luni, 28 ianuarie 2013

Parintele este un exemplu.. fie pozitiv, fie negativ

A avea copil sau copii nu te face parinte




Foarte multi copii au "parinti" dar nu poate vorbi cu ei cand au ceva pe suflet, nu pot avea incredere ca sa le zica adevarul despre lucrurile care le fac sau care li se intampla. A fi parinte nu inseamna a imbraca si a hrani pe cineva, a fi parinte inseamna a da un exemplu' viu, in carne si oase, prin comportamentul tau zi de zi.


Degeaba il duceti pe copil la biserica si la scoala si asteptati sa il educe altii, daca nu vede in voi un exemplu de urmat. Am auzit foarte multi adolesteti spunand: "Eu nu vreau sa fiu ca tata!", "Eu nu vreau sa fiu ca mama!", oare de ce spun ei aceste lucruri? V-ati intrebat vreodata de ce?


DACA VOI CA PARINTI NU AVETI AUTORITATE PENTRU COPIL, CINE SA AIBA??


Nu v-ati intrebat de ce copilul nu asculta? Poate ca parintii nu stiu cum sa-si castige respectul din partea copiilor, nu stiu sau nici macar nu vor sa le castige increderea, tot ce doresc unii parinti (din pacate) este ca sa aiba niste copii ascultatori si cu viitor. Dar ei cu cine sa vorbeasca despre ce-i apasa? Primii sfatuitori si consilieri sunt parintii, asa e normal sa fie; nu anturajul sau revistele, televizorul sau pastorul.


Majoritatea copiilor sunt constienti ca au nevoie de parintii lor si ca daca va fi sa fie singuri pe lume le va duce dorul, dar conteaza ceea ce puneti in copil, conteaza sa vada ca tata si mama se inteleg, ca lupta impreuna, ca "sunt una" (cum scrie in Biblie).


Un copil are nevoie de un camin cald, un loc al protectiei, unde sa poata creste din toate punctele de vedere. 


COPILUL ASCULTA PE PARINTELE DE CARE SE SIMTE IUBIT (inteles) si de care se teme(ce are autoritate). Este necasara o disciplina, dar una care sa lase traume. Vorbele urate si distrugatoare (prost, nebun, incapabil...) pot distruge incredere in sine a copilului si se numeste ABUZ VERBAL. 


FERICE DE PARINTII CARE STIU SA-SI CEARA IERTARE DE LA COPIII LOR. Prin iertarea pe care si-o cer, invata pe copil sa-si ceara el insusi iertare si sa-si dea seama ca parintilor le pasa de ei, nu in ultimul rand, copilul invata sa ierte.


Casa voastra sa nu fie un loc in care cearta e la ordinea zilei, nu un loc din care copii sa vor sa scape cat mai repede cand vor fi mai mari, ci sa doreasca sa fie cat mai aproape de casa pamanteasca.


Incercati sa menajati cat mai mult copiii din certurile voastre, incercati sa le dati mereu un exemplu... degeaba ii spui fetei tale: "Nu fuma!" cand te vede cu tigara aprinsa in gura... la fel e cu toate celelalte aspecte.


Ma rog ca Dumnezeu sa lucreze la inima voastra si sa incercati sa va hraniti copilul mai degraba cu DRAGOSTE, cu INTELEGERE, decat cu mancare. Dumnezeu sa va ajute sa fiti un exemplu viu pentru copiii vostri! Amin!

joi, 17 ianuarie 2013

Azi, de ziua mea :D



Azi, de ziua mea...






Dragul meu Tată, Îţi mulţumesc că azi e din nou ziua mea (împlinirea frumoasei vârste de 21 de ani). Şţiu că dacă nu ai fi fost Tu de partea mea.. ziua de azi nu o puteam vedea.




Ştiu că fără îndurarea şi voia Ta nu existam de loc… nu puteam ştii ce e ăla zâmbet şi durere, nu ştiam cer înseamnă să plângi de fericire sau să strigi de nervi ;)) 


Nu puteam ştii ce minunat eşti şi ce mare inmă de Tată ai. Îţi mulţumesc că mi-ai dat marea şansă să Te cunosc, că mi-ai dat un scop în viaţă şi că nici o clipă nu mă laşi.


Ştiu că mai ai mult de lucrat la mine ca să pot fi “desăvârşită în Hristos”, şi chiar de aceea îţi cer azi să-mi dai răbdare cu mine însumi şi să mă ajuţi să mă iert mereu când greşesc. 


Îţi mulţumesc din toată inima mea, că în ciuda greutăţilor vieţii, Tu mi-ai fost mereu alături… că oricât de mari au fost valurile, Tu m-ai ţinut la suprafaţă. Fii mereu slăvit Tată că eşti mereu credincios, cum ai promis, şi mi-ai iertat fiecare păcat ce l-am mărturisit, că m-ai curăţit şi că mi-ai spus: “De azi eşti sfântă şi neprihănită datorită jertfei Fiului Meu Preaiubit.” 


Îţi mulţumesc că m-ai făcut şi că mă faci o binecuvântare pentru alţii, şi nu o pricină de ruşine. Te rog, Duhule Sfânt, binecuvinteză toate relaţiile ce sunt după Voia Ta în viaţa mea 
şi Îţi încredinţez Ţie relaţiile care încă au defecte. Ştiu că vei face ceva minunat din ele.


Isuse, mereu vei fi Cel care poartă jugul, de aceea pentru mine jugul Tău e uşor, pentru că Tu eşti tare. Te iubesc pentru asta. Mereu îmi vei fi Confidentul cel mai fidel şi Prima mea Dragoste. 


Duhule Sfânt, Te iubesc enorm că Tu eşti Cel ce mi-L descoperi pe Tata şi pe Fiul într-un mod ce nu se poate descrie în cuvinte; pentru tot ce ai făcut în viaţa mea şi pentru tot ce vei face. Eşti un Dulce, eşti Mângâietorul meu cel scump şi Călăuza mea în întuneric. 


Şi scumpii mei îngeraşi, cum să nu vă iubesc eu pe voi? :D Mă ştiţi de mică şi mereu m-aţi protejat. 
Numai voi şi Dumnezeu ştiţi câte lupte aţi avut de purtat. Vă apreciez mult :D Apropo, când eram micuţă, visul meu pentru când voi fi mare era… să devin un înger. :D Domnul să vă întărească în continuare să vă duceţi la îndeplinire orice mandat. Şi să vă dea răbdare cu mine haha Nu uitaţi, îmi sunteţi dragi. 



Ar fi multe de muţumit şi de spus… fiecare om din viaţa mea a adăugat ceva la fiinţa mea; fie o durere, fie o bucurie. Ştiu că fiecare avem un rol acolo unde Dumnezeu ne-a pus… şi nu ni se pare mereu uşor de “interpretat”, dar ştiu că “la Dumnezeu toate lucrurile sunt posibile”. Îţi mulţumesc că-Ţi faci voia în viaţa mea şi că mă ajuţi mereu ca să o fac şi eu. Fii binecuvântată Sfântă Treime!

marți, 15 ianuarie 2013

By Your Side - Tenth Avenue North


 BY YOUR SIDE LYRICS - TENTH AVENUE NORTH 


Why are you striving these days 
Why are you trying to earn grace 
Why are you crying 
Let me lift up your face 
Just don't turn away. 

Why are you looking for love ? 
Why are you still searching 
As if I'm not enough ?
To where will you go child ?
Tell me where will you run. 
To where will you run ?

