand un taifun in ziua in care ar fi trebuit sa fie punctul culminant al sarbatorilor. A venit vantul, ploaia, frigul dintr-o data si strazile au ramas pustii, le-au distrus templele improvizate si preotii hindusi au luat idolii si i-au aruncat in raul Gange fara nici un fel de ritual aditional. Doua milioane de hindusi redusi la tacere de Dumnezeul ostirilor care e inaltat in slava mai presus de orice domnie, stapanire si capetenie. A LUI SA FIE GLORIA IN VECII VECILOR!!!!!

     Pana in luna ianuarie se tin tot felul de campanii electorale aici in oras, ceea ce face ca infractionalitatea sa creasca. Deja au fost 3 atentate teroriste cu bombe, unul dintre ele petrecandu-se la doar 300 de metri de mijlocul de transport in care ma aflam si care la randul lui a fost zguduit de explozie. Dar ca si apostolul Pavel pot spune ‘’multumiri fie aduse lui Dumnezeu care ne poarta totdeauna in carul Sau de biruinta in Hristos’’(2Cor.2:14). Pentru a mine a fost placut sa descopar ca am pacea lui Hristos in mine pentru ca nu m-am speriat si nici nu m-am panicat, ci am continuat sa imi vad de drum, cu convingerea ca Domnul nu are in planul Sau pentru noi asemenea evenimente, pentru ca El nu duce Evanghelia pana la marginile pamantului prin oameni morti, ci prin martori vii!!!!!

     Ca motive de rugaciune principale pentru perioada ce urmeaza ar fi:



  • resursele financiare pentru rezervarea biletelor de avion pentru Tailanda, unde trebuie sa mergem sa reinoim viza pe data de 18 decembrie.
  • rezolvarea in regim de urgenta a certificatului de nastere si a pasaportului pentru Samuel pentru a putea iesi din India la timp toti trei.
  • in luna decembrie vom organiza concerte relationate cu nasterea Domnului la care vrem sa aducem 1200 copii din mahalalele orasului care sa intre in contact cu Evanghelia si cu Hristosul datator de viata vesnica. Asa ca sunt binevenite orice donatii pentru a putea face cadouri la acesti copii marginalizati de societate si care au nevoie de dragostea lui Hristos prin noi.
  • au inceput deja a doua serie de sarbatori hinduse care pentru ei ar fi echivalentul Craciunului la noi. Va invitam sa va uniti cu noi in rugaciune sa biruim din nou impotriva duhurilor rautatii care sunt venerate in aceste zile. De moment participarea e foarte scazuta, nu este aglomeratie si se circula normal.

Va multumim pentru mijlocirea voastra pentru noi si pentru sprijinul de care dati dovada pentru zidirea Imparatiei Lui.
Va binecuvantam in Numele lui Isus cu harul si pacea Lui!!!

O imbratisare sfanta,
Klau, Kris & Samy

Cont RON ING ROMANIA
Moisa Emil
RO57INGB0000999903742436

Cont EURO ING ROMANIA
Moisa Emil
RO83INGB0000999903742453
COD SWIFT: INGBROBU

Adresa e-mail:
godinbihar@yahoo.com
Yahoo Messenger ID:
godinbihar
Facebook ID:
Plantare Biserici India

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu