sâmbătă, 26 iulie 2014

APROAPE DE CEI PERSECUTATI ,,Mali” (27 iulie - 2 august)


Mali - capitala Bamako, Președinte: Ibrahim Boubacar Keita
Mali este o țară din Africa de Vest. Învecinată la nord cu Algeria, la est cu Niger, la vest cu Mauritania și Senegal, în sud cu Coasta de Fildeș, Guineea și Burkina Faso. Cea mai mare parte din această țară africană este compusă din câmpie joasă, ruptă în anumite locuri de coline stâncoase. Pe teritoriul ei se întinde deșertul Sahara și zona Sahelului.
 

Islamul
Mai mult de 90% din populație este musulmană, iar restul populației este creștină și animistă. Majoritatea musulmanilor mali sunt suniți, influențați de sufism, un concept în islam, definit de învățați ca fiind dimensiunea mistică a islamului. În Mali există multe grupări de militanți islamiști, persoane extremiste care ucid în numele dumnezeului lor.
 

Creștinii din Mali
Anul trecut, rapoartele de știri prezentau o situație grea pentru puținii creștini din Mali. Aceștia erau vânați „din casă în casă” și alungați din țară sau omorâți. Cel puțin 220 000 de creștini au fugit din Mali după o lovitură islamică de stat, petrecută în anul 2012. Biserica din Mali se confruntă cu eradicarea completă, în special în zona de nord, unde rebelii vor să stabilească un stat islamist independent și să-I alunge pe creștini. Unii pastori au fost prinși și decapitați.
 

Motive de rugăciune:
• Rugați-vă pentru pace în această țară măcinată de război. Cereți Domnului ca El să Se descopere celor care caută războiul, crezând ca fac bine ceea ce fac.
• Rugați-vă pentru musulmanii din Mali, pentru trezire spirituală în această țară, iar Dumnezeu să lucreze cu putere prin semne și minuni.
• Rugați-vă pentru creștinii care au rămas în Mali. Cereți protecție peste ei, putere de mărturie, curaj și statornicie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu