luni, 24 februarie 2014

Still My Soul Be Still-Keith and Kristyn Getty

Messis - Ma iei de mana

Point Of Grace - You Are Good

When the sun starts to rise and I open my eyes
You are good, so good
In the heat of the day with each stone that I lay
You are good, so good

With every breath I take in
I'll tell You I'm grateful again
When the moon rises high before each kiss goodnight
You are good

When the road starts to turn around each bend I've learned
You are good, so good
And when somebody's hand holds me up, helps me stand
You are so good

With every breath I take in
I'll tell You I'm grateful again
'Cause it's more than enough just to know I am loved
And you are good

So how can I thank You
And what can I bring
What can a poor man lay at the feet of a king
So I'll sing you a love song
It's all that I have
To tell You I'm grateful
For holding my life in Your hands

When it's dark and it's cold and I can't feel my soul
You are still good
When the world has gone gray and the rain's here to stay
You are still good

With every breath I take in
I'll tell you I'm grateful again
And the storm may swell even then it is well
You are good

So how can I thank You
And what can I bring
What can a poor man lay at the feet of a king
So I'll sing you a love song
It's all that I have
To tell You I'm grateful
For holding my life in Your hands

vineri, 14 februarie 2014

Mapamond crestin - 8 februarie 2014

Să ne uităm la rădăcina dependenţei



Cu ajutorul lui Dumnezeu fac scoala Aplicativă Ellel din Oradea și acesta e ultimul an. Săptămâna trecută am făcut cursul “Pași spre eliberarea din dependenţe” și am fost învăţaţi niște principii foate bune pe care vreau să le împărtășesc cu voi. Unul din ele, și cel mai principal este să ne uităm la rădăcina problemei, respectiv a dependenţei; să rezolvăm problema ce stă la bază și abia apoi ne ocupăm de dependenţa în sine și de multe ori “fructele” (adică dependenţele) se rezolvă rezolvând “rădăcina”. Lucrurile ce poate sta la baza depentenţelor sunt: alinarea unei dureri profunde, mângâierea unei nevoi profunde neîmplinite (de a fi iubit, etc), stima de sine scăzută, presinea anturajului, problemele și îngrijorările vieţii, comportamentul învăţat din familie (Proverbe 22:6, Efeseni 6:1-4), sistemul greșit de covingeri, căutarea semnificaţiei în viaţă. Alte cauze ale dependenţelor sunt: traumele și crizele (Isaia 61:1) fizice (accidente de mașină, fracturi, boli acute sau cronice), emoţionale (certuri, despărţiri, divorţ, pierdere), mentale (o serie de crize în familie, frică de excese, sărăcia), orice combinaţie de mai sus. Anxietatea (Matei 13:22) e o stare de neliniște, îngrijorare și nu ai pace, iar anxietatea generalizată poate fi exprimată ca o tendinţă de a fi pesimist sau depresiv, sau a te îngrijora continuu în ce privește viitorul. Plictiseala (Matei 5:6) vine dacă nu ai o direcţie clară în viaţă sau dacă nu ai niciun scop în viaţă; deseori persoana se simte obosită sau epuizată. Stresul/ încordarea (Matei 11:29) sunt sentimente de presiune, urgenţă, încordare, disperare, obligativitate, tensiune la serviciu sau acasă pe o perioadă mai lungă de timp, fără momente de destindere. Problemele medicale (Ieremia 17:14) pot aduce dependenţa de medicamentele prescrise de medici, iar cauza, în acest caz, este motivul pentru care au fost prescrise acele medicamentele. Și nu în ultimul rând păcatul genealogic sau moștenit (Exod 20:5-6, Ezechiel 18).

În faţa acestor probleme și cauze putem reacţioana în două feluri diferite, într-un mod greșit (nedumnezeiesc) și în unul (corect). În mod greșit putem reprima emoţiile (durerea în urma rănirii) în mod voit, putem nega durerea sau s-o ascundem (acoperirea cu ceva: cu durere fizică, alcool, droguri, mâncare). Reacţiile dumnezeiești în urma rănirii sunt: recunoște rana și durerea produse de rănire, pocăiește-te de reacţiile nedumnezeiești în urma rănirii, iartă-I pe cei ce te-au rănit, iartă-te pe tine însuţi pentru orice greșeală, găsește modalităţi corecte de exprimare a durerii cauzate de rană și dă-I Lui durerea, apoi roagă-L pe Dumnezeu să-ţi dea mângâierea Sa în locul durerii.

Urmâtorul articol va cuprinde tipurile de dependenţă și felul în care e bine să ne ocupăm de ele. Ca și concluzie vreau să spun ce zicea Jill Southern-Jones la curs: “Nu poţi să-i spui alcoolicului nu bea, că nu se poate opri, trebuie să pornești de la radăcină, să vezi din ce cauză bea, ce durere și prin ce traume a trecut, ce exemple a avut etc.” Dumnezeu să ne binecuvânteze și să ne elibereze de orice dependenţă și să ne lege tot mai mult de El. Amin!

miercuri, 5 februarie 2014

Omul cu handicap este un om normal



Am o amintire cam dureroasă de pe vremea când mergeam în clasele primare. Am suferit de un accident de mașină, iar femurul meu a fost fracturat. Am făcut două operaţii, una a fost pentru atașarea unei tije, a doua pentru scoaterea ei. Am stat în pat cam o lună cu ditamai ghipsul, dar apoi, am putut umbla cu cârje. Un coleg de-al meu, când mergeam la serbare, a făcut o remarcă dureroasa, și-a cam bătut joc de faptul ca purtam cârje. M-am simţit extrem de prost și mi-a luat un timp ca să-l iert.

Poate și voi aveţi astfel de experienţe neplăcute. Nu-i așa că e mult mai dureros când cineva te rănește în suflet și nu poate aceepta ca pe un lucru normal că există și probleme locomotorii sau de alt fel? Mă gândesc cum se simt oamenii aceștia cu dizabilităţi când ceilalţi se uită ciudat la ei sau chiar cu mânie… cred că ar trebui să fim sensibili la durerea celor din jur, și nu să le cauzăm mai multă durere decât au. Oare nu le ajunge că traiesc viaţa mult mai dificil decât o facem noi? De ce să-i facem să se simtă nefolositori, urâti, respinși si izolaţi?  Trebuie să acceptăm ca ei sunt oameni normali, nu anormali și să-i percepem ca atare și să ne comportăm ca atare cu ei. Unii chiar urăsc compătimirea, vor să fie priviţi normal.

Am cumpărat cartea “Viaţa fără limite” de Nick Vujicic. Cred că majoritatea îl știţi… am citit cât de deprimat era când copiii își băteau joc de el. Din cauza lor a vrut să se sinucidă la vârsta de 10 ani, atât de mult îl afectau toate acele vorbe. Și uitaţi ce om plin de cuvinte încurajatoare și pline de har l-a făcut Dumnezeu. Domnul fie slăvit că nu și-a luat viaţa atunci.

El le-a spus unor elevi la o conferinţă: "- Cum vreţi voi să fiţi prieteni cu un tip fără mâini și fără picioare - probabil cel mai ciudat tip pe care îl veţi întâni - dar vă respingeţi colegii de clasă fiindcă nu au ginșii potriviţi sau un ten curat sau o statură și un trup potrivit pentru ultima prezentare de modă? " NICK VUJICIC - "Viata fara limite". Dacă sunteţi respinși de colegi, de vecini pentru că nu sunteţi perfecţi, acest articol este și pentru voi. Tot Nick spune că suntem perfecţi exact așa cum suntem.

Iar dacă ești un om cu o dizabilitate fizică sau un defect fizic vreau să știi că Dumnezeu te iubește exact așa cum ești și că poate face lucrări chiar mai mari prin tine decât prin cei “perfect sănătosi” sau întregi.  Să nu renunţi, ci să lupţi mereu mai cu zel. Dumnezeu să-ţi fie alături pas cu pas, să te întărească și să te sprijinească cu dreapta Sa biruitoare. Nu băga în seamă cuvintele răutăcioase și privirile tăioase, nu-l lăsa pe Satan ca să aducă amăraciune și depresie în viaţa ta. Concentreaza-te pe calitaţile și nu pe defectele tale. Și mai presus de toate, ai grijă de relaţia ta cu Dumnezeu, în ea vei găsi tot ce ai nevoie.