marți, 19 iunie 2012

Acum


                           Amanarea nu e rationala

     Oricine sta si cugeta isi da seama ca amanarea nu e ceva rational. Niciun om sanatos la cap, cazut in valuri, caruia i se arunca franghia de salvare, nu zice: "Maine", caci acum el are nevoie urgenta de salvare.
     Niciun condamnat la moarte, caruia i se acorda gratierea, nu zice: "Maine", ci o primeste indata.
     Niciun om, care se afla intr-o casa cuprinsa de flacari, cand vin pompierii sa-l salveze, nu zice: "Eu vreau sa mai dorm o noapte aici". Nici chiar cel mai slab la minte nu face o asemenea nebunie.
     De ce pacatosul, care e intr-o stare mult mai grava, caci e pentru veci, mereu zice: "Nu azi, ci maine" ?


                            Salvati indata

     Un vaporas de pescuit, la inapoiere, suferise o spartura si a inceput sa ia apa. Dandu-si seama de pericol, au cerut ajutor prin semnale S.O.S. (salvati sufletele noastre). Fiindca nu erau prea departe de tarm, o salupa rapida a plecat spre ei si au fost salvati cei 16 oameni, ce formau echipajul, impreuna cu condamnantul lor. Condamnantul stia de mantuirea prin Cristos Domnul, dar mereu a amanat prmirea. Dupa aceasta intamplare, un credincios l-a intrebat, daca nu era mai bine ca salupa sa-i fi adus niste materiale sa-si repare vasul. El a spus nu, fiindca in timp ce ar fi cautat sa repare vasul, s-ar fi scufundat cu totii. Ei au avut nevoie urgenta nu de materiale, ci de salvare. Atunci a inteles aluzia facuta de cel credincios. Inaite, el totdeauna spusese ca trebuie sa devina mai bun, apoi sa se predea Domnului. Acum, a acceptat mantuirea indata.


                               Iata Mielul

     In 1857, cand C. H. Spurgeon trebuia sa predice la Paltul de Cristal din Londra, cum pe vremea aceea nu erau microfoane, s-a dus sa verifice acustica salii si urcandpe catedra a citat versetul: "Iata Mielul lui Dumnezeu care ridica pacatul lumii!" In celalalt capat al salii, sus, un om facea reparatii. In sala goala, pe neasteptate, lui i s-a parut ca e o voce din alta lume. Cand s-a dus acasa, el a ingenunchiat si a cerut casangele Mielului lui Dumnezeu sa-i curete si pacatele sale.

     Tu ai avut un moment cand ai cerut curatirea de orice pacat?


                               Nu pot sa dorm!

     Familia Iosif Maracine, din biserica noastra, avea vreo 10 copii. Trei dintre cei mai mari, de 10 - 14 ani, s-au predat Domnului. Fratele cu toata familia erau nelipsiti de la Casa Domnului. Intr-o duminica dimineata, in cele cateva minute acordate celor care au de impartasit ceva bisericii, fratele Maraciune s-a ridicat si a istorisit bisericii cum intr-o seara din saptamana aceea, inainte de a merge sa se culce, a trecut prin dormitoarele copiilor ca sa vadadacac nu cumva s-au dezvelit. Cand a ajuns la patul lui Sorin, un baiat de 8 - 9 ani, a vazut ca el nu doarme si l-a intrebatincet: "Tu de ce nu dormi?" - "Tata nu pot sa dorm fiindca eu stiu ca nu sunt mantuit, si daca se intamplasa mor sa mor in noaptea aceasta, eu merg in iad. Tata nu pot sadorm!" - "Atunci coboara din patutul tau si hai sa ingenunchem aici, sa-Iceri lui Dumnezeu iertare pentru pacatele tale si sa te predai Lui." Copilul acoborat imediat si a inghenunchiat. Langa el in pat era Iosif, cu un an mai mic, care pareaca doarme, dar cand tata si Sorin au ingenuchiat, a coborat si el, spunand ca si el vrea sa se predea Domnului.Cu lacrimi de bucurie, fratele Maracine a impartasit aceasta bisericii.

     Sorin era baiat, dar nu putea dormi, caci stia cae nemantuit. Tu poti dormi? Nu uita, mantuirea e cea mai urgenta problema, caci de ea atarna viata de pe pamant si eternitatea.

("Mai multa lumina" - Petru Popovici)