joi, 16 mai 2013

New Hope (2012)

Michale (un crestin si fiul pastorului) s-a mutat intru-n orasel mic unde intra in echipa de basket a scolii, el fiind acum baiatul nou. Echipa nu vrea sa il accepte pentru ca el primeste pozitia a unui jucator care s-a sinucis si la care ei au tinut foarte mult. Vizionare placuta!

miercuri, 15 mai 2013

Jefuitorul de vise


Dumnezeu ne-a dat o singură viaţă pe care o putem trăi doar o data. Doar 24 de ore pe zi şi 60 de secunde pe minut. Uneori pare că minutul durează o veşnicie, alteori trece ca o clipire din ochi. Timpul nu poate fi dat înapoi, greşelile rămân în trecut. Dar trecutul nu înseamnă  nici prezent şi nici viitor. "Cei mai multi trăiesc zile; puţini trăiesc viaţa" (Nicolae Iorga)

"Jefuitorul de vise", adica diavolul, are metodele lui specifice de a ne distrage de la planul lui Dumnezeu de a ne trăi viaţa. Nu poţi TRĂI viaţa în resentiment, în mânie, în ură... nu poţi să te bucuri de ziua de azi dacă nu te-ai iertat pentru ce ai facut ieri. Nu poti sa mergi la biserica daca tu crezi ca toţi te privesc de sus, ca toţi te judecă pentru cine eşti. Nu poţi să visezi la un VIITOR dacă nu te-ai împăcat cu TRECUTUL. Căci “trecutul este uşa viitorului”, precum zicea Bogdan Petriceicu Haşdeu.

De multe ori trebuie sa stăm faţă în faţă cu greşelile din trecut. Satan are mereu grijă sa ne amintească păcatele noastre şi să ne atace când suntem mai vulnerabili şi acolo unde avem înclinaţie spre păcat. Dar tu nu îi lăsa poarta deschisa! Închide-i-o în nas! Ai puterea aceasta. Ia Cuvantul lui Dumnezeu şi întoarce vorba diavolului. Dumnezeu spune ca suntem liberi şi să fim tari (Galateni 5: 1), că păcatele noastre, odata mărturisite, sunt iertate (1 Ioan 1: 9). Faci parte dintr-un popor ales, dintr-o seminţie aleasă! (1 Petru 2: 9) Eşti special.

Aminteşte –ţi că Dumnezeu NICIODATA nu te frânge. El NICIODATĂ nu îţi fură visele! El vrea sa îţi dea un VIITOR şi o NĂDEJDE (Ieremia 29: 11). Când Satan îţi supune că slab şi fără putere, tu spune-i: "Pot totul in Hristos care mă întăreşte." (Filipeni 4: 13).

Abel's Field (2012)

Regia: Gordie Haakstad
Actori: Kevin Sorbo, Richard Dillard, Samuel Davis
Gen film: Drama