joi, 15 august 2024

Fiți bărbați și preoți în casele voastre

 Fiți bărbați și preoți în casele voastre



Sa fii bărbat nu înseamnă sa dai cu pumnul în masă și să spui: "Femeie spală vasele si fa de mâncare" și aici sunt n exemple. Sa fii bărbat înseamnă să îți conduci femeia și copiii tăi spre Dumnezeu. Spre Isus Hristos care este capul tău. Da, Isus a iubit biserica Sa, și tu iubește-ți femeia.

Ca și cap al familiei/ preot, tu ai datoria de a spune familiei: "Haideți să citim din Biblie. " sau "Haideți să ne rugăm". Motive de rugăciune sunt destule: pentru protecție fizică și spirituală, pentru unitate în familie și în biserică, pentru cauze de boală și pentru națiune. Plus, orice problemă cu care te confrunți tu personal sau cei din familie sau comunitate trebuie adusă în fața lui Dumnezeu.

Sunt lucruri pe care doar un soț poate să le facă față de soția sa. Nimeni nu o poate iubi și să îi dea afecțiune așa cum o poți face tu.

Domnul să ne ajute să avem încredere unii în alții, iar dacă nu mai avem, să ne luptăm pentru încrederea celuilalt. Pentru că avem o singură viață și e greu să o trăiești lângă cineva doar pentru a nu fi singur... Sau știu eu ce alte motive. Și da, sunt convinsă că doar Dumnezeu ne dă soluția să ieșim din probleme, dar și înțelepciunea să nu le mai facem.

Știu că ce spun eu acum e împotriva a ceea ce ne oferă societatea, și anume bărbați feminizați, îmbrăcați în femei sau bărbați care isi înșală femeile. Dar noi nu suntem ca lumea.