miercuri, 25 septembrie 2013

Biblia cu litere de aur a fost descoperita in Turcia

O Biblie scrisă cu litere de aur a fost descoperită pe teritoriul Turciei. Muzeul de Etnografie din Ankara vrea să lanseze o misiune de cercetare a artefactului descoperit pentru a se determina vârsta sa. Specialiştii cred că manuscrisul datează din perioada în care a trăit Iisus pentru că este scris în limba siriacă, un dialect al limbii aramaice, limba pe care a vorbit-o însuşi Mântuitorul Iisus Christos.

Această Biblie a făcut parte dintr-o serie de artefacte istorice confiscate de la contrabandişti în anul 2000, în sudul Antalyei, şi a fost uitată în depozitul Curţii Supreme Turceşti. Biblia este o descoperire uimitoare pentru ca este scrisă cu litere de aur și conține elemente grafice deosebite. Paginile sunt din piele de animal iar desenele prezintă ilustraţii fascinante cu Cina cea de Taină şi cu cei 12 Apostoli. Pergamentul are 52 de pagini şi unii specialişti spun că ar fi similară cu Biblia Barnahass, conţinând unele cărţi necanonice.

Imediat după celebra descoperire, Vaticanul a trimis o cerere pentru examinarea lucrării. Valoarea acestei carti este estimată la circa 25 milioane de euro.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu