duminică, 1 septembrie 2013

Dumnezeu e mult mai mare

Într-o duminicã am auzit predica unui frate care estima cã Cel Rãu are aproximativ 3 draci pentru fiecare din noi deoarece numãrul lor este de 3 ori mai mare decât populaţia globului. Ei bine nu știu exact scopul acestei informaţii, sper că nu este pentru a ne speria. Deși știm că Satan este mai puternic în vremurile din urmă, el nu poate fi comparat cu Dumnezeu; Satan a fost dat afară din cer ca un  fulger.

Uneori avem tendinţa să vedem cât de mare e Cel Rău, cât de puternice sunt ispitele care ne înconjoară, cât de multe și grele încercări vin peste noi, gata să ne doboare. Pe de altă parte știm că Dumnezeu este cu noi mereu și că toate aceste încercări sunt ca să ne modeleze să fim mai frumoși și mai sfinţi. Apostolul Pavel spunea că suferinţele noastre trecătoare nu pot fi comparate cu slava viitoare. Precum nu-L putem compara pe Satan cu Dumnezeu, la fel nu se pot compara suferinţele de pe pământ cu slava și bucuria cerului.Cu Dumnezeu ești deja de partea învingătoare.

Foarte mulţi oameni au reușit să-și schimbe viaţa doar prin faptul că au privit altfel situaţiile în care se aflau. În loc să se plângă au început să ajute pe alţii. Sunt sigură că fiecare cunoștem altfel de exemple. Spunea un fost profesor de la liceu că va fi greu în vremurile din urmă și că Satan va fi puternic, dar cu cât va fi el mai puternic, cu atât slava lui Dumnezeu se va vedea mai tare, la fel cum: cu cât e întunericul mai gros, cu atât se vede mai tare lumina lumânării.

Poate la toţi ne-ar plăcea o viaţă fară griji, o viaţă fără atâtea provocări, dar precum copiii răsfăţaţi nu știu să preţuiască ceea ce au, ci doar cei care primesc lucruri ca recompensă a ceva bun, la fel nici noi nu am știi să preţuim momentele frumoase pline de pace și har dacă ar fi o constantă în viaţa noastră.


Dumnezeu să ne ajute să apreciem și testele pe care le avem de trecut, pentru acelea fac din noi oameni… 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu