sâmbătă, 26 octombrie 2013

Impreuna pentru Rosia Montana - Oradea




    • 5:00pm until 8:00pm
  • Partly Cloudy 72°F / 55°F
  • Duminica aceasta, vom continua protestul impotriva proiectului propus la Rosia Montana si totodata vom comemora victimele accidentului minier de la Certej din 1971 ("cea mai cumplita tragedie pe timp de pace din anii '70").

    Marsul din aceasta duminica va fi pe traseul: Pta Unirii - Str Republicii - Parcul Petofi Sandor - Bd Dacia - Intersectia Bd Dacia cu Transilvaniei, unde facem o oprire pt comemorare (e parcul mic dintre Str George Calinescu si Bd Dacia).

    Pe 30 octombrie 2013 se împlinesc 42 de ani de la producerea accidentului minier de la Certej ce a dus la moartea a 89 de persoane din localitatea hunedoreană Certeju de Sus.

    DUMINICA, 27 OCTOMBRIE 2013, DEVA COMEMOREAZA VICTIMELE ACCIDENTULUI MINIER DE LA CERTEJ: http://tinyurl.com/devacomemorare

    Oriunde te-ai afla dumincă seara (27 octombrie) sau miercuri (30 octombrie) aprinde lumina pentru Certej! Dacă vii la protest, adu cu tine o lumânare într-un recipient decorat de tine. Dacă ești acasă, pune lumina la fereastră ca să știm că suntem împreună!
    Postează apoi fotografiile tale cu tag-ul #aprindelumina #rosiamontana #certej #unitisalvam

    42 de ani mai târziu, un nou proiect minier cu cianuri amenință să pună în pericol viața locuitorilor din Certej, a comunităților învecinate, dar și a orașului Deva, aflat la aproximativ 10 kilometri, în linie dreaptă.

    IMPREUNA pentru Rosia Montana!

    #unitisalvam #rosiamontana #certej

    https://www.facebook.com/events/378972688900688/?ref_dashboard_filter=upcoming&source=1

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu