joi, 14 noiembrie 2013

Studiu de 30 de zile de la Ciresarii (8)


8. Cat de important este sa te simti liber in Hristos.

Timpul se scurgea pentru Mihai. Isi astepta sentinta de aproape un an. Sentinta, care atragea dupa ea neliniste, cearcane, nerabdare. Noptile pentru el erau albe, iar plansetul noului nascut ii parea apasator. Era absent, iar mintea ii fugea in alte parti de fiecare data cand era in discutii in mijlocul familiei sau la locul de munca. Se judeca libertatea lui. Era cumplit! 
Se aseza in rugaciune si isi plangea amarul. Cauta sa se agate de orice promisiune a Tatalui, dorindu-si gratierea. Striga dupa indurare!
Zilele erau lungi si grele.
A trecut timpul si raspunsul nu a intarziat sa apara- judecat si condamnat!
I s-au luat doi ani din libertate. Lacrimi, durere, zbucium, teama, paralizie.
Si-a executat pedeapsa si numai Dumnezeu stie ce infatisare au avut trairile lui interioare. 
Si-a amintit insa ca plata pacatului este moartea, iar el nu era nicidecum mort. Traia si era constient ca diferenta o face nu locul unde esti, nu incercarea prin care treci. Poti sa te gasesti intr-un impas, poti sa fi la km departare de familie sau poti sa fi aruncat de valuri pe o insula pustie avand in fata o mare involburata, poti sa fi in mijlocul unui incediu si sa privesti neputuncios, poti sa fi in groapa cu lei, insa ce ai intodeauna cu tine este inima si credinta. 
Inima lui era libera, putea umbla pe oriunde, credinta lui era naprasnica, crestea cu fiecare zi care trecea, caci stia- tot ceea ce ai in lumea asta, porti cu tine, iar indiferent cum iti pare experienta pe care o traiesti, nu esti niciodata singur.
Incercarile sunt prielnice pentru ca ni se testeaza adevarat credinta. Acestea arata ca am luptat si ca nu ne-am lasat batuti. S-a meritat tot zbucimul!
Sa ne celebram deci cicatricele pentru ca ele ne vorbesc despre curaj si incredere. Am luptat, nu ne-am lasat batuti. Am castigat victoria si suntem liberi in Hristos!

Sursa: https://www.facebook.com/fundatiaciresarii

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu