miercuri, 13 noiembrie 2013

Studiu de 30 de zile de la Ciresarii (6)


6. Sa intelegem cum ne vorbeste Dumnezeu- Biblia

Asteptam sa se coboare din cer ceva maret. Asteptam miracole pe care mai apoi sa le spunem si altora. Dorim sa se produca un eveniment care sa aibe un impact atat in vietile noastre personale cat si la nivel global si apoi sa putem spune- Dumnezeu a vorbit! Naivule! Dumnezeu ti-a oferit oglinda in care sa te privesti- Biblia. Aceasta iti arata si iti vorbeste despre tine in fiecare etapa a vietii tale. 
Preferam sa intelegem Biblia in termeni de lucrare scrisa care poate fi descrifata numai de invatati si nu facem nici un efort sa ne intelegem starile interioare si raspunsurile la acestea pe care le regasim inca de la primele ei pagini. 
Nu ne atribuim actiunile sau gandurile lui Pavel sau Iov, caci ne spunem ca nu am trecut prin acelasi intamplari...poate nu, insa trecem prin acelasi proces in care ne-am ales o relatie cu Tatal si in care actiunile noastre conteaza.
Cum actionam? Cum ne taie capul! 
Ai un indrumar care se muleaza pe fiecare stare, incercare sau bucurie pe care o manifesti, tu cum il folosesti si cat il consulti in functie de experientele pe care le traiesti !?!
Cum iti poti dezvolta dorinta ta de te privi in oglinda numita Biblie !?!


Cat Ii lasi voie Lui Dumnezeu sa iti vorbeasca prin aceasta !?!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu