vineri, 29 noiembrie 2013

Ce vrea Satan?

Satan ne doreste moartea, (în principal cea spirituală) de aceea încearcă să ne ocupe timpul cu tot felul de probleme și distracţii, ca să avem sufletul flămând și apoi să cădem în plasa lui cu mai mare ușurinţă. Știm că Satan e șiret și vicean, că-i place să se strecoare pe geam, nu să bată la ușă, că poate face păcatul să pară inofensiv și ușor de făcut, că hobby-ul lui e să înșele (dacă se poate, și pe cei aleși), că e tatăl minciunilor și e în conflict direct cu toţi cei ce doresc și fac Voia lui Dumnezeu.

Satan adoră să deţină controlul asupra celor pe care îi stăpânește, să manipuleze și să sucească minţile oameilor. Îi place să vadă oamenii ca pe niște marionete, ca pe niște animale la vânătoare la care le întinde laţ și ele cad prinse în cursă. 

Lui Satan îi place foarte mult să distrugă tot ce contruiește Dumnezeu, anume înţelegerea, pacea, răbdarea și multe altele. Lui îi plac lucrurile de suprafaţă și creștinii cu numele. El nu are nicio treabă cu cei care sunt ai lui, ci le dă plăceri, bani și alte lucruri care îi duc pe aceștia la distrugere… și mai mult, îi folosește în lupta ce o poartă cu oamenii lui Dumnezeu.

“Domnul veacului acestuia” e gelos pe oameni, deoarece ei au trup, iar El nu are, deoarece pentru el nu a fost a doua șansă, și anume crucea, ci a fost condamnat la moarte eternă. Omul este coroana creaţiunii, iar copii lui Dumnezeu vor moșteni Împărăţia Tatălui lor, deci Satan are o problemă cu ei. 

Zicea Isus că nimic din ce este în El nu este în Satan… și într-adevăr au caractere total opuse.Satan sfidează autoritatea, de aceea copii sunt îndemnaţi să nu asculte de părinţi și noi să nu ascultăm de Dumnezeu și de alte autorităţi. El dorește să imprime caracterul lui în noi (așa cum dorește și Dumnezeu) și să ne facă robi ai păcatului.

Satan vrea ca să ne domine prin frică, iar frica, neiertarea și neascultatea de Dumnezeu sunt căi prin care el poate să lucreze în vieţile noastre. El sădește în noi nesiguranţa, confuzia, ura de sine, boala, suferinţa.

Cel Rău nu ne va spune niciodată ceva care să ne ridice moral, care să ne zidească ca și oameni… căci e dacă vede două celule bune funcţionând împreună spre bine, vrea să le dividă. El este ură pură, neadevâr, distrugător, e avar, lacom, ucigător, e tot ce poţi spune rău. E hoţ și imitator al lucrării lui Dumnezeu. Demonii pot imita multe din darurile Duhului Sfânt, pot să te facă nevăzut și au multe puteri prin care păcălesc oamenii, de aceea e bine să cercetăm toate lucrurile și atenţie la duhurile de vrăjitorile care sunt așa numiţii prooroci. După roade îi vom cunoște, zicea Isus.

Dacă ești pus într-o situaţie să alegi dacă să faci sau nu un lucru care știi că e păcat, dacă alegi păcatul îi vei face fericit pe Satan, iar dacă nu te pocăiești, acest Satan urât va avea o poartă de acces în viaţa ta. Să ne luptăm să stăm tari alipiţi de Domnul și să cugetăm la Legea Lui ca să nu păcătuim împotriva Lui (Ps 119). Să cercetăm toate lucrurile, cum zicea Pavel. Să nu zicem “Amin!” la orice proorocie din dreptul nostru și să nu ne lăsăm amăgiţi de “învăţăturile dracilor”, cum zicea Iacov.

Tot Satan e cel care ne face să ne condamnăm singuri și să condamnăm și pe alţii. El face ca vinovăţia pe care o simţim când am păcătuit să pară fără scăpare și tot el, după ce ne-a ispitit și am căzut, ne face să ne simţim “nimic”, că nu merităm iertarea lui Dumnezeu și să trăim în răzvrătire faţă de Dumnezeu.Dumnezeu dore

Cereţi mereu protecţia sângelui lui Isus Hristos din Nazaret ca să fiţi păziţi de duhurile rele și faceţi pe cât posibil, să nu pacătuiţi; “să umblăm prin Duhul” (Galateni 5:25) și nu cârmuiţi de pofte și plăceri.(Gal 5: 17-21). Urăste păcatul, așa cum face și Dumnezeu pentru că Satan știe când încalci Legea căci El e cel mai mare legalist, și anume: ai îcălcat o lege, trebuie să mori (Fiindcă plata păcatului este moartea) Dumnezeu dorește pocăinţa, nu moartea noastră; așa că să cautăm scăparea și mila pe care El dorește să ne-o dăruiască.Dar nu uitaţi că Satan a fost biruit prin jerta lui Isus Hristos, asta nu înseamnă că noi nu trebuie să luptăm cu el încă.

Satan nu ne poate face rău doar atât cât îi este îngăduit de Dumnezeu.

Domnul să ne ajute și să ne păzească de Cel Rău. Amin!


Versete:

1Ioan 3:8. Cine păcătuieşte, este de la diavolul, căci diavolul păcătuieşte de la început. Fiul lui Dumnezeu S-a arătat să nimicească lucrările diavolului.

Ioan 8:44. Voi aveţi de tată pe diavolul; şi vreţi să împliniţi poftele tatălui vostru. El de la început a fost ucigas; şi nu stă în adevăr, pentru că în el nu este adevăr. Ori de câte ori spune o minciună, vorbeşte din ale lui, căci este mincinos şi tatăl minciunii.

Apocalips 12:7-9. Apoi a fost război în cer; Mihail împreună cu îngerii aflaţi sub comanda Lui s-au luptat cu balaurul şi cu oştirea lui de îngeri căzuţi. Şi Balaurul a pierdut bătălia, fiind obligat să părăsească cerul. Balaurul acesta mare, care nu e altul decât Şarpele din vechime numit şi Diavolul ori Satan, cel care înşeală întreaga lume, a fost azvârlit pe pământ cu toată armata sa(NT pe înţelesul tuturor).

Ezechiel 28:15. Ai fost fără prihană în căile tale, din ziua, când ai fost făcut, până în ziua când s-a găsit nelegiuirea în tine.

Ezechiel 28:17. Ţi s-a îngâmfat inima din pricina frumuseţii tale, ţi-ai stricat înţelepciunea cu strălucirea ta.

Isaia 14:12-14. Cum ai căzut din cer, Luceafăr strălucitor, fiu al zorilor! Cum ai fost doborât la pământ, tu, biruitorul neamurilor! Tu ziceai în inima ta: Mă voi sui în cer, îmi voi ridica scaunul de domnie mai pe sus de stelele lui Dumnezeu; voi şedea pe muntele adunării dumnezeilor, la capătul miază-noaptei; mă voi sui pe vârful norilor, voi fi ca Cel Prea Înalt.


Iacov 4:7. Supuneţi-vă dar lui Dumnezeu. Împotriviţi-vă diavolului şi el va fugi de la voi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu