sâmbătă, 30 noiembrie 2013

Întalnire de tineret la Hodoni, jud.Timis


Sursa aici

Evanghelizare la Biserica Zorii Diminetii Culcea, jud. Maramureş


Sursa aici

Librăria PETROS Cluj- Napoca - 1 an de la deschidere!

Sursa aici

Evanghelizare la biserica baptistă “Speranţa” Arad

Duminică 01.12.2013 comunitatea baptistă “Speranţa” Arad va avea bucuria unei seri speciale de evanghelizare. Invitatul serii va fi păstorul Daniel Bărnuţ. Dumnealui va fi însoţit de un grup bărbătesc.
Toţi cei dornici de a fi în mijlocul comunităţii sunt aşteptaţi cu drag!


Sursa aici

Botez la Biserica Metanoia Arad

1 Decembrie 2013 ! Celebrăm împreună!
Ca biserică, ne bucurăm împreună cu cerul întreg de oamenii care și-au predat viața lor Domnului și Îl mărturisesc ca Domn al vieții lor prin botez!
Mulțumim Domnului pentru purtarea de grijă din toți acești 9 ani!
Fiți prezenți cel târziu la ora 9:30 la sala de evenimente a restaurantului Noblesse!

Sursa aici

Săptămână de evanghelizare la Izvorul Vieții Reşița


Sursa aici

Concert Boboc la Centrul Creștin Salem ORADEA


Sursa aici

Corul "Harmonia" la Timisoara


Seară de închinare cu colinde și muzică sacră de Crăciun la Biserica Baptistă Harul Timișoara. Programul va fi transmis și online la adresa www.harul-tm.ro/live

Sursa aici

Conferintă de Crăciun pentru adolescenţi la Râșnov


Sursa aici

"A fost un Om... dar Fiu de Dumnezeu" - Festival Muzical Interconfesional, editia a IX-a










Invitatii nostri sunt: Bethel Brass Band - cu un sound special ce ne duce in reveria Craciunului de altadata Corala Sf.Elena, condusa de dirijorul Erica Damoc-ce se manifesta prin cantece vesele, cu un mesaj plin de speranta si bucurie ce rezulta din Nasterea Domnului, profesorul Octavian Baban, ce ne va introduce in adevarata atmosfera si sarbatoare a Craciunului printr-o scurta meditatie.

Ca si nume noi,vorbim de Liviu Treistaru,compozitor a numeroase simfonii, concerte pentru pian si orchestra, lieduri, precum si a altor numeroase lucrari, ce va interpreta compozitii instrumentale proprii, ce ne arata Maretia lui Dumnezeu, prin Fiul Sau, Isus Hristos.

Un alt invitat aparte vine din Rusia si este soprana Svetlana Sicencova, ce ne va interpreta colinde rusesti si din repertoriul international, ce vorbesc despre Pruncul din ieslea Betleemului.

Nu in ultimul rand, la aceasta editie va fi cu noi cel mai mare nume al muzicii jazz din Romania si nu numai: Maria Raducanu, ce ne va interpreta colinde cu o maxima sensibilitate prin vocea-i inconfundabila.

La toti acestia, se adaugam si subsemnatii, adica Noii Leviti.

In speranta ca veti veni in numar cat mai mare, dar insotiti macar de o persoana draga, va asteptam duminica, 8 dec, ora 18.30, la Sala Dalles din Bucuresti (zona Universitate – langa Intercontinental), ca sa retraim impreuna bucuria Nasterii Mantuitorului, ce a venit pe acest pamant si pentru mine, dar si pentru tine!

Sursa: AICI

Concert de Crăciun REVERS la Biserica Adoram Arad


Acum 1 an, Revers lansa primul videoclip și anume colinda 'E iar Crăciun’. Această colindă a fost cea care a reușit să devină cunoscută la nivel internațional.

Astăzi, Revers anunță un nou album, un turneu de promovare și prezintă o primă piesă.

Albumul este unul de colinde și se numește: ‘E iar Crăciun’. În data de 6 decembrie, de la ora 19:00, trupa Revers va concerta în biserica Adoram.


Vă așteptăm.
Sursa: AICI


Florin Ianovici si Grupul El Shaddai la Biserica Bethel Ploiesti


Sursa aici

LUMINĂ DUPĂ GRATII


Duminica 08.12.2013 dimineata incepand cu ora 09.00 suntem la BooKafe Oradea http://www.bookafe.ro/ inpreuna cu frati si surori de la VIATA NOUA Oradea unde vom prezenta lucrarea de dincolo de gratii si nu numai….

Veti asculta si marturii printre care si marturia unui fost detinut care astazi este misionar in inchisori dupa mai bine de 11 ani de detentie devanind Liber in Cristos dincolo de gratii.

Se pot face donatii in Biblii (noi si vechi) sau bani la aceasta intalnire care credem ca va va fi de folos daca veti participa. Costul unei Biblii este de 17 lei.

Adresa este:str. Nicolae Jiga nr. 25 ORADEA 

DOMNUL SA BINECUVANTEZE ACEASTA LUCRARE SI PE VOI!

Va asteptam insotit macar de un prieten ce nu a cunoscut o VIATA NOUA IN ISUS!

Misiuna Crestina Ucenicii Romania

Sursa aici

Concert Coral si de Fanfara în Troy, Michigan






Concert Coral şi de Fanfară
Închinat Domnului Nostru Isus Cristos

Primul Concert: 7 Decembrie la 6:00 p.m.
Prima Biserică Română Baptistă
3244 John R Rd, Troy MI 48083

Al Doilea Concert: 15 Decembrie la 10:00 a.m.
Biserica Penticostală Aleluia
4470 Pardee Rd Dearborn Heights MI 48125

Al Treilea Concert: 15 Decembrie la 6:00 p.m.
Prima Biserică Română Penticostală
18501 Middlebelt Rd, Romulus MI 48174

Sursa aici

Ansamblul Laudate Deum la Turnu Magurele

Sursa aici

Orchestra Bisericii Elim Timisoara la Bucuresti


Sursa aici

Proiect de sarbatori la F.R.E.E.

Sarbatorile sunt o minunata ocazie sa aducem nadejde si bucurie celor mai necajiti!
Cu ocazia sarbatoririi nasterii Domnului Isus, asociatia F.R.E.E. a ales sa aduca nadejde femeilor prinse in lanturile prostitutiei din Bucuresti. Echipa ei mobila va umbla pe strazile Bucurestului, in zonele de prostitutie stradala cu niste cadouri.
Anul asta echipa F.R.E.E. a ales sa faca niste MP3-uri [cu ajutorul catorva radiouri crestine din Bucuresti] care vor contine marturii audio ale unor foste prostitutate, care cu ajutorul lui Dumnezeu au reusit sa scape! Vor fi adaugate si cantari si un mesaj de sarbatori. Dorinta principala este ca atunci cand fetele vor asculta aceste marturii si cantece, asteptand pe strazile reci, sa se nasca o nadejde in inimile lor, nadejdea ca un Mantuitor a venit acuma 2000 de ani ca sa salveaza pe cei pierduti!
In plus de aceasta, echipa F.R.E.E. va organiza pentru ele o masa festiva intr-un restaurant. Dorinta echipei F.R.E.E. este ca niciuna sa nu se simta parasita, singura in aceasta mare sarbatoare a nasterii Domnului Isus! Din contra, echipa doreste ca ele sa simta ca au pret si valoare in fata lui Dumnezeu!

Daca doriti sa ne ajutati la acest proiectul, va rugam sa intrati aici: http://www.asociatiafree.org/#!mp3-or-christmas/c7t3 

Multumim si de rugaciunile voastre pentru ca mesajul sa atinga inimile si Dumnezeu sa lucreaza mai departe!

www.asociatiafree.org asociatiafree@gmail.com

Sursa aici

România ALTFEL - Un mesaj pentru liceeni, dr.Nicolae Geantă


Sursa aici

vineri, 29 noiembrie 2013

Ce vrea Satan?

Satan ne doreste moartea, (în principal cea spirituală) de aceea încearcă să ne ocupe timpul cu tot felul de probleme și distracţii, ca să avem sufletul flămând și apoi să cădem în plasa lui cu mai mare ușurinţă. Știm că Satan e șiret și vicean, că-i place să se strecoare pe geam, nu să bată la ușă, că poate face păcatul să pară inofensiv și ușor de făcut, că hobby-ul lui e să înșele (dacă se poate, și pe cei aleși), că e tatăl minciunilor și e în conflict direct cu toţi cei ce doresc și fac Voia lui Dumnezeu.

Satan adoră să deţină controlul asupra celor pe care îi stăpânește, să manipuleze și să sucească minţile oameilor. Îi place să vadă oamenii ca pe niște marionete, ca pe niște animale la vânătoare la care le întinde laţ și ele cad prinse în cursă. 

Lui Satan îi place foarte mult să distrugă tot ce contruiește Dumnezeu, anume înţelegerea, pacea, răbdarea și multe altele. Lui îi plac lucrurile de suprafaţă și creștinii cu numele. El nu are nicio treabă cu cei care sunt ai lui, ci le dă plăceri, bani și alte lucruri care îi duc pe aceștia la distrugere… și mai mult, îi folosește în lupta ce o poartă cu oamenii lui Dumnezeu.

“Domnul veacului acestuia” e gelos pe oameni, deoarece ei au trup, iar El nu are, deoarece pentru el nu a fost a doua șansă, și anume crucea, ci a fost condamnat la moarte eternă. Omul este coroana creaţiunii, iar copii lui Dumnezeu vor moșteni Împărăţia Tatălui lor, deci Satan are o problemă cu ei. 

Zicea Isus că nimic din ce este în El nu este în Satan… și într-adevăr au caractere total opuse.Satan sfidează autoritatea, de aceea copii sunt îndemnaţi să nu asculte de părinţi și noi să nu ascultăm de Dumnezeu și de alte autorităţi. El dorește să imprime caracterul lui în noi (așa cum dorește și Dumnezeu) și să ne facă robi ai păcatului.

Satan vrea ca să ne domine prin frică, iar frica, neiertarea și neascultatea de Dumnezeu sunt căi prin care el poate să lucreze în vieţile noastre. El sădește în noi nesiguranţa, confuzia, ura de sine, boala, suferinţa.

Cel Rău nu ne va spune niciodată ceva care să ne ridice moral, care să ne zidească ca și oameni… căci e dacă vede două celule bune funcţionând împreună spre bine, vrea să le dividă. El este ură pură, neadevâr, distrugător, e avar, lacom, ucigător, e tot ce poţi spune rău. E hoţ și imitator al lucrării lui Dumnezeu. Demonii pot imita multe din darurile Duhului Sfânt, pot să te facă nevăzut și au multe puteri prin care păcălesc oamenii, de aceea e bine să cercetăm toate lucrurile și atenţie la duhurile de vrăjitorile care sunt așa numiţii prooroci. După roade îi vom cunoște, zicea Isus.

Dacă ești pus într-o situaţie să alegi dacă să faci sau nu un lucru care știi că e păcat, dacă alegi păcatul îi vei face fericit pe Satan, iar dacă nu te pocăiești, acest Satan urât va avea o poartă de acces în viaţa ta. Să ne luptăm să stăm tari alipiţi de Domnul și să cugetăm la Legea Lui ca să nu păcătuim împotriva Lui (Ps 119). Să cercetăm toate lucrurile, cum zicea Pavel. Să nu zicem “Amin!” la orice proorocie din dreptul nostru și să nu ne lăsăm amăgiţi de “învăţăturile dracilor”, cum zicea Iacov.

Tot Satan e cel care ne face să ne condamnăm singuri și să condamnăm și pe alţii. El face ca vinovăţia pe care o simţim când am păcătuit să pară fără scăpare și tot el, după ce ne-a ispitit și am căzut, ne face să ne simţim “nimic”, că nu merităm iertarea lui Dumnezeu și să trăim în răzvrătire faţă de Dumnezeu.Dumnezeu dore

Cereţi mereu protecţia sângelui lui Isus Hristos din Nazaret ca să fiţi păziţi de duhurile rele și faceţi pe cât posibil, să nu pacătuiţi; “să umblăm prin Duhul” (Galateni 5:25) și nu cârmuiţi de pofte și plăceri.(Gal 5: 17-21). Urăste păcatul, așa cum face și Dumnezeu pentru că Satan știe când încalci Legea căci El e cel mai mare legalist, și anume: ai îcălcat o lege, trebuie să mori (Fiindcă plata păcatului este moartea) Dumnezeu dorește pocăinţa, nu moartea noastră; așa că să cautăm scăparea și mila pe care El dorește să ne-o dăruiască.Dar nu uitaţi că Satan a fost biruit prin jerta lui Isus Hristos, asta nu înseamnă că noi nu trebuie să luptăm cu el încă.

Satan nu ne poate face rău doar atât cât îi este îngăduit de Dumnezeu.

Domnul să ne ajute și să ne păzească de Cel Rău. Amin!


Versete:

1Ioan 3:8. Cine păcătuieşte, este de la diavolul, căci diavolul păcătuieşte de la început. Fiul lui Dumnezeu S-a arătat să nimicească lucrările diavolului.

Ioan 8:44. Voi aveţi de tată pe diavolul; şi vreţi să împliniţi poftele tatălui vostru. El de la început a fost ucigas; şi nu stă în adevăr, pentru că în el nu este adevăr. Ori de câte ori spune o minciună, vorbeşte din ale lui, căci este mincinos şi tatăl minciunii.

Apocalips 12:7-9. Apoi a fost război în cer; Mihail împreună cu îngerii aflaţi sub comanda Lui s-au luptat cu balaurul şi cu oştirea lui de îngeri căzuţi. Şi Balaurul a pierdut bătălia, fiind obligat să părăsească cerul. Balaurul acesta mare, care nu e altul decât Şarpele din vechime numit şi Diavolul ori Satan, cel care înşeală întreaga lume, a fost azvârlit pe pământ cu toată armata sa(NT pe înţelesul tuturor).

Ezechiel 28:15. Ai fost fără prihană în căile tale, din ziua, când ai fost făcut, până în ziua când s-a găsit nelegiuirea în tine.

Ezechiel 28:17. Ţi s-a îngâmfat inima din pricina frumuseţii tale, ţi-ai stricat înţelepciunea cu strălucirea ta.

Isaia 14:12-14. Cum ai căzut din cer, Luceafăr strălucitor, fiu al zorilor! Cum ai fost doborât la pământ, tu, biruitorul neamurilor! Tu ziceai în inima ta: Mă voi sui în cer, îmi voi ridica scaunul de domnie mai pe sus de stelele lui Dumnezeu; voi şedea pe muntele adunării dumnezeilor, la capătul miază-noaptei; mă voi sui pe vârful norilor, voi fi ca Cel Prea Înalt.


Iacov 4:7. Supuneţi-vă dar lui Dumnezeu. Împotriviţi-vă diavolului şi el va fugi de la voi.
Daca aveti poezi proprii, articole si evenimente crestine si doriti sa fie publicate pe internet, va stau la dispozitie.

Rugati-va ca lucrarea sa mearga in continuare cu bine, daca aveti acest lucru pe inima, ca Dumnezeu sa ma ajute sa postez ce aveti voi nevoie si sa ma intareasca sa pot sa stau ferma in fata pacatului atat in ceea ce postari cat si in viata de zi cu zi.


Pentru sugestii, si nu numai, ma puteti contacta la u_denisandreea@yahoo.com.


Domnul sa va binecuvinteze!

De dragul Tau, Costache Ioanid

De dragul Tau
Costache Ioanid


Ce dor trumos,ce Rai ne leaga !
Eu cant cu lacrimi,Tu le-alini
De dragul Tau mi-e lumea draga,
ca-n ea Te vad si-n flori si-n spini.

In crinii albi Ti-e sarutarea,
In maci vad sange pe Calvar.
De dragul Tau mi-e draga valea
si cerul fara de hotar !

In bulgari reci Te vad cum sameni
Si-n spini vad pasii sangerati.
De dragul Tau iubesc pe oameni;
azi sunt straini,maini poate,frati !

Cand turmele trec ducandu-si dorul,
si spune-un fluier:" Sunt cu voi !"
De dragul Tau mi-e drag pastorul
ce-si pune pieptul pentru oi !

In cei alesi Iti vad iubirea,
cu ei cantandu-ti psalmi In vai...
De dragul Tau le sorb privirea;
pe-obrajii lor ,sarut pe-ai Tai !

Si cat mi-e dat sa nu-Ti vad fata,
dorit de stele ca un mag,
de dragul Tau mi-e draga viata,
si moartea nu-i decat un prag...

Cristian şi Cristiana Văduva - albume noi



Sursa aici

Scrisoare de informare din India, Noiembrie 2013

Sfarsitul celei de-a cincea luni de lucrare in India ne gaseste plini de bucurie, credinta si pace in Isus Hristos. Bucuria, credinta si pacea sunt unele dintre cele mai atacate aspecte pe campul de misiune, dar ''noi suntem paziti de puterea lui Dumnezeu prin credinta.''

Cum va scriam in scrisorile trecute si se poate vedea si in fotografiile de pe contul de facebook, una din activitati este impartirea Noului Testament in mijloacele de transport public, ottorishca. Impotrivirile nu au intarziat sa apara si deja sunt destui soferi care nu ma mai lasa sa calatoresc daca am Noi Testamente asupra mea. Daca am o plasa sau un rucsac cu mine imediat ma controleaza sa vada daca am ceva literatura crestina cu mine si se uita fioros, abia asteapta un motiv de scandal. Dar nu ne dam batuti pentru ca noi ''am primit un duh de putere.'' Domnul ne da bucurii prin hindusii care vorbesc cu noi si sunt interesati sa afle(macar informativ) despre Domnul Isus, in ciuda faptului ca li se spune de catre preotii lor sa nu se ''murdareasca cu noi''. Multi se bucura pentru simplul fapt ca un alb sta de vorba cu ei, se simt onorati. Primim telefoane de multe ori ca cineva si-a uitat niste ''carti'' in ottorishca si e un motiv in plus sa intram in contact cu soferii si sa le oferim cadou aceste Noi Testamente.

Una din marile piedici este analfabetismul. Sunt care si-ar dori sa citeasca Noul Testament dar nu stiu si nici nu se pot intalni cu noi din cauza prigoanei pe care o sufera apoi din interiorul familiei. De aceea Domnul ne-a dat viziunea deschiderii unui post de radio crestin prin care Evanghelia sa ajunga si la cei analfabeti. In mediul rural rata analfabetismului este de 68% si pentru noi accesul e foarte dificil din cauza reactiilor tribale ale preotilor satului, care riposteaza doar cand te vad ca esti alb, daca mai distribui si Biblii atunci problema devine si mai grava. Domnul ne-a deschis deja ceva usi care sa demareze acest proiect, desi cel mai important este sa obtinem si sa cumparam licenta pentru emisie radio. In zonele rurale vom distribui(prin fratii indieni) niste aparate radio solare mici, care capteaza doar frecventa radioului nostru crestin. Pentru cei interesati de Evanghelia lui Hristos, intalnirile cu ei le vom face pe un teren neutru, favorizand astfel aparitia si practicarea unui crestinism nou-testamental care nu e limitat de peretii unei biserici, ci dinamica si expansiunea lui e data de inertia suverana a Duhului Sfant. Mai multe detalii vom oferi pe masura ce inaintam cu proiectul.

Continuam lucrarea de ucenicizare, edificare si echipare in cele doua orfelinate si in biserica si slavim pe Domnul pentru roadele care le aduce Cuvantul Sau. In 2014 urmeaza sa aveam cel putin trei botezuri ale unora din copii, inainte ca ei sa plece la universitate in perioada lunii martie.

In urma evanghelizarilor din septembrie doua din femeile care s-au predat Domnului sunt chinuite de duhurile rele.

Una din ele a practicat ritualuri si inchinare zeului mortii si acuma de cand nu mai practica vin duhurile la ea si vor sa o sugrume noaptea.

A doua a practicat ritualuri de fertilitate si inchinare zeului fertilitatii-Jyn; acuma un duh necurat de tip Incubus o abuzeaza sexual noaptea. Trebuie sa gasim o ocazie sa mergem la ele pentru a ne ruga pentru eliberare cat mai curand. In urma operatiei de cezariana Cristina a avut o complicatie la intestine si ar fi trebuit operata din nou, dar conform Iacov 5:14 am uns-o cu untdelemn si ne-am rugat impreuna si a fost vindecata pe loc. VREDNIC DE GLORIE E FIUL CARE A RUGAT PE TATAL SA NE TRIMITA UN MANGAIETOR SA RAMANA CU NOI IN VEAC!!!!

Pe data de 16 dec.2013 ne expira viza si va trebui sa parasim India pentru a obtine o alta viza de la ambasada Indiei din Thailanda. Pe 10 dec. trebuie sa mergem la New Delhi sa facem pasaportul pentru Samuel si sa luam o viza de iesire din India pentru el. Nu e deloc usor ce ne asteapta in ultimele 3 saptamani ale lunii decembrie, avand in vedere birocratia si coruptia de la ambasadele Indiei si Thailandei(in Thailanda romanii sunt singurii care platesc cel mai scump viza, adica $40,in timp ce restul tarilor platesc aproape $10), documentatia necesara pentru dosare, plus numarul imens de zboruri cu avionul si rezervari de hoteluri.


Motive de rugaciune:

1.Protectie si izbanda in raspandirea Cuvantului, fie vorbit, fie scris.
2.Obtinerea rapida a licentei de radio pentru inceperea instalarii si construirii statiei de radio si a antenei. 
3.Putere fizica si spirituala in noul rol de parinti misionari. 
4.Eliberarea celor doua surori de duhurile care le chinuie. 
5.Facilitate si eliminarea barierelor in obtinerea pasaportului pentru bebe, cat si in obtinerea noilor vize de 6 luni. 
6.Obtinerea banilor necesari(1000€), pana pe data de 09 dec. pentru plata vizelor, pasaportului, biletelor de avion si rezervarile la hotel.
7.Protectie in special pentru bebe in toate aceste calatorii prin 3 ambasade, 4 aeropoarte si doua hoteluri.(alaptatul in public si pe la cozile de la consulate nu e asa comfortabil).
8.Biruinta si claritate in intalnirile cu organizatiile misionare din Thailanda pentru pregatirea terenului necesar implicarii impreuna in 2014 in proiecte evanghelistice.

Va multumim pentru rugaciunile voastre pentru noi si pentru sustinerea financiara din dragoste pentru Imparatia Lui. Ne este dor de voi si asteptam sa ne vizitati oricand, mai ales ca in 2014 vom facilita venirea mai multor echipe misionare aici.

Dar despre agenda anului 2014 detaliem mai mult in scrisoarea de informare viitoare. Dumnezeul oricărui har, care v-a chemat în Hristos Isus la slava Sa veşnică, după ce veţi suferi puţină vreme, vă va desăvârşi, vă va întări, vă va da putere şi vă va face neclintiţi.(1Pt.5:10)

Cu dragoste si cu o imbratisare sfanta,
Kluu, Kris & Samy

Pentru sustinerea financiara a lucrarii din India s-au deschis urmatoarele conturi:

Cont GBP(£) Barclays UK
Eduard Claudiu Moisa
Sort Code: 20-24-61
Account number: 33711072

Cont RON ING ROMANIA
Moisa Emil
RO57INGB0000999903742436

Cont EURO ING ROMANIA
Moisa Emil
RO83INGB0000999903742453
COD SWIFT: INGBROBU

Adresa e-mail:
godinbihar@yahoo.com
Yahoo Messenger ID:
godinbihar
Facebook ID:
Plantare Biserici India

Întâlnire de tineret cu Emil Bartoş la Utvin, Jud.Timiş


Sursa aici

Recital şi seminar cu Sunny Trancă la Chişinău



Vineri
29 noiembrie 2013
ora 18.00


Sursa aici

Ovidiu Pater si Iuliu Centea la Biserica Betania Dublin, Irlanda


Sursa aici

Nicolae Geantă la Păntășești, Bihor


Sursa aici

Weekendul de carte la S.B.R. Oradea


Sursa aici

Campania națională "Dragostea adevărată așteaptă" in Republica Moldova

Asociaţia obştească „Pentru Familie” a dat astăzi startul oficial campaniei naţionale „Dragostea adevărată aşteaptă”, pentru a promova puritatea şi castitatea până la căsătorie. Campania va dura până la 15 mai anul viitor, când în Moldova este marcată Ziua Internaţională a Familiei. Tot atunci ONG-ul îşi propune să inaugureze un monument în capitală dedicat tinerilor care au ales să-şi păstreze virginitatea până la căsătorie.


Preşedintele Asociaţiei „Pentru Familie”, pastorul Vasile Filat, a menţionat, în cadrul unei conferinţe de presă la IPN, că în ultimii ani în Republica Moldova se observă o tendinţă alarmantă în relaţiile de familie şi sexualitate, iar datele Biroului Naţional de Statistică arată că peste 20% dintre copii sunt născuţi în afara căsătoriei. Mai multe sondaje demonstrează că majoritatea copiilor de 11-12 ani au trăit deja prima lor experienţă sexuală.


Proiectul iniţiat este destinat celor peste 400 de mii de adolescenţi şi tineri cu vârsta între 12-20 de ani, pentru a-i îndemna să-şi păstreze puritatea şi să se abţină de la relaţii sexuale până la căsătorie. Tinerii vor fi instruiţi în cadrul unor lecţii desfăşurate în şcoli, case de rugăciuni şi discuţii particulare. Fiecare va avea posibilitatea să semneze un angajament de păstrare a castităţii până la căsătorie. Angajamentul va fi trecut pe un pliant din două părţi. În ziua nunţii, tinerii vor face schimb cu jumătate de pliant, iar pe cealaltă parte o vor lăsa într-o nişă a monumentului care urmează a fi inaugurat.


Vicepreşedintele Asociaţiei „Pentru Familie”, Vitalie Marian, a spus că strategiile de prevenire a bolilor sexual-transmisibile şi a sarcinilor nedorite de cele mai multe ori se reduc la promovarea prezervativelor, ca metodă de contracepţie, iar această abordare încurajează libertinajul sexual în rândul tinerilor. Acesta este de părerea că o astfel de abordare nu va aduce rezultate pozitive şi este nevoie urgent de o perspectivă a educaţiei sexuale în rândul tinerilor, care va încuraja fidelitatea şi puritatea în relaţii.


Sursa: AICI

Întâlnirea învăţătorilor de copii la Ploieşti

Sursa aici

joi, 28 noiembrie 2013

Alin si Emima Timofte - Demo album - ,,E SARBATOARE" (COLINDE)


Sursa aici

Concert Noii Leviţi la Bucureşti


Sursa aici

CristoCentric la Cluj-Napoca


Sursa aici 

Întâlnire cu tema "Rolul muzicii în Școala Duminicală" la Ploieşti


Sursa aici

Seara de colinde la Biserica Betesda Tileagd

Biserica Betesda Tileagd
va invita sa participati cu drag la o seara speciala de colinde,intitulata "Pe urmele Magilor", care va avea loc in data de 15 decembrie 2013, la ora 17:00.
Cuvantaul Domnului va fi predicat de fratele pastor Marius Cruceru.
Va asteptam cu drag!

Sursa aici

Misiunea Countryside in Ucraina

Sursa aici

Botez la Biserica Agape Ploiesti

Sursa aici

Seară de colind la Trossingen, Germania

organizeaza o seara de colind si spiritualitate crestina romaneasca de neuitat intitulata 

,,COSUL CU COLINDE'' 
- In dar pentru tine!
Locatie: KONZERTHAUS Dr.Ernest-Hohner.
Hangenstrasse 50,D-78647 Trossingen
Data: 07 Decembrie 2013, ora: 16.00
Intrarea libera

Sursa aici

Concert NOT AN IDOL la Centrul Crestin Betania Oradea


Se spune despre Oradea că este “capitala muzicii creştine româneşti”. De-a lungul timpului, Biserica Betania a susţinut diverşi artişti creştini (ex. Luminiţa Ciuciumiş, Chris Muraru, Sunny Tranca, etc).


Vrem să ne menţinem acest “statut”, iar de data aceasta, în premieră în Oradea şi în biserica noastră, Trupa NOT AN IDOL va susţine un concert, pe data de 2 Decembrie, ora 18:00.


Veniţi de peste Prut, din Chişinău – Moldova, membrii trupei NOT AN IDOL îşi vor lansa primul lor album, intitulat “Valuri de lumină”.


În deschiderea concertului, va cânta Viorel Dejeu Band

Sursa aici

1 Decembrie 2013 - chemare la rugăciune pentru ţară


Sursa aici

Grupul Vocea Evangheliei la Biserica Izbanda Bucuresti


Sursa aici

Dăruiește un zâmbet de Crăciun!

Vin sărbătorile! Tineri sau bătrâni, cu totii le așteptăm cu mare bucurie. Și ne arătăm bucuria prin podoabele frumoase cu care îmbrăcăm locuințele, ușile, ferestrele, copacii, străzile, clădirile, vitrinele… Privim fascinați la jocul luminilor și la frumusețea culorilor, dar uităm să privim la aproapele nostru.


Uităm să ne împodobim și noi sufletele cu dragoste, pace, răbdare, bunătate, blândețe, smerenie, dreptate, milă și facere de bine. Cât mai avem timp, să ne aducem aminte și de sărmanii care n-au ce pune pe masă în zi de sărbatoare sau de copiii care n-au trăit niciodată bucuria de a primi cadouri. Să le aducem și lor un zâmbet pe față și să ne împodobim viețile cu această bucurie a lor.


Puteți dona alimente, lemne, jucării, dulciuri, haine, bani și orice altceva aveți pe inimă. Pentru donații puteți să ne contactați la numărul de telefon 0230 523 380, pe Skype – iochebedsv, prin email – iochebedsv@fidel.ro sau direct la Centrul Iochebed, str. Curtea Domneasca, nr.1, bl.14, sc.B, ap 2, 720008 Suceava. 


Orice dar, oricât de mic, e binevenit și apreciat. Nu uitați că puținul dumneavoastră e belșug pentru alții!
Haideți să ne împodobim sufletele de sărbătoare și să le păstrăm așa!
Sursa: AICI

Campania "Aruncă-ţi pâinea pe ape..." la Strejnic, Prahova

DRAGII NOSTRI PRIETENI SI FRATI IN DOMNUL ISUS , avem nevoie de ajutorul vostru...

Suntem indemnati de Domnul , sa simtim unii cu altii.

Grupul Prieteni Cu Dumnezeu,demareaza incepand cu aceasta data o lucrare pe care Duhul Lui Dumnezeu ne_a pus-o pe inima si anume aceea de intrajutorare a celor saraci din zona noastra ( Strejnic, Prahova ). Domnul ne-a pus pe inima aceasta postare (stie El ) si vrem sa va facem partasi la aceasta lucrare minunata, fapt pentru care facem apel la toti aceia care ne considerati prietenii si ne iubiti sa va alaturati noua si sa aducem cat mai multe zambete pe fetele celor care sunt in nevoie (vaduve, familii cu mai multi copii ), un ajutor cat de mic aduce o bucurie foarte mare... Domnul sa va binecuvinteze si pentru mai multe detalii va astept pe privat...

Am deschis si un cont pentru cei ce doriti sa participati cu donatii la campania noastra:
Manole Narcis, RO60BTRLRONCRT0118754901, Banca Transilvania


Sursa: AICI

Pastor Kent J. Edwards la Biserica Emanuel Oradea

Universitatea Emanuel din Oradea:
"Săptămâna aceasta ne vom bucura de prezența și slujirea unui om special a lui Dumnezeu - Kent J. Edwards - pastor, profesor de homiletica si leadeship la Talbot School of Theology, Biola University din Canada.

Joi si duminica seara va sluji la Biserica Emanuel din Oradea iar vineri, la seara de tineret a aceleiași biserici, va vorbi tinerilor despre administrarea talantilor.

Mai multe informatii despre oaspetele nostru gasiti aici: http://faculty.biola.edu/jkent_edwards/"

Sursa: aici

Lansarea cărţii "Lupta cu inerţia" de Nicolae Geantă la Beiuş


Data: 1 Decembrie 2013
Nicolae Geantă (n.1969), doctor in Geografie (Dinamica Teritoriala), titlu conferit de Universitatea Bucuresti (2009), profesor, predicator, editorialist "Ciresarii", pastoreste Biserica "Izbanda" din Draganeasa (Prahova). Este autor a 5 volume de carte (4 ca unic autor) si a peste 45 de articole stiintifice; fondator al revistei stiintifice GeoPrahova si al revistei de tineret Radical. Este casatorit cu Mihaela si tata a doua fete: Fivi si Sefora.

Sursa aici

Nick Vujicic - "Something More" Music Video

miercuri, 27 noiembrie 2013

Studiu de 30 de zile de la Ciresarii (16)


16. Omul nascut din nou


„Vata mea se reinnoieste incontinuu. Fiecare moment din viata mea este nou si imi confera o mare bucurie. Aceasta este o noua zi, in care imi doresc un eu nou. Gandesc diferit. Vorbesc diferit. Actionez diferit. Si nu asa cum nu as mai fi eu, ci cum Dumnezeu s-ar manifesta prin mine. 


Este o mare bucurie pentru mine sa pot planta aceste seminte noi, stiind ca ele se vor transforma in experiente de viata.” 


Sursa aici

Paula Seling - Ce folos

I Can Only Imagine (with lyrics) - MercyMe

Despre dovezile existenţei lui Dumnezeu şi rugăciune – H.R.Patapievici

Scoala internationala de ucenicie

Mai multe detalii: http://ywamcluj.ro/dts.php
Sursa: aici

Vizionarea si dezbaterea discursului lui Ben Carson la Cotroceni Business Center Bucuresti


Sursa aici

Semnificația Sărbătorii Hanuka pentru evrei și creștini


Hanuka reprezintă "Sărbătoarea inaugurării" și mai este cunoscută ca Sărbătoarea luminilor (Hag haUrim). Este o sărbătoare care durează opt zile (25 Kislev - 3 Tevet), comemorând rededicarea Templului din Ierusalim în urma victoriei revoltei conduse de frații Macabei asupra monarhiei seleucide din Siria, care încerca să distrugă religia evreiască și să elenizeze popoarele de sub dominația sa. Principalele evenimente asociate cu Hanuka s-au desfășurat între 165-163 î.e.n., deși lupta armată a Macabeilor împotriva grecilor a continuat încă mulți ani, până când evreii din Ereț Israel și-au dobândit de facto independența. Hanuka este așadar o sărbătoare postbiblică. Este o sărbătoare minoră, în timpul căreia în iudaism munca și alte activități nu sunt interzise. În comunitățile mixte cei care se alătură Festivalului Luminii trebuie să fie în spirit de odihnă în ajunul zilei de Sâmbătă (de erev Șabat) la 5 Candele și în ajunul lunii noi (de erev Roș Hodeș) la 7 Candele, ocazii când luminarea candelelor începe puțin înainte de asfințit.



Surse Istorice:


Mișna și Talmud
Povestea de Hanuka, împreună cu legile și tradițiile sărbătorii, este complet absentă din Mișna afară de câteva referințe vagi (Bickurim 1:6, Roș haȘana 1:3, Taanit 2:10, Megillah 3:4 și 3:6, Moed Katan 3:9, și Bava Kama 6:6). Rabinul Nissim Gaon[2] postuleză în Hakdamah Le'mafteach haTalmud că informațiile despre sărbătoare au fost atât de comun cunoscute că Mișna cu avea nevoie să le explice. Reuvein Margolies sugerează că așa cum Mișna a fost redactată după revolta Bar Kochba, editorii ezită să includă explicit discuții despre o sărbătoare care celebrează o altă revoltă recentă împotriva unui suveran străin, pentru teama antagonizării romanilor.


Hanuka este descrisă în Talmud. Gemara, în tratatul Șavat 21, se axează pe candelele de Șabat și se mută la candelele de Hanuka și spune că după ce forțele lui Antioh IV au fost deviate de la Templu, Macabeii au descoperit că aproape tot uleiul de măsline pentru ritual a fost profanat. Ei au găsit doar un singur container care încă a mai fost sigilat de Marele Preot, cu suficient ulei cât să țină Menora în Templu aprinsă pentru o singură zi. Ei au folosit acesta, însă el a ars timp de opt zile (timp necesar să aibă ulei nou presat și pregătit).


Epistola Macabeilor
La istoria sărbătorii Hanuka se face aluzie în epistolele 1 Macabei[5] și 2 Macabei[6]. Cele opt zile de rededicare a Templului sunt descrise în 1 Macabei 4:36 et seq, totuși numele sărbătorii și miracolul cu candelele nu apear aici. O istorisire similară cu caracter asemanator, și evident mai veche ca dată, este cea șa care se face aluzie în 2 Macabei 1:18 et seq conform cu care reluminarea Altarului de Neemia a fost printr-un miracol care a avut loc pe 25 a lunii Kislev, și care pare să ne de-a motivația alegerii aceleiași date pentru rededicarea Altarului de Iuda Macabeul.


În Noul Legământ
Povestea de Hanuka este luată cu învățăminte de suveranitatea lui Dumnezeu și simbolism mesianic. Pe cum celebrăm Sărbătoarea Candelelor avem oportunitatea să ne împodobim (Matei 25:1-8) trupurile noastre care sunt temple ale Duhului lui Dumnezeu (1 Corinteni 6:9), să ne rededicăm prin reînnoirea făgăduințelor și a promisiunilor care le-am făcut lui Dumnezeu.


Din punct de vedere ritualic, în Noul Legământ încheiat cu toți cei care l-au primit pe Ieșua (Iisus) ca Mesia, candelabrul cu trei brațe reprezintă pe Mesia în mijloc iar celelalte două brațe pe cei doi care-I stau la dreapta și la stânga în Împărăția Sa (Matei 20:23). Deși candelabrul obișnuit are șapte brațe, cu ocazia sărbătorilor de restaurare se folosește “Menora” cu nouă brațe, cel din mijloc este numit “sameș” (ajutorul, sau slujitorul Luca 22:26-27) așa cum se arată în Apocalipsa 1:12-13 și Apocalipsa 2:1, cele două candele de pe margine reprezintă pe cei doi care stau la stânga și la dreapta lui Mesia în Împărăția Sa, cei doi măslini așa cum sunt numiți în Zaharia 4:3 și Apocalipsa 11:4-14 sunt cei care la sfârșitul veacului pot opri lumina celorlalte candele, iar celelalte șapte candele din mijloc pe perioada sfârșitului veacului reprezintă brațele adică comunitățile celor șapte îngeri cărora Fiul Omului le scrie mesaje, brațul din mijloc fiind al celuia căruia îi dă aceiași făgăduință pe care și El a primit-o de la Dumnezeu (așa cum scrie în Apocalipsa 2:27 și prima dată este dată în Psalm 2:9).


Din punct de vedere duhovnicesc, Hanuka se desfășoară în perioada anului când în timpul sărbătorii cade și ziua cea mai scurtă din an și când avem lună nouă, spre deosebire de celelalte sărbători de șapte zile când în ajun avem lună plină. În acest context Templul dezolat reprezintă candela celui care se pregătește și veghează în noapte pentru a întâmpina Mirele (Matei 25:1-8). Astfel cel care în pregătire adună suficient ulei doar pentru prima zi a sărbătorii, însă asemeni nazirineanului care se sfințește în șapte zile (Numeri 6:10; Fapte 21:27; Fapte 24:18), uleiul din candele se înmulțește în mod miraculos până când la sfârșitul sărbătorii se poate găsi suficiente rezerve la cei care se ocupă cu stoarcerea și pregătirea uleiului, în cazul nostru îngerii care păzesc virtuțile oamenilor.


Din punct de vedere canonic, în Evanghelia după Ioan (în Ioan 10:22-23 și Ioan 10:24-39), scrie cum cu ocazia acestei sărbători Ieșua (Iisus) s-a confruntat cu iudeii în timp ce se plimba ca un rege prin pridvorul lui Solomon.

Sursa aici

Botez la Biserica Emanuel Viena, Austria


Sursa aici

Cristian Barbosu și echipa de inchinare Harvest Metanoia Arad la Bucuresti


Duminica 8 decembrie, de la ora 18, o parte din echipa de închinare a Bisericii Harvest Metanoia Arad va fi în Bucureşti însoţindu-l pe Cristian Barbosu care va predica în Biserica Baptistă Sfânta Treime.

Sursa aici

Evanghelizare cu Marcel Bota si Florin Ianovici la Biserica Baptista Betania Cluj-Napoca


Sursa aici

marți, 26 noiembrie 2013

Oare chiar ne dorim fericirea?

În pustie ajung întotdeauna la o singură concluzie: sunt oarbă faţa de izvorul bucuriei de fiecare dată când nu-l vedeam cu cu adevărat. Izvorul e mereu aici. Iar eu aleg să nu îl văd. Nu-mi doresc cu adevărat bucuria? Nu-mi doresc cu adevărat viaţa din belșug? Deși jinduiesc după bucurie, deși tânjesc după ea, deși o cer cu lacrimi – nu cumva adevăratul adevărat e că prefer întunericul și pustia? Că prefer drama, conflictul? De ce mă reped să-mi asigu controlul asupra situaţieiîn loc să aleg bucuria?

Nu cumva pentru că găsesc o satsfacţie perversă în a-mi încarda mușchiul controlullui, al dominaţiei? Putere – asta a vrut și Satan. Îmi închipui cumva că harul lui Isus e prea neputincios să-mi dea viaţă din belșug? Nu acesta e singurul motiv pentru care nu beau întotdeauna din izvorul bucuriei? și dacă adevărul șocant e că, de fapt, nu vreau bucuria, există un adevăr mult mai cutremurător. Dacă resping bucuria ascunsă undeva, adânc, în clipa de faţa, prin aceasta nu Îl resping de fapt pe Dumnezeu? Ori de câte ori ochii mi orbi refuză să vadă izvorul bucuriei, nu cumva aceasta se întâmplă fiindcă nu cred în purtarea de grijă a lui Dumnezeu? Fiindcă nu cred că Dumnezeu mă iubește destul cât să-mi dea apa bucuriei, oriunde aș fi, în orice situaţie? Dar dacă nu cred că Dumnezeu mă iubește, dacă nu doresc și nu caut bucuria pe care El, cu siguranţa, mi-o dă ascunsă undeva în clipa de faţa, atunci Îl resping pe Dumnezeu.

Hulesc.

Preluat din cartea “O mie de daruri” de Ann Voskamp

O viaţa mai goală, mai plină

Vederea noastră era perfectă. și ochii nostri ni se deschideau către o lume mustind de bunătăţi. Oriunde ne uitam, vedeam doar slava lui Dumnezeu. Îl vedeam pe Dumnezeu așa cum este El cu adevărat: bun. Dar am fost prinși de amăgirea că pentru a trăi din plin avem nevoie de ceva mai mult, că mai erau și alte lucruri de văzut. Și mai erau: nu știam cum arată urâţenia și păcatul, nu știam ce înseamnă pierderea.

Mâncăm. și într-o clipă, suntem orbi. Nu mai vedem în Dumnezeu pe Cineva de încredere. Nu-I mai vedem iubirea. Nu mai vedem paradisul din jurul nostru.

Mâncăm. Și într-o clipă, ochii văd. Oriunde ne uităm vedem o lume de lipsuri, un univers de pierderi, un cosmos de sărăcie și nedreptate.

Suntem flămânzi. Mâncăm. Suntem umpluţi… și suntem goi.

Și totuși, ne uităm ne uităm la fruct și vedem doar mijlocul material de a umple golul din noi. Nu vedem lumea materială drept ceea ce a fost creată să fie: mijloc de comunicare cu Dumnezeu.



Preluat din cartea “O mie de daruri” de Ann Voskamp

Daniela Lăcătușu la Chiuiești si Rugăşeşti, jud. Cluj

Duminica 01.12.2013 vom sluji la biserica penticostala Chiuiești, 
la programul de dimineață, județul Cluj.

Duminica seara vom sluji în biserica penticostala Rucăşeşti.

Doamne te rugam sa ne însoțești,
sa binecuvintezi lucrarea!! Amin
Daniela Lăcătușu

Sursa aici

Întîlnire de rugăciune Maslinul – Rugul Aprins la Gătaia, jud. Timiş


Sursa aici