sâmbătă, 12 iulie 2014

Vrem, dar nu prea



Cine ne dorește cel mai mult fericirea, împlinirea și victoria în toate lucrurile? Eu cred că Dumnezeu mai presus de toţi, mai mult decât noi înșine. El dorește să ne pună pe muntele pe care nu putem ajunge, nici chiar visa la el, ne dorește tot binele din lume și ce-I mai important, dorește să ne folosească pe noi în planul Său măreţ.

Sunt oameni care vor să fie vindecaţi dar le trebuie și pensie de boală și mila altora și reducerile la mijloace de transport datorită bolii... Acestia trebuie să se hotărască ce vor cu adevărat, deoarece vindecarea nu vine din obligaţie. La fel ca la slăbit, vrei să slabești, dar nu vrei să faci exerciţii și să ţii dietă... Dorim să fim creștini dar să nu fim diferiţi de lume... 

Dumnezeu nu vrea să stăm apăsaţi sub poveri grele și să ducem o viaţă de calvar, ci dimpotrivă a zis “îndrăzniţi, Eu am biruit lumea.” Dar sunt momente când tocmai încăpăţânarea noastră și îndrăzneala să credem că noi știm mai bine decât Dumnezeu cum stă treba, Îl împiedicăm să lucreze și chiar începem să-I dăm indicaţii; așa că Tatăl nostru din ceruri stă “neputincios”, supărat și îndurerat la respingerea noastră. El dorește cu ardoare să lucreze, să ne ia poverile, să ne elibereze de orice gând, de orice ne-ar ţine legaţi dar cum să renunţăm noi oare la nepăsarea noastră, la orgoliul nostru, cum să renunţăm la planul perfect pe care-l avem în minte? 

Știu de multe ori planurile lui Dumnezeu par pură nebunie pentru noi și nu înţelegem de ce ni se întâmplă unele lucruri, de ce trecem pe unde trecem și ce folos își au toate acestea, dar Dumnezeu știe că toate sunt spre folosul celor ce se încred în El. Ne aștepăm ca Dumnezeu să ne răspundă într-un fel, dar poate o face în altul și atunci începem să putem întrebări “nu mă mai iubește”, “de ce mă lași singur”, “de ce mi se întâmplă mie”, dar oare de ce nu putem întrebări care să ne ajute să aflăm voia lui Dumnezeu în acea situaţie deoarece asta e ceea ce trebuie să facem.

Haideţi să nu ne răzvrătim și să nu ne vedem părăsiţi și uitaţi de Dumnezeu cand lucrurile nu merg conform planurilor noastre și să luăm hotărâri concrete pentru Dumnezeu și pentru viaţa noastră. Știm în mâna Cui suntem și știm că iubirea Lui e fără margini pentru noi, pentru că a dovedit-o de nenumărate ori. Mai știm că planurile Lui sunt mult mai bune și mai eficiente decât ale noastre așa că să ne abandonăm în braţul Lui tare și să ne lăsăm prelucraţi așa cum El, nu cum vrem noi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu