marți, 2 aprilie 2013

Ştiaţi că… (2)


Nu putem să nu Îl amintim acum şi pe Domnul Isus. El a venit în lume cu multe sacrificii. Cu toate acestea, puţine au fost ocaziile în care Mântuitorul a fost înţeles. Drept urmare, locurile în care a fost bine primit au fost limitate. Pasajul din Evanghelia după Luca 4:42-44, prezintă una din puţinele situaţii în care Domnul Isus a fost primit bine şi dorit. Omeneşte vorbind ne-am aştepta ca Dumnul Isus să se bucure foarte mult de aceasta şi să Îşi exprime bucuria rămânând cât mai mult posibil acolo. Evangheliştii însă ne spun altceva. Domnul Isus stă acolo puţin şi apoi ia decizia să plece. Oamenii din localitate Îl roagă să mai rămână la ei. În ciuda insistenţelor lor, El rămâne statornic în decizie şi pleacă oferind urmâtoarea explicaţie: “Trebuie să vestesc Evanghelia Împărăţiei şi în alte cetăţi; fiindcă pentru aceasta am fost trimis.” (Luca 4:43) Explicaţia aceata ne indică faptul că pentru Domnul Isus este ceva mai important decât a Se simţi bine. El trăia nu pentru a se simţi bine din punct de vedere pământesc, ci pentru a împlini planul şi voia Tatălui. Afirmaţia aceasta nu se bazează doar pe acest caz. Gândiţi-vă la evenimentul din Sihar, la Gheţimani, la Golgota, la cazul ispitirii Lui şi veţi ajunge la aceeaşi concluzie. În fiecare situaţie, alegerile Lui sunt diferite de ce ne-am aştepta noi să se întâmple în mod natural. Aceasta deoarece plăcereaLui era să împlinească în mod permanent voia lui Dumnezeu.

Am o întrebare şi aş dori să răspundeţi sincer: câţi doriţi să vă simţiţi bine? Pe câţi v-a prins virusul acestei generaţii? Ştiam eu… Acum, că v-am spus toate acestea vreau să vă puneţi următoarea întrebare: Ce este mai important pentru voi: să vă simţiţi bines au să împliniţi planul lui Dumnezeu? Dacă vă limitaţi la a vă simţi bine, să ştiţi că sunteţi într-o situaţie deplorabilă. Dacă vă doriţi să fiţi în voia lui Dumnezeu, fiţi siguri că aţi făcut alegerea perfectă. Doriţi câteva argument? Gândiţi-vă doar la următoarele:


1.       Simţirile noastre sunt schimbătoare, dar voia Lui este stabilă.
Noi ne schimbăm foarte repede. Suntem influienţaţi de enorm de multe lucruri. Dacă te laşi condus de sentimente, adevărul este că nu o să te poţi simţi bine în orice împrejurare. Sunt lucruri care îţi fac plăcere şi lucruri care produc dezgust. Dacă te legi de planul lui Dumnezeu, vei constata că El nu Îşi are planul în funţie de presiunea atmosferică, de căldura sau lumina de afară, de telefoanele primate etc. El rămâne mereu iubitor şi căutând binele nostrum. Dorind să împlineşti planul lui Dumnezeu, vei parcurge un drum ascendant şi frumos.

2.       Simţurile noastre sunt dictate de dorinţe mărunte, dar voia Lui include lucruri măreţe.
De obicei, noi ne simţim bine dacă sunetem apreciaţi şi dacă ni se împlinesc dorinţele pentru lumea de acum. Gândeşte-te puţin ce te face să te simţi bine. Din nefericire mulţi se simt bine dacă … Ne simţim bine dacă ni se oferă valori material, dacă avem ce au alţii sau mai mult decât ei. Planul lui Dumnezeu are în vedere întregul. El ne vrea binecuvăntari aici şi fericiţi pentru veşnicie. Analizează ce şi-ar fi dorit alţii ş ice le-a dăruit Dumnezeu. Observaţi diferenţa?

3.       Simţurile noatre pot fi determinate de lucruri mari în ochii lumii, dar voia Lui include lucruri mari în valori cereşti.
Dacă am merge doar după ce ne place nouă, cine ar mai face lucruri în cămăruţă, unde nu sunt camera de filmat şi aplauze?

(Viorel Iuga - "Exista ceva mai frumos")

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu