marți, 8 mai 2018

Niciun curvar nu va moşteni Împărăţia



 Niciun curvar nu va moşteni Împărăţia

“Căci ştiţi bine că niciun curvar, niciun stricat, niciun lacom de avere, care este un închinător la idoli, n-are parte de moştenire în Împărăţia lui Hristos şi a lui Dumnezeu.” (Efeseni 5:5)
“Trupul nu este pentru curvie.” “Fugiţi de curvie! Orice alt păcat, pe care-l face omul, este un păcat săvîrşit afară din trup; dar cine curveşte, păcătuieşte împotriva trupului său.” 1 Corinteni 6:13,18
Apoc. 21:8. Dar, cât despre fricoşi, necredincioşi, scârboşi, ucigaşi, curvari, vrăjitori, închinătorii la idoli şi toţi mincinoşii, partea lor este în iazul care arde cu foc şi cu pucioasă, adică moartea a doua."

1 Corinteni 5: 9-13:
“9. V-am scris în epistola mea să n-aveţi nicio legătură cu curvarii. 10. Însă n-am înţeles cu curvarii lumii acesteia, sau cu cei lacomi de bani, sau cu cei hrăpăreţi, sau cu cei ce se închină la idoli, fiindcă atunci ar trebui să ieşiţi din lume. 11. Ci v-am scris să n-aveţi niciun fel de legături cu vreunul care, măcar că îşi zice "frate", totuşi este curvar, sau lacom de bani, sau închinător la idoli, sau defăimător, sau beţiv, sau hrăpăreţ; cu un astfel de om nu trebuie nici să mâncaţi. 12. În adevăr, ce am eu să judec pe cei de afară? Nu este datoria voastră să judecaţi pe cei dinăuntru? 13. Cât despre cei de afară, îi judecă Dumnezeu. Daţi afară, dar, din mijlocul vostru pe răul acela.”

Este necesar dacă vinovatul se încăpăţânează şi se împotriveşte Duhului Sfânt, să fie descoperit şi fapta lui să devină cunoscută, indiferent ce măsuri a luat el pentru a se sustrage atenţiei celorlalţi. Acest şoc umilitor va avea pentru el un efect salutar (= Folositor sănătății, vieții etc.; salvator), trezindu-l la realitate şi aducându-l la pocăinţă din nenorocita pantă pe care era gata să se prăbuşească. Mai mult de atât, starea confuză, situaţia ruşinoasă, jenantă în care se află vor constitui un serios semnal de alarmă pentru alţii şi vor spori teama de Dumnezeu în sânul unei comunităţi zguduite de scandalul respectiv.
Iată câteva din  precauţiile care ni se cer:
1.       Prea multă familiaritate cu persoanele de sex opus favorizează căderile morale. Prin urmare, o anumită rezervă se impune, ea constituid o măsură de siguranţă.
2.       Primejdioasa asiduitate ( = stăruință, silință, sârguință, perseverență, tenacitate manifestată în realizarea unui scop). Nu este deloc recomandat ca un bărbat căsătorit sau o femeie măritată să fregventeze asiduu una şi aceeaşi persoană de sex opus şi să fie mai mult decât ar trebui în compania sa.
3.       Confidenţe capcană. Dacă aveţi anumite dificiltăţi în familie, evitaţi să le împărtăşiţi unui celibatar sau, respectiv, unei celibatare, mai ales dacă este vorba de o persoană tânără.

Sunteţi o persoană încercată în viaţa conjugală? Atunci căutaţi un  prieten serios (de acelaşi sex) din partea căruia să puteţi obţine îmbărbătare şi sfaturi bune pentru a nu cădea în deznădejde şi pentru a merge drept pe calea credinţei.
Sunteţi prundenţi şi rezervaţi în relaţiile cu persoane de sex opus? Aveţi o atracţie specială faţă de acestea? Dacă da, în loc să căutaţi o justificare, recunoşteţi-vă imprudenţa şi luaţi hotărârea de a vă schimba atitudinea.
Sunteţi hărţuiţi pentru că aţi cedat, altădată, păcatului preacurviei? Într-un asemenea caz, aduceţi aduceţi odată pentru totdeauna păcatul dumneavoastră înaintea Aceluia care iartă şi promite că nu-Şi  va mai adduce aminte de fărădelegile şi păcatele celui mântuit. Credeţi în realibilitare prin sângele crucii lui Hristis şi binecuvântaţi-L pe Cel ce “nu oboseşte iertând” (Isaia 55:7).
Dacă aţi săvârşit un act de adulter, şi soţul, respectiv soţia, nu a aflat, nu vă duceţi, pentru a vă descărca de aceată sarcină, să-i zdrobiţi inima prin vestea aceasta şi poate chiar vă va distruge căminul. Totuşi, mărturtisiţi păcatul respectiv unui frate în care aveţi deplină încredere. O asemenea mărturisire vă va elibera.

Citate din cartea “Dragostea, dăruire de sine” de Andrė ADOUL

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu