miercuri, 25 septembrie 2013

Biblia cu litere de aur a fost descoperita in Turcia

O Biblie scrisă cu litere de aur a fost descoperită pe teritoriul Turciei. Muzeul de Etnografie din Ankara vrea să lanseze o misiune de cercetare a artefactului descoperit pentru a se determina vârsta sa. Specialiştii cred că manuscrisul datează din perioada în care a trăit Iisus pentru că este scris în limba siriacă, un dialect al limbii aramaice, limba pe care a vorbit-o însuşi Mântuitorul Iisus Christos.

Această Biblie a făcut parte dintr-o serie de artefacte istorice confiscate de la contrabandişti în anul 2000, în sudul Antalyei, şi a fost uitată în depozitul Curţii Supreme Turceşti. Biblia este o descoperire uimitoare pentru ca este scrisă cu litere de aur și conține elemente grafice deosebite. Paginile sunt din piele de animal iar desenele prezintă ilustraţii fascinante cu Cina cea de Taină şi cu cei 12 Apostoli. Pergamentul are 52 de pagini şi unii specialişti spun că ar fi similară cu Biblia Barnahass, conţinând unele cărţi necanonice.

Imediat după celebra descoperire, Vaticanul a trimis o cerere pentru examinarea lucrării. Valoarea acestei carti este estimată la circa 25 milioane de euro.

Willing to die

Anyone interested to join the Muntean Family Dinner in honor of our Father's successful completion of his book, "Willing to Die", please go to www.WillingtoDieBook.com and register. Thank you for your support and encouragement!!! The Muntean Family



Mapamond Crestin - 21 septembrie 2013

Mapamond Crestin - 14 septembrie 2013

vineri, 20 septembrie 2013

Turneu Continental & Orchestra (2013)




Vineri, 27 septembrie
Dej
Sambata, 28 septembrie, 
Casa de Cultura "Radu Saplacan" 
ora
18:00 
Beclean
Duminica, 29 septembrie
Biserica Baptista Golgota, str. Vasile Alecsandri nr. 7   
ora
10:00
Bistrita
Duminica, 29 septembrie
Biserica Penticostla Emanuel, str. Mihai Viteazul nr. 15 
ora
18:00
Bistrita
Luni, 30 septembrie
Casa de Cultura Ion Luca
ora
18:00 
Vatra Dornei
Marti, 1 octombrie  
Casa de Cultura 
Siret
Miercuri, 2 octombrie  
Biserica Penticostala Filadelfia, str. Narciselor nr. 5E 
ora
19:00
Suceava
Joi, 3 octombrie 
Biserica Penticostala Betel, str. Martisorului nr. 15,
ora
19:00
Radauti
Vineri, 4 octombrie  
Biserica Baptista Betel, str. I.C. Bratianu nr. 73,
ora
18:00
Botosani
Sambata, 5 octombrie 

Dorohoi
Duminica, 6 octombrie 
Biserica Diakonia, str. Apeductului,
ora
10:00
Suceava
Duminica, 6 octombrie 
Casa de Cultura 
ora
17:00 
Falticeni
Luni, 6 octombrie 
Casa de Cultura a Studentilor, 
ora
19:00
Cluj-Napoca

Conferinta Regionala Peniel Bistrita – Fiti plini de DUH

Iata ca vara s-a sfarsit si pentru multi scoala a inceput deja, in timp ce studentii se mai bucura de cateva zile de vacanta. Speram ca vara voastra a fost frumoasa, ca v-ati relaxat, ati mai citit cate ceva (nu doar postari pe FB) si ca ati reusit sa participati si la anumite tabere si evenimente pentru tineri.

Dorinta noastra este sa fim alaturi de voi pentru a va incuraja si ajuta sa traiti o viata de ucenici ai Domnului Isus, avand o marturie buna printre prietenii si colegii vostri.

Prin urmare, Fundatia Peniel va invita sa participati la conferinta regionala de toamna care va avea loc la BISTRITA, in cadrul Bisericii Penticostale “Sfanta Treime” (str. Trandafirilor, nr. 45), pe data de 18-19 OCTOMBRIE.
Alte detalii:

Titlul: FITI PLINI DE DUH! (Efeseni 5:18)

La aceasta conferinta sunt asteptati, in special, tineri din judetul Bistrita-Nasaud si judetele limitrofe (SV, MS, CJ, MM)!
Vor predica Evanghelia: Dr. Tim HILL, director general al Misiunii Mondiale din cadrul COG/SUA si Drd. Iuliu CENTEA, pastor in Biserica “Betel” din Oradea si membru in comitetul de conducere al Fundatiei Peniel.



Ne vor conduce in inchinare: Marius Pop & comp din Baia Mare si Alin si Emima Timofte & corul tinerilor din Biserica “Sfanta Treime”, Bistrita.

Program:
Vineri:
17:00-18:00 inregistrarea participantilor
18:00-20:00 sesiunea I – Tim HILL

Sambata:
9:00-11:00 sesiunea II – Tim HILL
11:00-13:00 pauza de cafea + pranz
13:00-15:00 program de voie (vizitarea orasului, etc.)
15:00-16:00 open mic
16:00-18:00 sesiunea III – Iuliu CENTEA

Contributia pentru participare: 20 lei / pers. (include si masa de pranz din ziua de sambata). Se va achita la fata locului!

Confirmarea participarii dv. se va face prin liderul de grup sau individual la peniel.ro, mentionand si daca aveti sau nu nevoie de cazare. Gazduirea peste noapte a tinerilor din judetele limitrofe se va face in familiile crestinilor din Bistrita.

Inscrieri: peniel.ro/inscrieri.

Pentru ca Domnul sa lucreze cu putere la aceasta conferinta si sa ne umple cu Duhul Sau, va rugam sa va alaturati initiativei de rugaciune si post din fiecare zi de marti pana la data intalnirii. Fie ca Numele Lui sa fie glorificat in tot ce facem! Amin.

Va asteptam cu drag!

In numele echipei Peniel,

Lucian Oniga



No matter what tour 2013


Va asteptam cu drag. Bilete se vand aici: http://proconsul.eventbrite.co.uk/

Conferinta Profetica Timisoara

Conferinta Profetica Timisoara, 4 - 6 Octombrie, 2013 la Biserica Golgota.

"Cartea Daniel reprezintă o evidență puternică în ceea ce privește autenticitatea profeției din Biblie. Aceasta are ca și rezultat o demonstrație concludentă a originii divine a Scripturii."


"Lucrurile bune sunt pentru cei ce asteapta" - Biserica Filadelfia, Oradea

"Lucrurile bune sunt pentru cei ce asteapta" uni dintre dumneavoastra ati asteptata o vara intreaga sa reveniti la Tineret Filadelfia de aceea Departamanetul de tineret al Biserici Penticostale Filadelfia din Oradea va invita incepand de miercuri 25 septembrie de la ora 18 la serile de tineret. In prima seara de tineret din anul acesta mesajul biblic intitulat - Lucrurile bune sunt pentru cei ce asteapta - va fi transmis de pastorul Pavel Radu Matei, iar inchinarea va fi condusa de tinerii biserici Filadelfia. Va asteptam cu mult drag.


duminică, 15 septembrie 2013

Inchinarea schimba Romania


          


Mai putin de o luna pana la Conferinta "Inchinarea care schimba Romania" - 11-13 octombrie ! Va asteptam la biserica Filadelfia pentru un timp incredibil alaturi de prietenii nostri: Sunny, Adoram (Arad), Cristos pentru Romania (Cluj), Centrul Crestin Antiohia (Cluj), IHOP (Timisoara) si altii. Invitat special: Ian Hannah (Irlanda). Pentru detalii, urmariti-ne pe pagina de Facebook si pe www.filadelfiabm.ro !

marți, 10 septembrie 2013

duminică, 8 septembrie 2013

SIMPOZIONUL „TRAIAN DORZ 100 – CREATIE ȘI JERTFA” LA CLUJ-NAPOCA 12 SEPTEMBRIE 2013



Cluj-Napoca, 12 septembrie 2013

Grand Hotel Napoca,
Sala de conferinţe Atena

9.00 – 18.00

Organizatori:
Editura ”Traian Dorz” şi Forumul Civic Creștin

Parteneri media:
CredoTV şi Radio Vocea Evangheliei

Traian Dorz 100 – Creație și Jertfă În data de 12 septembrie începând cu ora 9 va avea loc evenimentul intitulat „Traian Dorz 100 – Creație și Jertfă”, un simpozion comemorativ organizat de Editura Traian Dorz cu sprijinul Forumului Civic Creștin, la Cluj-Napoca, în sala Atena a Hotelului Napoca. Vor participa specialiști în istoria persecuțiilor comuniste, teologi, critici literari, profesori, realizatori TV, colaboratori apropiați ai poetului, care vor evoca empatic o figură creatoare, a cărui jerfă existențială face cât o operă.

Simpozionul „Traian Dorz 100 – Creație și Jertfă”

Personalitatile proeminente ale unei culturi, al caror impact comunitar a influentat numeroase vieti, merita intotdeauna celebrate. Traian Dorz este o figura marcanta, inca insuficient cunoscuta in spatiul public.

Beneficiind de o educatie medie, implinita de de o biografie uluitoare de-a lungul celor doua epoci totalitare ale Romaniei secolului XX, Traian Dorz ilustreaza prin scrierile sale memorialistice si poetice, conditia mentorului religios, devenit deopotriva artist, intr-un sistem politic ostil libertatii de exprimare.

Cunoscut si pretuit in cercul restrans al unei comunitati prigonite, insa recunoscut ca o figura pronuntat ecumenica: celebru printre numerosii informatori care-l insoteau, arhivandu-i astfel existenta in documentele securitatii, Traian Dorz, acest om simplu, dar cu viziunea unui intelept si-a transformat identitatea traumatizata intr-o forma de libertate spirituala.

Contempland acest destin contorsionat, realizam faptul ca el trebuie impartasit. Astfel in data de 12 Septembrie 2013 incepand cu ora 9 va avea loc evenimentul intitulat „Traian Dorz 100 – Creație și Jertfă”, un simpozion comemorativ organizat de Editura Traian Dorz cu sprijinul Forumului Civic Creștin, la Cluj-Napoca, în sala Atena a Hotelului Napoca. Vor participa specialiști în istoria persecuțiilor comuniste, teologi, critici literari, profesori, realizatori TV, colaboratori apropiați ai poetului, care vor evoca empatic o figură creatoare, a cărui jerfă existențială face cât o operă.

SURSA story & photos Credo TV si Oastea Domnului

sâmbătă, 7 septembrie 2013

Evenimente 8 septembrie 2013








Oferte speciale: Tara Sfanta

Filadelfia Turism vă invită într-o călătorie de şapte zile în Israel, cu transportul, cazarea în hoteluri de 4* și masa incluse. De asemenea toate obiectivele turistice mentionate in program sunt incluse in pret, BONUS! Asigurarea medicală + storno şi o excursie CADOU la Muzeul Holocaustului. Pe lânga experienţa autentică spirituala, ai parte de relaxare şi bună dispoziţie: plajă şi baie la Marea Moartă, timp liber de cumpărături în cetate. Pentru mai multe detalii click aici: http://li.ro/smq2



joi, 5 septembrie 2013

Conferinta Lider dupa voia lui Dumnezeu



Dragi prieteni,

Avem bucuria sa va anuntam Conferinta Lider Dupa Voia Lui Dumnezeu.

Conferinta este destinata TUTUROR care doresc sa fie/devina un/o Lider(a) dupa voia lui Dumnezeu

Pentru Inscrieri : 0761 377 746 sau info@liferomania.org
Confirmare pana pe data de 10 Septembrie (Marti)
Locuri limitate!

Lauda si inchinare cu Ruben si Beatrice Filoti


miercuri, 4 septembrie 2013

Scrisoare din India, Aug 2013

ISUS E VIU FRATILOR!!!

Iata-ne la doua luni deja dupa ajungerea noastra aici si ne bucuram sa va spunem ca suntem biruitori prin El. Imediat dupa ce v-am trimis scrisoarea de informare din luna iulie am primit confirmarea inchirierii apartamentului si la doar o ora dupa aceea ajunsese si camionul cu lucrurile noastre din Calcutta. Dupa cateva zile de munca obositoare terminasem de curatat tot varul si vopseaua de pe jos si de pe faianta si gresia din baie, pentru ca aici nu curata zugravii nimica, ei doar varuiesc. Cu ajutorul Domnului am reusit sa cumparam filtru de apa care era prioritatea numarul unu, apoi patul, mesele, scaunele si aragazul. Urmeaza sa incepem sa facem intalnirile de rugaciune ale bisericii la noi acasa, in acest mod nemai fiind nevoie sa inchiriem in alta parte, la fel ca si repetitiile pentru worship team si alte studii biblice. Multumim Domnului ca impreuna am trecut peste aceasta etapa. 

In ce priveste lucrarea Domnul ne da bucurii cu valoare divina si eterna. 

Intr-o duminica nu am putut ajunge la biserica din cauza unor demonstratii si greve care se faceau pe strada si oamenii dadeau foc la tot ce apucau. Au fost in acea zi doar 7 sau 8 frati la program pentru ca stateau aproape. Un tanar hindus care venea de ceva timp la biserica a marturisit ca s-a simtit mai liber sa se deschida intr-un cadru mai restrans si l-a acceptat pe Isus Hristos ca Mantuitor si Domn in viata lui. Eram tristi pentru ca pierdusem o zi de duminica si de lucrare pentru care ne pregatisem toata saptamana, dar Domnul a castigat un suflet pentru Imparatia Lui, demonstrand inca odata ca nu depinde nici de cel ce seamana, nici de cel ce uda, nici de cel ce alearga, ci de Dumnezeu care face sa creasca. Toata lucrarea este a Lui, desavarsita mai inainte ca noi sa fi existat, de aceea TOATA GLORIA se cuvine doar Lui. ALELUIA!!! Dumnezeu demonstreaza inca odata ca lucrarea Duhului Sfant este total ATIPICA si nu poate fi ingradita de gandirea noastra, de strategiile noastre misionare si evanghelistice sau de studiile noastre teologice. SLAVA TIE TATA!!! 

Continuam studiile biblice si ucenicizarea copiilor si adolescentilor din orfelinate, cu care am inceput un Sunday School in mahalaua orasului unde strangem copiii pe acoperisul casei la cineva si ii invatam versete biblice, cantari crestine, povestirile din Biblie si valorile ei. In acest mod copiii de la orfelinat invata practic cum sa faca ucenici si cum sa transmita Evanghelia mai departe si altora. Copiii din mahala sunt un punct de intrare in familia hindusa, deoarece parintii lor ii vad schimbati si acest lucru ii face ca sa ne contacteze si sa intre in relatii cu noi. Lucrul cel mai impactant pentru ei este sa afle ca exista viata vesnica dupa moarte(credinta hindusa afirma ca dupa moarte te reincarnezi, iar pentru a iesi din ciclul infinit al reincarnarilor trebuie sa faci anumite ritualuri aici pe pamant...e mult de vorbit). Sunt foarte receptivi la lucrurile spirituale si asta e un atu in abordarea lor. 

Luna septembrie deja se anunta incarcata, ieri am primit invitatia de a face evanghelizare la o biserica baptista de aici din oras, apoi in perioada 25-26 avem alte doua cruciade de evanghelizare pe langa activitatile noastre de aici. 

Razboiul spiritual continua sa fie la orice pas si va multumim ca ne sustineti in rugaciunile voastre, ceea ce ne face sa iesim biruitori in numele lui Isus. Kristina e bine, s-a acomodat si acuma intra in ultima etapa de sarcina. 

Rugati-va pentru:
– Ungere si izbanda in evanghelizarile ce urmeaza in luna septembrie.
– Cumpararea a 1000 Noi Testamente si Biblii(asteptam sa ni se spuna cate bucati ni se pot livra).
– Sanatatea Kristinei si purtarea sarcinei cu bine pana la nastere.
– Eficienta in lucrare si dependenta totala de calauzirea Duhului. In afara de nevoile noastre financiare ca familie, avem nevoie sa cumparam va spuneam:
– 1000 NT la pretul de 1€/buc. si Biblii la pretul de 2€/buc. 
– Masina de spalat haine(250€) care dorim sa o achizitionam inainte de nasterea copilului. De moment spalam la mana, dar cu bebe-ul se va schimba situatia.

Va multumim ca sunteti parte a lucrarii Lui si ne sustineti in continuare. Va binecuvantam in Numele lui Isus si va incurajam cu versetele din F.A. 26:17,18 prin care Domnul ne da izbanda zi de zi aici:

''Te-am ales din mijlocul norodului acestuia şi din mijlocul Neamurilor, la cari te trimet, ca să le deschizi ochii, să se întoarcă de la întunerec la lumină, şi de supt puterea Satanei la Dumnezeu; şi să primească, prin credinţa în Mine, iertare de păcate şi moştenirea împreună cu cei sfinţiţi.''


Pentru sustinerea financiara a lucrarii din India s-au deschis urmatoarele conturi:

Cont RON ING ROMANIA
Moisa Emil 
RO57INGB0000999903742436

Cont EURO ING ROMANIA
Moisa Emil 
RO83INGB0000999903742453 
COD SWIFT: INGBROBU

Adresa e-mail: godinbihar@yahoo.com
Yahoo Messenger ID: godinbihar 
Facebook ID: Plantare Biserici India
Telefon: 00918405912157

Cu dragoste sfanta,
Edward & Kristina

Rugaciunea, secretul schimbarilor, 27-28 sept


Stimate doamne,
Biserica Riul Vietii Cluj are placerea sa va invite in perioada 26-27 septembrie 2013 la un nou eveniment: Rugaciunea, secretul schimbarilor.

Invitat special Wendy Henderson Wyatt.

Wendy s-a remarcat ca una dintre cele mai puternice voci din biserica de astăzi. Este mamă a doi copii și co-pastor a Body Of Christ Worship Center din Columbus, Georgia. Muzician remarcat, compozitor și autor, Wendy aduce 20 de ani de experiență ca și lider de închinare. A călătorit în întreaga țară ducând cuvântul, fiind des prezentă la conferințe, workshopuri și seminarii.
“Cred că este un sunet al închinarii emanat de Dumnezeu, care zguduie împarația întunericului. Îmi doresc ca oamenii de pretutindeni să experimenteze acest fel de închinare, acest fel de Prezență și Putere a lui Dumnezeu.” Wendy Henderson Wyatt
Taxa de participare 30 de lei/persoana.

Programul conferintei:
Vineri 26 septembrie 2013 ora 17:00, inregistrarea participantelor
ora 18:00 – 20:00 prima sesiune
Sambata 27 septembrie 2013 ora 9:30 – welcome cofee
ora 10:00 – 16:00 a doua sesiune (cu pauza de pranz)

Inregistrarea participantelor si plata se poate face in fiecare duminica si joi seara dupa serviciul Bisericii Riul Vietii, online sau telefonic la datele de contact de mai jos.
Va asteptam cu mare drag!

Biserica Riul Vietii Cluj Napoca,
str. Constantin Brancusi, nr.160
tel: 0751 107 522, 0727 773 356

www.riulvietiicj.ro





Conferință cu Brian Holmes la Herculane

Brian HolmesBrian Holmes va conferenția la Herculane în perioada 05 – 07 septembrie 2013. Conferința face parte din seria de întâlniri organizate de ”Părtășia Pastorală Europa – America” pentru echiparea pastorilor și a slujitorilor din bisericile evanghelice.
Și de această dată pastorul sucevean Nicu Grămesc va fi interpretul oficial al conferinței de la Herculane.

marți, 3 septembrie 2013

Curs de evanghelizare impreuna cu DR. EDDIE FOX – 25 SEPTEMBRIE 2013

Afis Eddie Fox
Eşti lider de tineret, lucrător creștin, misionar, pastor sau pur şi simplu doreşti să fii mai eficient în vestirea Evangheliei?

Institutul Mondial de Evanghelizare Metodist în parteneriat cu Biserica Metodistă Unită România vă oferă ocazia de a învăța principii practice din domeniul Evanghelizării printr-un slujitor al Lui Dumnezeu care este implicat într-o lucrare cu impact în toată lumea. Participarea este gratuită, pe bază de înscriere, completând formularul de mai jos. Oferim de asemenea diplome de participare celor doritori, data limită a înscrierii este 23 septembrie.

Pentru inscriei click aici: www.caleacredintei.org

TRUPA DECEAN, 6 SEPTEMBRIE LA GALATI

1233374_10151644957768634_2036056962_n6 Septembrie 2013, Ora 19:00
Biserica Crestină Emanuel, GALAȚI
Str. Morilor Nr. 160-162
Intrarea Liberă

Evenimente – septembrie 2008

duminică, 1 septembrie 2013

Botez nou-testamentar si zi de multumire la Salaj

  • In aceasta zi in Biserica Crestina dupa Evanghelie Nusfalau (Salaj) cu ajutorul Domnului vom avea dimineata botez si dupa amiaza Ziua de Multumire!

    Domnul sa binecuvanteze lucrarile Sale si pe noi toti!


Dumnezeu e mult mai mare

Într-o duminicã am auzit predica unui frate care estima cã Cel Rãu are aproximativ 3 draci pentru fiecare din noi deoarece numãrul lor este de 3 ori mai mare decât populaţia globului. Ei bine nu știu exact scopul acestei informaţii, sper că nu este pentru a ne speria. Deși știm că Satan este mai puternic în vremurile din urmă, el nu poate fi comparat cu Dumnezeu; Satan a fost dat afară din cer ca un  fulger.

Uneori avem tendinţa să vedem cât de mare e Cel Rău, cât de puternice sunt ispitele care ne înconjoară, cât de multe și grele încercări vin peste noi, gata să ne doboare. Pe de altă parte știm că Dumnezeu este cu noi mereu și că toate aceste încercări sunt ca să ne modeleze să fim mai frumoși și mai sfinţi. Apostolul Pavel spunea că suferinţele noastre trecătoare nu pot fi comparate cu slava viitoare. Precum nu-L putem compara pe Satan cu Dumnezeu, la fel nu se pot compara suferinţele de pe pământ cu slava și bucuria cerului.Cu Dumnezeu ești deja de partea învingătoare.

Foarte mulţi oameni au reușit să-și schimbe viaţa doar prin faptul că au privit altfel situaţiile în care se aflau. În loc să se plângă au început să ajute pe alţii. Sunt sigură că fiecare cunoștem altfel de exemple. Spunea un fost profesor de la liceu că va fi greu în vremurile din urmă și că Satan va fi puternic, dar cu cât va fi el mai puternic, cu atât slava lui Dumnezeu se va vedea mai tare, la fel cum: cu cât e întunericul mai gros, cu atât se vede mai tare lumina lumânării.

Poate la toţi ne-ar plăcea o viaţă fară griji, o viaţă fără atâtea provocări, dar precum copiii răsfăţaţi nu știu să preţuiască ceea ce au, ci doar cei care primesc lucruri ca recompensă a ceva bun, la fel nici noi nu am știi să preţuim momentele frumoase pline de pace și har dacă ar fi o constantă în viaţa noastră.


Dumnezeu să ne ajute să apreciem și testele pe care le avem de trecut, pentru acelea fac din noi oameni…