vineri, 28 iunie 2013

Hidden Places (Taramuri ascunse) 2006

Cand a venit in Deer Springs, la 18 ani, Eliza Monteclaire Wyatt si-a dorit o familie si si-a facut-o alaturi de un barbat bun si iubitor. Acum este tanara vaduva, ramasa cu doi copii mici, Becky si Luke White si dupa moartea si a socrului, face greu fata recesiunii economice. Impreuna cu matusa Batty incearca sa salveze ferma de portocali dar se descurca greu si banca o preseaza cu datoriile. Mai sunt patru zile in care trebuie sa culeaga o imensa livada de portocale, sa le ambaleze si sa le vanda pentru a-si acoperi ipoteca. In ajutorul ei vine un tanar, Gabe Harper ce cutreiera prin oras in cautare de lucru, un barbat cu numele Arhanghelului Gabriel, bland si muncitor, un om ce traise drama razboiului, isi pierduse fratele mai mic in luptele din Franta si coplesit de privirile pline repros ale familiei plecase de acasa.

El devine din ce in ce mai apropiat de Eliza si cei doi copii, capata increderea acesteia, o ajuta cat poate de mult dar cu trei zile inaintea scadentei, dispare si se pare ca Eliza si familia ei vor fi nevoiti sa paraseasca ferma.



joi, 27 iunie 2013

Tu trebuie să şti cine eşti în Hristos!

tu-trebuie-sa-sti-cine-esti-in_hristos 
Tu trebuie să şti cine eşti! Matei 4 şi Luca 4 vorbesc despre ispitirea lui Isus în pustie. Unul dintre cele mai extraordinare aspecte ale acestei ispitiri a fost că Satan a început două din cele trei ispitiri cu cuvintele “Dacă eşti Fiul lui Dumnezeu”. Mulţi oameni nu îşi dau seama de ceea ce înseamnă asta.Adevărata ispită a fost încercarea lui Satan de a-L face pe Isus să se îndoiască de identitatea Lui.Exact în acelaşi fel i-a atacat şi pe Adam şi Eva. Şarpele i-a spus Evei că dacă va mânca din fructul interzis, va deveni ca Dumnezeu (Gen 3:5) Adevărul este că Eva a fost deja ca Dumnezeu, dar ea nu a ştiut asta. Primul Adam a păcătuit, pentru că nu a ştiut cine era cu adevărat. Al doilea Adam, Isus, nu a păcătuit, pentru că a ştiut cine era. Aţi cunoaşte identitatea în Hristos, este una din cele mai bune apărări pe care le poţi avea împotriva ispitei.

 Isus tocmai L-a auzit pe Tatăl Lui spunându-I într-o voce audibilă :”Acesta este Fiul Meu preaiubit în care îmi găsesc plăcerea! (Matei 3:17)

A existat deasemenea un semn vizibil de la Dumnezeu când Duhul Sfânt s-a coborât peste Isus în formă de porumbel. Isus a trebuit să îşi ancoreze credinţa în ceea ce Tatăl i-a spus că este. Dar imediat Satan a venit la El spunându-I: “Dacă eşti Fiul lui Dumenzeu, porunceşte ca pietrele acestea să se facă pâini” (Matei 4:3)

Adevărata ispită nu a fost niciodată transformarea pietrelor în pâine, ci a fost încercarea lui Satan de a-L manipula pe Isus ca să se îndoiască de Cuvântul Tatălui şi să facă ceva ca să dovedească că El este Fiul lui Dumnezeu. Satan a încercat să găsească şi să exploateze orice nesiguranţă în Isus.

Când ai fost copil, sunt sigur că cineva la un moment dat te-a preseat să te facă să faci o prostie. Adevărată provocare nu a fost dacă tu poţi să nu să o faci acel lucru ci dacă îţi era teamă să o faci. E trist să spun, dar mulţi dintre noi am făcut ceva care ne-a rănit şi ne-a adus ruşine doar ca să dovedim că nu ne temem. Tot ce am reuşit să facem a fost să demonstrăm că ne era teamă de dezaprobarea lor atât de mult încât nu am mai vrut să facem ceea ce era corect. De fapt răspunsul care nu era bazat pe frica trebuia să fie acela de a ne continua drumul, siguri pe ceea ce suntem, câştigând respectul prin caracterul nostru mai degrabă decât prin performanţele noastre.

Satan l-a presat pe Isus – “Dacă eşti Fiul lui Dumnezeu, dacă ceea ce ai auzit de la Tatăl printr-o voce audibilă chiar este adevărat, atunci demonstreaz-o, şi transformă pietrele în pâini”. Transformarea unei pietre în pâine, nu ar fi fost un păcat. Ar fi fost păcat dacă Isus s-ar fi îndoit de cuvintele pe care Tatăl le-a declarat despre cine este El, prin a avea mai multă încredere în ceea ce un miracol ar putea spune despre El. Trebuie să şti cine eşti, dacă vrei să învingi ispita. Nu contează ce formă va lua ispita lui Satan, toate aceste ispite sunt direcţionate ca să îţi cauzeze indoala cu privire la cine eşti tu.

Este de asemenea important să înţelegem că toate ispitele îşi au rădăcina în egoism. De fapt, egoismul nostru este adevăratul câmp de luptă a lui Satan. Isus l-a deposedat de putere acum 2000 de ani, aşa că singura cale prin care ne poate păcăli este prin dorinţele noastre egoiste. Biblia ne spune exact care sunt ele în 1 Ioan 2:16 “Căci tot ce este în lume: pofta firii pământeşti, pofta ochilor şi lăudăroşia vieţii, nu este de la Tatăl, ci din lume.”

Şi în Iacov 1:14 citim: ”Ci fiecare este ispitit când este atras de pofta lui însus şi momit”

Satan nu este fără limite, minciună (înşelătoria) este singura lui arma. Tot ce poate el, este să ne înşele, să ne facă să ne gândim dacă într-adevăr Dumnezeu poate împlini sau nu vieţile noastre. Fiecare ispită a vrăjmaşului este împachetată într-o formă de poftă a cărnii, poftă a ochilor şi mândria vieţii (lăudăroşia vieţii). Dar toate sunt dorinţe care există ca să ne momească şi să ne facă să ne îndoim că Dumnezeu va veni în întâmpinarea nevoilor noastre. Egoismul este întotdeauna terenul de luptă favorit al diavolului, şi când egoismul face regulile în viaţa noastră, deschidem uşa spre comploturile lui înşelătoare.

Nu poţi fi ispitit dacă nu te-ai gândit prima dată. Toate ispitele sunt legate de ceea ce gândim. Deci dacă îţi controlezi gândurile, vei controla ispitele. Acesta este un adevăr simplu dar profund. Este motivul pentru care majoritatea oamenilor cad în ispită. E ca şi cum o femeie nu vrea să rămână însărcinată, dar continua să întreţină raporturi sexuale fără nici o măsură de contracepţie. Mai devreme sau mai târziu va rămânea însărcinată. Gândindu-te la lucruri greşite destul timp, mai devreme sau mai târziu vei cădea în păcat când vei fi ispitit.

Filipeni 4:8 spune: “Încolo, fraţii mei, tot ce este adevărat, tot ce este vrednic de cinste, tot ce este drept, tot ce este curat, tot ce este vrednic de iubit, tot ce este vrednic de primit, orice faptă bună şi orice laudă, aceea să vă însufleţească.”

Ispita va veni, dar este greu pentru diavol să te înşele dacă mintea ta este umplută cu aceste lucruri. Satan poate lucra doar cu ceea ce deja tu i-ai dat, aşa că nu-i da nici un spaţiu în mintea ta. Vei fi în stare să eviţi multe ispite cu care te confrunţi dacă vei pune asta în practică.

Cuvântul este puternic – foloseşte-l. Isus a ripostat faţă de fiecare ispită a diavolului cu Cuvântul. Gândeşte-te la asta, Isus era Cuvântul, şi tot ceea ce El a spus a venit din Scriptură şi a fost mai mult decât suficient ca să Îl mustre pe diavol. El a spus “Este scris” şi apoi a citat Cuvântul lui Dumnezeu. Dacă a fost important pentru Isus să citeze Cuvântul lui Dumnezeu, cu atât mai important este pentru noi să facem acelaşi lucru. Trebuie să cunoaştem Cuvântul lui Dumnezeu ca să putem învinge eficient ispita. Aceasta vine în legătură cu ceea ce spuneam la început, tu trebuie să fi pregătit, nu poţi cita un verset, dacă nu l-ai învăţat, şi dacă nu există putere în ceea ce şti şi înţelegi.

Sunny Tranca - concert


luni, 24 iunie 2013

Cum să descoperi un predicator fals, în şapte paşi

Învăţătorii falşi, predicatorii care duc creştinii pe căi greşite şi Christoşi mincinoşi au existat dintotdeauna. Dar se pare că numărul lor nu se împuţinează, ci dimpotrivă, iar aceştia nu încetează să facă adepţi.

predicator_fals (Foto: standupforthetruth.com)
Ce rămâne neschimbat sunt metodele prin care aceştia îi înşeală pe oameni. Iar pastorul Tim Challies a decis ca, pe blogul său, să prezinte şapte dintre cele mai cunoscute metode de înşelăciune spirituală, astfel încât credincioşii sinceri să nu mai fie păcăliţi.


Un predicator fals este interesat să fie pe placul oamenilor. Prin urmare, un asemenea predicator va face complimente, va spune lucruri care să îi liniştească pe credincioşi, chiar dacă un mesaj mustrător, la nevoie, sau un adevăr evidenţiat ar fi mai benefice pe termen lung pentru credincioşi.

Un predicator fals este foarte critic faţă de oamenii credincioşi din Biblie şi faţă de greşelile lor. În timp ce un astfel de predicator critică, scopul lui este să submineze importanţa mesajelor acelor eroi biblici şi să atragă atenţia asupra sa şi a mesajului său.

Un predicator fals predică despre propriile cunoştinţe şi învăţături. Tot din cauza cultului personalităţii, un predicator fals deturnează atenţia oamenilor de la înţelepciunea pe care o oferă Dumnezeu, la adevărul pe care el însuşi îl consideră corect.

Un predicator fals eşuează în a prezenta esenţa mesajului Bibliei şi se pierde în detalii. Tendinţa aceasta a fost un obicei pe care Însuşi Iisus l-a condamnat, în vremea fariseilor, care impuneau o serie de reguli neînsemnate, în loc de ascultarea faţă de cuvintele lui Dumnezeu.

Un predicator fals pune mare accent pe logică şi elocvenţă, deşi uneori doctrina lor este greşită. Aspectul şi manifestarea unui predicator nu ar trebui să schimbe atenţia de la esenţa mesajului său. Deşi are o putere de convingere foarte mare, un asemenea predicator prezintă mai degrabă minciuni.

Un predicator fals este mai interesat să aibă adepţi decât să îi ajute pe oameni. Acesta este un semn important de a identifica un asemenea farsor, deoarece ajutorarea efectivă şi sinceră a celor din jur nu poate fi falsificată.

Manipularea se poate traduce în foloase materiale, bani sau obiecte, pe care predicatorul le cere de la cei care îl urmează, explică Tim Challies, pe blogul său.

C.S.Lewis si problema raului - Dr Jerry Root




Centrul Areopagus din Timişoara vă invită în data de 4 iulie 2013, de la ora 19.00, la forumul cu tema "C. S. Lewis şi problema răului", avându-l ca invitat pe Dr. Jerry Root (Wheaton College, SUA). Evenimentul este organizat în parteneriat cu Facultatea de Sociologie şi Psihologie din cadrul Universităţii de Vest din Timişoara şi va avea loc la Universitatea de Vest (Amfiteatrul A01). Prin acest forum, organizatorii doresc să marcheze împlinirea, anul acesta, a 50 de ani de la moartea celui care a fost profesorul, scriitorul şi apologetul creştin C. S. Lewis (1898-1963) - iar pentru cei mai mulţi dintre noi, autorul fascinantelor "Cronici din Narnia".

Participarea la acest eveniment este gratuită. Cu toate acestea, pentru o mai bună organizare a întâlnirii, vă încurajăm să vă înscrieţi la adresa: educatie@areopagus.ro, până la data de 1 iulie 2013.

De asemenea, Centrul Areopagus va oferi gratuit 15 exemplare din cartea "Surprins de bucurie" de C.S. Lewis celor mai frumoase răspunsuri la întrebarea: "Ce înseamnă C. S. Lewis pentru mine?". Aşteptăm răspunsurile dumneavoastră (max. 1 pagină) - pe adresa educatie@areopagus.ro - până la data de 1 iulie 2013; premiile vor fi înmânate la sfârşitul evenimentului din 4 iulie.

Cu preţuire,
Paulian Petric

Turneu aniversar Ciresarii (10 ani)


duminică, 23 iunie 2013

Eşti iertat!

Duhul Sfânt este Cel ce ne convinge de păcat şi ne face mai sensibili la lucrurile sfinte şi la inima de Tată a lui Dumnezeu. Iar atunci când eşti convins de păcat te mărturiseşti lui Dumnezeu, iar El te iartă.


Ei bine, problema este că nu simţi iertarea Lui, 
şi că doreşti să te pedepseşti pe tine însuşi, că te simţi frustrat şi nu plin de pace. Eşti încă apăsat şi te gândeşti la cât de rău eşti, cât de urât ai păcătuit, în loc să te bucuri că ai fost iertat, să te simţi eliberat… eşti încă plin de vinovăţie şi autocondamnare. Dar de ce? Încearcă să te ierţi şi tu. Ştiu că sunt gânduri rele care îţi vin în minte uneori, care îţi amintesc cât de nenorocit ai fost şi câte tâmpenii ai putut face. E normal să-ţi pară rău de a fost, dar nu mai are sens să te tot amărăşti din cauza trecutului. Nu cere iertarea pe care nu vrei s-o primeşti, iar dacă vrei să o primeşti, primeşte-o, crede-o.


Isus nu a murit pentru tine degeaba, ca şi tu să fii pedepsit pentru păcatele tale. El le-a luat asupra Lui pe toate. Am auzit odată că neiertarea de sine, atunci când Dumnezeu te iartă, este idolatrie.. atunci 
când tu te pui mai presus de ce face Dumnezeu deoarece crezi că tu nu meriţi iertare… 


Încetează să te amăgeşti şi crede că Dumnezeu este credincios şi drept să te ierte atunci când Îi ceri asta. Iar a-ţi cere iertare nu înseamnă a spune că îţi pare rău, cât este să mărturiseşti că păcatul tău este greşit şi că meriţi pedeapsă pentru el.


Şi nu uita că ietarea de sine e foarte important
ă. Deşi se pare că e cel mai greu ne iertăm pe noi înşine. Dar se merită. Cere putere de la Dumnezeu şi vei reuşi.



Fiţi binecuvântaţi! >:D<

Worship is more than a song

Jimmy Needham - Clear The Stage

vineri, 21 iunie 2013

Zac Poonen în România

banner-zac-poonen-1024x341

În perioada 21-23 iunie 2013 pastorul Zac Poonen va fi prezent în România la Biserica „Filadelfia” Suceava pentru a împărtăși din profunzimea Cuvântului lui Dumnezeu. Conferința poate fi urmărită și LIVE aici!

program-vineri-conf 
progr-samb-dum

Tabara Crestina de Aventura si Dezvoltare Personala

Daca vrei sa mergi intr-o super tabara, poti gasi aici mai multe detalii
http://www.adventure4youth.com/

15-21 iulie 2013

locatie: BALU PARK
Harghita Băi nr. 59, Judeţul Harghita

joi, 20 iunie 2013

Tabără de vară a Asociației Ortodoxia Tinerilor la Borșa, în Maramureș


Pentru mai multe detalii apasati aici. :)

Tabara traieste altfel



Inscriere aici.

Mai multe tetalii pe site-ul http://traiestealtfel.wix.com/test

Concertul Pre-oratorium (de strangere de fonduri)

Data: marti, 25 iunie 2013, ora 19:00

Locul: Biserica Reformată din Rogerius, str. Eroul Necunoscut nr. 6 (fosta Coposu), Oradea

Fundaţia Jubilate vă invită la o seară de muzică de excepţie

Corul "Deo Gloria"
dirijor Ovidiu Niculaș

Cvartet de coarde:
Paul Sârbu – vioară
Dariu Cifor – vioară
Rahela Cozma – violă
Daniel Demian – violoncel

Ruben Mureşan - tenor

Kenneth Tucker - pian/orgă

Concertul are scopul de a prezenta proiectul "Oratorium", ediţia a III-a, organizat de Fundaţia Jubilate, care va avea loc în iulie 2013. In anul acesta proiectul Oratorium reuneşte 150 de muzicieni (cor şi orchestră) care vor interpreta "Recviemul German" de J. Brahms şi în Oradea (28 iulie). Gasiţi mai multe detalii pewww.oratorium.ro

Intrarea liberă. Donaţiile dumneavoastră vor susţine Proiectul Oratorium.


marți, 18 iunie 2013

Jason Castro - Only A Mountain (Official Music Video)



                                                      "Only A Mountain"

Another day, another fight
It always feels like an uphill climb
Another step, another mile
The story of your life

It’s harder than you ever thought
And it costs you everything you’ve got
When you’re back against the wall
And you feel like giving up

This is only a mountain
You don’t have to find your way around it
Tell it to move, it’ll move
Tell it to fall, it’ll fall
This is only a moment
You don’t have to let your fear control it
Tell it to move, it’ll move
Tell it to fall, it’ll fall

You’ve gotta find a second wind
It’s not as high as you think it is
Don’t give up and don’t you quit
You gotta climb if you wanna win

And I know it looks big
And I know you feel small
But just a little bit of faith can change it all
Change it all

This is only a mountain
You don’t have to find your way around it
Tell it to move, it’ll move
Tell it to fall, it’ll fall
This is only a moment
You don’t have to let your fear control it
Tell it to move, it’ll move
Tell it to fall, it’ll fall

Ask like you believe it
Trust like you can see it
Take your fear and say
There’s nothing in your way, no oh
Even when it looks big
Even when you feel small
Just a little bit of faith can change it all

This is only a mountain
You don’t have to find your way around it
Tell it to move, it’ll move
Tell it to fall, it’ll fall
This is only a moment
You don’t have to let your fear control it
Tell it to move, it’ll move
Tell it to fall, it’ll fall

It’s only a mountain
Just a little bit of faith can change it all

Viata - documentar



Life

Life (2009)

Viata

Gen: Documentar
IMDB, 60 minute, limba engleza subtitrat in romana

Viata este o minune a universului. Acest documentar va ofera imagini impresionante asupra vietii in diferitele ei ipostaze. 
Actori: David Attenborough : Narator
Sezonul 1

Sezonul 01, Episodul 01
Challenges of Life
Sezonul 01, Episodul 02
Reptiles and Amphibians
Sezonul 01, Episodul 03
Mammals
Sezonul 01, Episodul 04
Fish
Sezonul 01, Episodul 05
Birds
Sezonul 01, Episodul 06
Insects
Sezonul 01, Episodul 07
Hunters and Hunted
Sezonul 01, Episodul 08
Creatures of the Deep
Sezonul 01, Episodul 09
Plants
Sezonul 01, Episodul 10
Primates

Gigant Gospel Concert 2013


duminică, 16 iunie 2013

Nevrednicia


Mulţi oameni care au auzit de Dumnezeu şi chiar au crezut şi cred în El se cred nevrednici, nevrednici de titlul de fiu de Dumnezeu şi nevrednic de a fi slujitori ai Lui.


Azi mi-am amintit versetul: “Din vânturi Îţi faci soli, şi din flăcări de foc, slujitori.” (Ps.104:4). Dacă crezi că eşti un om prea mic pentru o lucrare atât de mare, daca crezi chiar că din tine Dumnezeu nu poate face un slujitor al Lui, aminteşte-ţi versetul de mai sus. El are control asupra Universului întreg, asupra vânturilor năpraznice şi poate face tot ce vrea cu fiinţele de pe pământ. A fost capabil să-Şi trimită Fiul la moarte, atât de mult te iubeşte. Deci nu zi că pentru tine nu mai e speranţă şi că eşti pierdut, sau că nu eşti vrednic, căci El te învredniceşte prin jertfa de pe cruce. El te vede fără păcat. Cu toţii am greşit în faţa lui Dumnezeu, cu toţii L-am rănit, dar El a ales să ne ofere îndurare. Tot ce trebuie să facem e s-o acceptăm.



E foarte bine să fim conştienţi de slăbiciunile noastre şi de puterea lor asupra psihicului nostrum şi asupra relatiei noastre cu Dumnezeu. Dar de multe ori am observant că noi lăsăm slăbiciunile să ne copleşească şi curând Îl transformăm pe Dumnezeul atotputernic într-un Dumnezeu mai mic decât nişte înclinaţii păcătoase, mai mic decât poftele eului nostru nesătul.



Cred că mulţi dintre noi ştim că înfrânarea sau auto-controlul este o roadă a Duhului Sfânt. Asta înseamnă că nu trebuie să ne împotrivim singuri valurilor de tentaţii, ci Duhul Sfânt rodeşte această caracteristică în noi.




Nu uita, Cel ce a început în tine această lucrare bună o va duce la bun sfârşit. Perseverează în continuare şi fii tare, Dumnezeu e cu tine. Iar daca din flăcări de foc poate face slujitori, cu atât mai mult din tine.

Turneu Speranța și Prietenii 2013


Prin harul lui Dumnezeu Misiunea Speranţa continuă să organizeze turneul anual de evanghelizare din România. Pentru anul acesta genericul sub care se vor desfăşura programele de evanghelizare este “IUBIRE, IERTARE, SPERANŢĂ“. Dumnezeu poate să ofere speranţă omenirii chiar şi în acest context plin de îngrijorări şi frământări în plan social şi spiritual, de aceea turneul are ca motto:

“Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viaţă veşnică.” (Ioan.3:16)

Conlucrând cu bisericile evanghelice motivate de aceeaşi viziune, Misiunea Speranţa îşi propune să împlinească porunca Domnului Isus Hristos, şi anume “să mergem în toată lumea şi să facem ucenici din toate neamurile”  … “în Ierusalim, în toată Iudeea, în Samaria şi până la marginile pământului.”

Astfel, în cadrul turneului de evanghelizare, Grupul Speranţa însoţit de întreaga echipă misionară va sluji în Huedin (CJ), Hunedoara (HD), Deva (HD), Lugoj (TM), Satu Mare (SM), Bistriţa (BN) Sibiu (SB), Braşov (BV), Lipova (AR), Dobric (BN), Dorneşti (SV), Câmpulung Moldovenesc (SV), Chendrea (SJ), Sârbi (MM), Timişoara (TM), Oradea (BH).

Mesajul Evangheliei va fi prezentat de fraţii:


Luigi Miţoi, pastor Biserica Română Penticostală “Betania” (Chicago, USA)

Gabriel Zăgrean, pastor Biserica Penticostală “Betleem” (Beclean, România)
Florin Ianovici, pastor Biserica Penticostală “Betel” (București, România)
Natanael Costea, evanghelist/preşedinte The Hope Mission – Australia (Perth, Australia)


Vă aşteptăm împreună cu prietenii şi cunoscuţii dumneavoastră în oricare dintre oraşele de mai jos să ne închinăm Domnului şi să chemăm Numele Lui peste România, peste români!

turneusperanta
DUMNEZEU SĂ BINECUVÂNTEZE ROMÂNIA!

sâmbătă, 15 iunie 2013

Școala de vară GO MEDIA 2013

afis go media


Eşti interesat de media şi de ce poţi realiza cu cunoştinţele tale din domeniu?
 Vino la şcoala de vară din 8-12 iulie şi noi te ajutăm să devii mai bun în ceea ce faci.

La GO MEDIA pregătim:
modulul video – cum să realizezi un scurt metraj;
modulul de comunicare – cum vorbim în public şi cum facem o prezentare;
modulul radio – cum facem promo-uri, ştiri şi anunţuri;
modulul de design grafic – cum construim singuri un website şi cum realizăm machete pentru imprimare şi inscripţionare;
modulul foto – folosirea aparatului şi accesoriilor pentru a realiza fotografii excepţionale;

Intră pe scoaladevară.cbee.ro şi află toate detaliile despre instructori şi program! Înscrie-te împreună cu prietenii tăi la şcoala de vară din 8-12 iulie şi beneficiezi de reduceri.
 Școala de vară costă 200 lei, iar pentru fiecare prieten înscris ai o reducere de 15%.

Te poți înscrie pe scoaladevara.cbee.ro

Află mai multe informaţii pe scoaladevara.cbee.ro sau cbee.ro sau la telefon 0359 410 508.


Avalon - I Don't Want To Go

Mapamond crestin - 8 iunie 2013

Turneu Matt Redman şi Martin Smith în octombrie 2013

946487_10151670087879228_580297314_n

Renumiţii solişti de muzică creştină Matt Redman şi Martin Smith iniţiază o serie de concerte de închinare care vor avea loc în Europa. Turneul se va desfăşura în luna octombrie 2013.


9 octombrie: Vsetin, Cehia

10 octombrie: Ruzomberok, Slovacia

11 octombrie: Zagreb, Croaţia

12 octombrie: Budapesta, Ungaria

16 octombrie: Hamburg, Germania

17 octombrie: Cologne, Germania

18 octombrie: Heilbronn/Stuttgart, Germania

19 octombrie: Amsterdam, Olanda

Mai multe informaţii găsiţi aici: http://www.mattredman.com/tour.

joi, 13 iunie 2013

No More Night - David Phelps




Lyrics to No More Night :

Words & music by Walt Harrah


The timeless theme, Earth and Heaven will pass away.
It's not a dream, God will make all things new that day.
Gone is the curse from which I stumbled and fell.
Evil is banished to eternal hell.

No more night. No more pain.
No more tears. Never crying again.
And praises to the great "I AM."
We will live in the light of the risen Lamb.

See all around, now the nations bow down to sing.
The only sound is the praises to Christ, our King.
Slowly the names from the book are read.
I know the King, so there's no need to dread.

No more night. No more pain.
No more tears. Never crying again.
And praises to the great "I AM."
We will live in the light of the risen Lamb.

See over there, there's a mansion, oh, that's prepared just for me,
Where I will live with my savior eternally.

No more night. No more pain.
No more tears. Never crying again.
And praises to the great "I AM."
We will live in the light of the risen Lamb.

All praises to the great "I AM."
We're gonna live in the light of the risen Lamb.

Mighty To Save - Laura Story

serial tv "Credinta pur si simplu"

Se difuzeaza in perioada 1-20 iulie,2013 pe site-ul www.resistarespiro.ro


Cortul de Rugaciune 24-29 iunie [ Biserica Bod de Mustar ]



Cortul de Rugaciune se desfasoara in cadrul bisericii Bob de Mustar, si se va incheia sambata 29 iunie cu maratonul de inchinare de la ora 16:00 - 20:00

luni, 10 iunie 2013

Programul dispensaţiilor (6)

Câteva observaţii:


A. Prin toate aceste ere oamenii sunt salvaţi numai prin credinţa în Isus Hristos şi numai prin harul lui Dumnezeu. Cei din Vechiul Testament au fost mântuiţi pentru că ei credeau în Cel ce avea să vină să-i mântuie, iar cei din Noul Testament se uitau spre Cel ce déjà a venit şi a murit ca să-i mântuie.

B. NU trebuie confundat Vechiul Testament (Legea, Deut 6:25) cu Noul Testament (Harul, Ro 3:20).

C. Etica Vechiului Testament nu este acceaşi cu etica Noului Testament. Noi suntem sub Noul Testament. Astfel că etica din Vechiul Testament, cu toate reguluile ei, nu ni se aplică. Exemplu: poligamia, slavia, blestemele din psalmi şi nu numai.

De aceea noi credem că toată Scriptura este insuflată de Dumnezeu, atât Vechiul Testament, cât şi Noul Testament dar nu toată Scriptura este egal de folos. Pentru noi astăzi este mult mai de folos cartea Efeseni decât Levitic, măcar că amândouă sunt la fel de inspirate de Duhul Domnului. Avem Revelaţie progresivă dar nu şi inspiraţie progresivă.

D. Niciodată nu trebuie confundaţi evreii, neamurile şi Biserica lui Dumnezeu. Sunt 3 lucruri distinct. Ba mai mult, Biserica lui Dumnezeu nu este formană din evrei plus neamuri, ci ea este format din copii lui Dumnezeu care Îi slujesc Lui îtr-un duh nou. Pavel spune în 1 Cor 10:9 “să nu fiţi pricină de păcătuire nici pentru iudei, nici pentru greci, nici pentru Biserica lui Dumnezeu.”

E. Promisiunile şi blestemele date evreilor ca etnie nu trebuiesc spiritualizate pentru Biserică. Ele nu sunt valabile pentru Biserică. Ex: Sabatul – nimeni nu ne ucide cu pietre…

Programul dispensaţiilor (5)

7.      Era judecăţii

Dumnezeu n-a terminat de tot cu naţiunea Israel. Dumnezeu va lucra cu evreii care vor trece prin necazul cel mare timp de şapte ani. În acest timp Israelul etnic va ajunge la o pocăinţă naţională şi vor vedea pe Cine au străpuns. La sfârşitul necazului cel mare se va arăta Anticristul care se va arăta pe pământ.

Era judecăţii se va sfârşi când profetul fals, fiara (Anticristul) şi balaurul cel vechi (Diavolul) vor fi înfrânţi în lupta de la Armaghedon.

8.      Era mileniului

În era mileniului Domnul Isus Hristos se întoarce să domnească 1000 de ani pe pământ. Profeţiile vechilui Testament vorbesc despre lucrul acesta. Tot pământul va fi plin de slava Lui şi cum acopere apele fundul mărilor, tot aşa tot pământul va fi plin de cunoştinţa Domnului. De asemenea profetul Isaia vorbeşte despre pacea care va domni pe pământ în cei 1000 de ani în care leul va sta cu mielul…

Domnul Isus Hristos şi-a învăţat ucenicii să se roage “vie Împărăţia Ta, facă-se Voia Ta precum în cer aşa şi pe pământ” (Mat 6:10). În era de 1000 de anioamenii mântuiţi nu vor avea trupuri glorificate şi ei vor naşte copii (biologic), vor putea păcătui chiar dacă Diavolul va fi legat 1000 de ani. Aceasta va arăta că într-un mediu perfect, inima omului ester ea. În această perioadă Dumnezei Îşi va împplini promisiunile faţă de poporul Israel etnic. După cei 1000 de ani Diavolul va fi dezlegat şi va ieşi din temniţa lui ca să înşele neamurile şi să facă război cu sfinţii.

Punctual culminant acestei ere se va sfârşi cu cu judecata şi aruncarea Diavolului, a fiarei şi a proorocului mincinos în iazul de foc “şi vor fi nimiciţi zi şi noapte în vecii vecilor” (Apoc 20:10).

9.      Era fără sfârşit


Acestă eră începe cu marea judecată la tronul cel alb. Aici Dumnezeu judecă pe morţii nemântuiţi; cei răi sunt înviaţi ca să fie judecaţi şi apoi să fie aruncaţi de vii în iazul de foc pentru eternitate, iar cei mântuiţi vor fi totdeauna cu Domnul.

Programul dispensaţiilor (4)

4.      Era promisiunii

După Babel, Dumnezeu a ales un om pe nume Avraam, pe care Dumnezeu avea să-l binecuvinteze şi să-l facă o binecuvântare pentru toate familiile pământului. Cu acest om Dumnezeu a făcut legământ şi i-a promis că sămânţa lui va fi ca stelele cerului. Din Avraam s-a format naţiunea Israel în felul următor: Avraam a născut pe Isac. Isac a năcut pe Iacov. Însă Iacov a avut 12 fii, apoi s-au format 12 triburi şi naţiunea Israel. Aceştia au falimentat în a asculta de Dumnezeu şi Dumnezeu i-a lăsat timp de 400 de ani captive în Egipt.

5.      Era Legii

După 413 ani Dumnezeu Îşi aduce aminte de legământul Său făcut cu Avraam şi îl alege pe Moise ca să meargă să scoată pe poporul Israel din robia egipteană. După 10 plăgi Faraon cedează şi poporul Israel este eliberat din robie şi Dumnezeu Îi duce la Muntele Sinai unde le dă cele 10 porunci şi încă 630 de legi iudaice. Legea mozaică se poate împărţi în două: legea ceremonial care este valabilă doar pentru evreii de atunci şi legea morală care este eternă. Legea morală este repetată şi în Noul Testament şi ne revine şi nouă, mai puţin Sabatul care a fost schimbat în prima zi a săptămânii. Legea ceremonial şi neprihănirea Legii a fost împlinită de Domnul Isus Hristos în noi şi prin noi şi de aceea Hristos este sfârşitul Legii pentru ca oricine crede în El să poată căpăta neprihănirea (Ro 10: 4). Era Legii se fârşeşte cu cea care urmează şi anume:

6.     Era Bisericii

Unii mai numesc această eră ca fiind era harului, în care suntem noi acum, Biserica. Trebuie menţionat că era Legii s-a sfârşit odată cu moartea Domnului Isus, când perdeaua dinăuntrul Templului s-a rupt de sus până jos şi când Domnul Isus a strigat: “S-a isprăvit”. Acest lucru simbolizeză că închinarea la Templu este sfârşită şi urmează era Bisericii care s-a format de Rusalii când Duhul Sfânt s-a pogorât peste cei adunaţi la rugâciune. Mai poate fi numită şi era Duhului Sfânt. Este important de accentuat faptul că era Bisericii nu este format din evrei şi neamuri, ci “noi toţi am fost botezaţi în adevăr de un singur Duh ca să alcătuim un singur trup, fie iudei, fie ghreci, fie robi, fie slobozi; şi toţi am fost adăpaţi dintr-un singur Duh” (1 Corinteni 12:13). Toţi care au crezut în Hristos sunt copii ai lui Dumnezeu.


Biserica este taina lui Dumnezeu pe care profeţii Vechiului Testament nu au putut să o vadă. Ei au văzut doare naşterea lui Hristos şi revenirea Lui a doua oară, dar ei nu au putut vedea Biserica, care se află între cele două veniri, de aceea Pavel spune în Efeseni 3:9,10 “şi să pun în lumină înaintea tuturor care este isprăvnicia acestei taine ascunse de veacuri în Dumnezeu, care a făcut toate lucrurile pentru ca domniile şi stăpânirile din locurile cereşti să cunoscă azi prin Biserică înţelepciunea nespus de felurită a lui Dumnezeu.” Acestă eră a Bisericii se poate sfârşi oricând prin răpirea ei la cer.

Gabi Florut

Povestea unui caine - film

Hachiko A Dog Story

Hachiko A Dog Story (2009)

Povestea unui caine

Gen: Drama | Familie
 93 minute, limba engleza cu subtitrare in romana

O poveste despre credinta, devotament si dragoste neconditionata.
Actori: Richard Gere, Joan Allen, Cary-Hiroyuki Tagawa, Sarah Roemer, Jason Alexander



Online Aici :).

sâmbătă, 8 iunie 2013

Programul dispensaţiilor (3)


2. Era conştiinţei (1500 ani)


Dacă în era inconştienţei omul nu ştia ce este rău pentru ca păcatul nu era încă în lume atunci era conştienţiei este era în care oamenii cunoşteau ce înseamnă rău şi bine. Ce este important de observant este faptul că măcar că omul are conştiinţă de bine şi rău, omul nu avea putere să facă binele ci numai răul. Rasa umană a început să se strice din punct de vedere moral. Pământul era plin de violenţă şi Dumnezeu a văzut acesta şi a spus: “Duhul Meu nu va rămânea pururi în om, căci şi omul nu este decât carne păcătoasă” (Gen 6:3). În urma acestei constatări Dumnezeu a luat o decizie prin care rasa umană să fie ştearsă de pe pământ datorită răutăţii ei. Cartea Geneza înregistreză un pasaj care nu face altceva decât să arate repulsia lui Dumnezeu faţă de păcat, ba chiar şi mai mult judecata lui şi a celor care au păcătuit: “Domnul a văzut ca răutatea omului era mare pe pământ şi că toate întocmirile gândurilor din inima lui erau îndreptate în fiecare zi numai spre rău. I-a părut rău Domnului ca a făcut pe om pe pământ şi S-a mâhnit în inima Lui. Şi Domnul a zis: "Am să şterg de pe faţa pământului pe omul pe care l-am făcut, de la om până la vite, până la târâtoare şi până la păsările cerului; căci Îmi pare rău ca i-am făcut." (Gen 6: 5-7)

Noe a căpătat milă înaintea lui Dumnezeu căci era un om neprihănit şi fără pată între cei din vremea lui Dumnezeu i-a poruncit să facă o corabie prin care avea să salveze familia lui Noe şi o specie din fiecare vieţuitoare iar lumea să fie judecată datorită răutăţii ei prin potop.



3. Era guvernării umane


În această eră Dumnezeu a dat porunca pedepsei capitale: “Dacă varsă cineva sângele omului, şi sângele lui să fie vărsat de om; căci Dumnezeu a făcut pe om după chipul Lui” (Gen 9:6). În această eră Nimrod a jucat un rol important. Biblia spune că Nimrod era un “viteaz vânător înaintea Domnului” (Generza 10:9) dar se pare că Nimrod nu era numai un vânător de animale dar şi de oameni. El a fost cel care a construit cetatea Babel vrând ca toţi oamenii să fie într-un singur loc, măcar că Dumnezeu a dat poruncă şi deşcendenţilor lui “creste-ţi, înmulţiţi-vă şi umpleţi pământul.” (Gen 9:1). Nimrod, ca şi oamenii din vremea lui, s-au răzvătit împotriva acestei porunci prin contruirea cetăţii Babel şi Dumnezeu i-a judecat prin faptul că le-a încurcat limba “ca să nu-şi mai înţeleagă vorba unii altora. Şi Dumnezeu i-a împrăştiat pe toată faţa pământului, aşa că au încetat să zidească cetatea” (Gen 11:8).

vineri, 7 iunie 2013

Wall-E (2008)

Wall-E

Wall-E (2008)

Wall-E

Gen: Animatie | Aventura | Dragoste | Familie | SF
IMDB, 98 minute, limba engleza
Cat de frumoasa poate fi dragostea intre 2 robotei?
Actori: Ben Burtt, Elissa Knight


Online AICI.

Programul dispensaţiilor (2)

  1.    Era inocenţei


Era inocenţei începe cu primii oameni care au fost creaţi pe pământ şi anume cu Adam şi Eva. Aceşti oameni au fost creaţi într-un mod perfect de către Dumnezeu. Relaţia lor cu Dumnezeu era una perfectă. Cadrul în care Dumnezeiu i-a aşezat era unul perfect şi anule grădina Edenului. Într-un mediu în carwe păcatul încă nu pătrunse, primii oamenirealmente se puteau bucura din plin de Dumnezeu şi de tot ce le dăduse. Însă Dumnezeu a dat oamenilor o poruncă şi anume: “Poţi să mănănci după plăcere din orice pom din grădină dar din pomul cunoştinţiei binelui şi răului să nu mănânci, căci în ziua în care vei mănca, vei muri  negreşit.” (Gen 2: 16- 17). Biblia ne spune că Diavolul a înşelat pe primii oameni făcându-I să calce porunca lui Dumnezeu şi astfel păcatul a intrat în lume. Astfel, datorită intrării păcatului în lume, pământul a fost blestemat, dar cel mai grav lucru a fost că păcatul a rupt relaţia omului cu Dumnezeu.

Trebuie bine accentuat că atunci când Adam a păcătuit, el nu a păcătuit numai pentru el, ci a păcătuit pentru întreaga lume. Cu alte cuvinte păcatul lui Adam a afectat toată rasa umană şi apostolul Pavel spune: “De aceea, după cum printr-un singur om a intrat păcatul în lume şi prin păcat a intrat moartea şi astfel păcatul a trecut asupra tuturor oamenilor din pricina că toţi au păcătuit…” (Ro 5:12). Dar nu numai Pavel confirm acest adevăr ci şi David în Ps 51:5: “iată că sunt născut inelegiuire şi în păcat m-a zămislit mama mea.” Experinţa umană de-asemenea arată că păcatul adamic afectează pe cel născut din femeie. Consecinţele păcatului sunt evidente: suferinţă, moarte fizică şi spirituală sau relaţie ruptă cu Însuşi creatorul omului care este sfânt.


Climaxul acestei ere sau dispensaţii se încheie cu judecata lui Dumnezeu adusă primilor oameni şi aceasta prin izgonirea lor din grădina Edenului.

Conferința “Viziune pentru viitor” la Lugoj

lugoj


Comunitatea Bisericilor Creștine Baptiste Timișoara, în colaborare cu One Heart Baptist Church, Norcross, Georgia și Highland Colony Baptist Church Ridgeland, Missouri, organizează, în data de 26 iunie, oră 10-14, conferința cu temă “Viziune pentru viitor“.


Vor conferenția păstorii: Gearl Spicer, Jay Richardson și Charles Germany.
Evenimentul va avea loc la Școala Creștină “Harul” din Lugoj.
La conferința sunt invitați să participe pastorii, misionarii, presbiterii, diaconii și învățătorii de Școală Duminicală din cadrul Comunității.


Pentru informații și înscrieri puteți sună la 0722708172 sau puteți scrie la adresa de e-mail: harul_tutac@yahoo.com.


Conferinta la Timișoara

greseli

Marți, 11 iunie 2013, ora 19:00, Biserica Baptistă Betel Timișoara vă invită la o seara cu tema “Greșeli frecvente în alegerea partenerului de viață” alături de pastorul Ionel Tuțac și grupul Grace Singers.