vineri, 15 februarie 2013

ca tot a trecut Valentine's day

Am citit un articol de pe un blog.. unde autoarea spunea că îţi trebuie curaj sa afirmi că nu eşti complet fară cineva pe care să iubeşti şi care să te iubească. Dar COMPLET… nu poţi fii decât în Dumnezeu. Cei care am tot căutat să ne umplem cu lucruri sau cu oameni ca să fim compleţi.. ştim foarte bine asta. Nu vei fi compet atunci. Vei fi mai fericit, mai împlinit.. dar nu complet.

Îmi place mult formula 100 + 100 = 100% relaţie împlinită şi fericită. Adică nu 50 + 50 = 100… 100 însemnând o fiinţă deja fericită şi împlinită, o fiinţă care nu mai caută să fie completă, ci este deja completă şi e gata să se dăruiască unei alte personae timp de o viaţă întregă.

Cu siguranţă aţi auzit de expresia “singur în doi” sau “e mai bine să fii singur decăt într-o relaţie care te face să te simţi singur”. E chiar crunt să găseşti în sfârşit pe cineva care să te completeze şi să vezi că pur şi simplu nu o poate face. Că nu e exact aşa cum ţi-ai dori să fie, că te mai răneşte din când în când… sau oricât de mult s-ar strădui nu poate umple acel gol… nu e de mirare că nu poate. Dar din păcate mulţi dintre oamenii de azi cred că e de datoria soţului sau soţiei să-i facă “compleţi”.


Şi am descoperit că nu poţi fi împlinit dacă dăruieşi aşteptând ceva în schimb… cu adevărat fericit eşti când dăruieşti deliberat. Când faci din fericirea altuia, fericirea ta şi din necazul lor, necazul tău. Dar când în stări de decepţie sau depresie nu eşti în stare să te dăruieşti.. sau o faci într-un mod nenatural.

Poate tu nu treci prin stari de genul acesta acum… dar pur şi simplu simţi un gol, vezi că viaţa îţi e monotonă, că îţi lipseşte ceva esenţial ca să te poti bucura de viaţă. Ei bine nu iubit au iubită îţi trebuie, nu soţie sau soţ care să îţi împlinescă toate dorinţele inimii, ai nevoie de Dumnezeu.

Dezamăgirle în viaţă sunt uneori ca să înveţi să nu îţi bazezi viaţa pe lucruri sau pe persoane.

Se spune că cea mai puternică armă este dragostea şi aşa este. Dar dragostea este o Persoană. Ştiu că Dumnezeu nu poate fi văzut, că poate fi simţit, dar nu tot timpul, că uneori ni se pare că nu aude, că pare chiar prea departe, dar un lucru e singur, El e Viu. Şi în ciuda a ceea ce ne spun simţurile noastre, El e peste tot – e o axiomă, e un lucru de la care pornim şi s-a pornit mereu chiar şi înainte de a fi existat pământul pe care îl populăm. Vreau să-ţi spun din nou, El nu doar că ştie starea în care eşti, nu doar că bate la inima ta, El vrea să te completeze, să te facă atât de împlinit încât să-ţi poţi iubi chiar şi duşmanii. Să te umple cu rodele Duhului Sfânt astfel încât toţi să vadă în tine schimbarea şi s-o dorescă şi ei. Trebuie doar să crezi şi să Îl primeşti în tine… uneori nu pare uşor pentru că trebuie să renunţi la obiceiuri, să-ţi schimbi chiar modul de viaţă dar El te va ajuta mereu.
Poţi trăi în abundenţă doar prin dragoste

Nu există o forţă mai puternică decât dragostea.
Dacă dai la o parte dragostea, lumea devine un mormânt.
Viaţa ta răsună a gol fără dragoste.
Cu dragoste însă, viaţa ta va avea un sens.
Chiar şi în vremuri grele, dragostea va străluci.
Când vei recapitula întâmplările din viaţa ta vei descoperi
că momentele care ies în evidenţă, momentele în care ai trăit cu adevărat,
sunt clipele în care ai făcut lucrurile animat de spiritul dragostei.
Când ai iubire în viaţa ta, nu ai nevoie de nimic altceva,
iar când îţi lipseşte, nimic altceva din ce ai nu mai contează.
De aceea, caută dragostea.
Odata ce înveţi să iubeşti, ai învăţat să trăieşti.
Dragostea e cel mai important ingredient al succesului. 

(Sursa poeziei : ozibuna.net)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu