duminică, 16 iunie 2013

Nevrednicia


Mulţi oameni care au auzit de Dumnezeu şi chiar au crezut şi cred în El se cred nevrednici, nevrednici de titlul de fiu de Dumnezeu şi nevrednic de a fi slujitori ai Lui.


Azi mi-am amintit versetul: “Din vânturi Îţi faci soli, şi din flăcări de foc, slujitori.” (Ps.104:4). Dacă crezi că eşti un om prea mic pentru o lucrare atât de mare, daca crezi chiar că din tine Dumnezeu nu poate face un slujitor al Lui, aminteşte-ţi versetul de mai sus. El are control asupra Universului întreg, asupra vânturilor năpraznice şi poate face tot ce vrea cu fiinţele de pe pământ. A fost capabil să-Şi trimită Fiul la moarte, atât de mult te iubeşte. Deci nu zi că pentru tine nu mai e speranţă şi că eşti pierdut, sau că nu eşti vrednic, căci El te învredniceşte prin jertfa de pe cruce. El te vede fără păcat. Cu toţii am greşit în faţa lui Dumnezeu, cu toţii L-am rănit, dar El a ales să ne ofere îndurare. Tot ce trebuie să facem e s-o acceptăm.



E foarte bine să fim conştienţi de slăbiciunile noastre şi de puterea lor asupra psihicului nostrum şi asupra relatiei noastre cu Dumnezeu. Dar de multe ori am observant că noi lăsăm slăbiciunile să ne copleşească şi curând Îl transformăm pe Dumnezeul atotputernic într-un Dumnezeu mai mic decât nişte înclinaţii păcătoase, mai mic decât poftele eului nostru nesătul.



Cred că mulţi dintre noi ştim că înfrânarea sau auto-controlul este o roadă a Duhului Sfânt. Asta înseamnă că nu trebuie să ne împotrivim singuri valurilor de tentaţii, ci Duhul Sfânt rodeşte această caracteristică în noi.




Nu uita, Cel ce a început în tine această lucrare bună o va duce la bun sfârşit. Perseverează în continuare şi fii tare, Dumnezeu e cu tine. Iar daca din flăcări de foc poate face slujitori, cu atât mai mult din tine.

Un comentariu:

  1. Buna,
    Ajutati o studenta cu licenta. Daca aveti varsta intre 16 ani - 27 ani si dorinta de a face un bine, completati un chestionar. Nu aveti de trecut numele sau nr. de telefon, dar se doreste sinceritate, deoarece multe raspunsuri date de participanti nu aveau logica si au trebuit sa fie anulate.
    Daca nu va incadrati la varsta si doriti sa o ajutati, preluati articolul pe blogul dvs. de pe blogul Coltisor de Rai
    Pentru oricare din variante sau ambele, ca recunostinta link-ul de blog al dvs. va fi afisat in acest blog timp de 3 luni.
    La finalul chestionarului exista un buton cu Trimite, cand se apasa pe el se inregistreaza rezultatele.
    Chestionar de completat
    Va multumim din suflet pentru timpul acordat, bunavointa si ajutor!
    Vilhelm

    RăspundețiȘtergere