'Cause I'll be by your side wherever you fall 
In the dead of night whenever you call 
And please don't fight these hands that are holding you 
My hands are holding you 

Look at these hands at my side 
They swallowed the grave on that night 
When I drank the world's sin 
So I could carry you in 
And give you life 
 I want to give you life 

And I'll be by your side wherever you fall 
In the dead of night whenever you call 
And please don't fight these hands that are holding you 
My hands are holding you 

Here at my side wherever you fall 
In the dead of night whenever you call 
And please don't fight these hands that are holding you 
My hands are holding you 

'Cause I, I love you 
I want you to know 
That I, yeah I'll love you 
I'll never let you go, no, no 

And I'll be by your side wherever you fall 
In the dead of night whenever you call 
And please don't fight these hands that are holding you 
My hands are holding you 

Here at my side wherever you fall 
In the dead of night whenever you call 
And please don't fight these hands that are holding you 
My hands are holding you 
Here at my side, my hands are holding you 
Ohhh...

joi, 10 ianuarie 2013

Gesturi mărunte. Relaţia ta cu Dumnezeu.


Poate am observat că relaţiile în care suntem implicaţi se pot înnoda mai tare sau dimpotrivă datorită unor gesturi minore. Lucruri simple şi în acelaşi timp trecute cu prea mare uşurinţă, ca la un moment dat să fie chiar imposibil de realizat deoarece constatăm că relaţia e deja pierdută.


Nu ştiu ce înseamnă pentru voi relaţia cu Dumnezeu. Poate înseamnă studiu biblic, rugăciune şi mers la biserică. Nu ştiu cum este Dumnezeul la care vă închinaţi, poate e un Dumnezeu mereu formal, la care i te adresezi “O mare împărate” de fiecare dată când intri în prezenţa Lui, sau poate îţi e un prieten cu care poţi să-I spui oricând ce te doare. Nu ştiu dacă Îl vezi pe Dumnezeu în natura care te înconjoară, dacă îl vezi în pasărea ce trece deasupra ta… poate Îl vezi în marile minuni ale lumii, poate în furtuna de afară îţi dai seama ce mare putere are El… cum porunceşte El vântului şi m
ării. Poate Tu Îl vezi cel mai bine în parabole… ţi-L imaginezi ca pe un păstor care te ia în braţe când eşti rănit sau depinde de ocupaţia pe care o ai… dacă eşti pompier.. Îl vezi ca pe un salvator de vieţi, ca pe Cel care stinge focul… dacă eşti gunoier Îl vezi ca pe Cel care ia gunoiul inimii tale şi-l aruncă în foc… 


Nu ştiu cum te raportezi tu la Dumnezeul Tău… dar vreau astăzi să-ţi spun că El e extraordinar de mulţumit cu tine când Îi mulţumeşti pentru pâinea ce ţi-a dat-o, că Îi dau lacrimile când vede că îţi încredinţezi rănile şi relaţiile distruse în mâna Lui. Adoră să Îi spui “Bună dimineţa, Tăticule!”, e 
 înnebunit după cântecul ce i-L închini la ora de închinare din biserică din toată inima ta. El adoră să vadă că vii la El cu orice problemă ai, nu doar cu problemele mari şi chiar şi cu cele banale. Frunzele care au căzut şi te-au faşcinat, El le-a făcut să cadă pentru tine; a vrut să te vadă zâmbind, a vrut să te vadă fericit. Binecuvântările pe care le ai – o casă, o masă, un copil sau doi, o grădină, nişte copaci în faţa casei, nişte flori superbe în ghiveci… nu uita niciodată că “orice ni se dă bun şi orice dar desăvârşit este de sus pogorându-se de la Tatăl luminilor, în care nu este nici schimbare, nici umbră de mutare.” (Iacov 1:17) 


El nu doar că a dat pe Fiul Său ca să fii liber şi fericit dar are un suflet şi un caracter impecabil. Este Cel de care nu poţi să te oboseşti îndrăgostindu-te. E absolut minunat. Şi nu uita la Dumnezeu gesturile mici contează. O mică regulă… una banală, ignorată poate de ceilalţi creştini… pe care tu o respecţi e ca un mărgăritar de mare preţ în ochii unui Tată, cum îmi place mie să spun, “e nebun după tine”. Un mic gest de mulţumire pentru că nu eşti în spital, că ai binecuvântări… dă dovadă unei relaţii superbe dintre creaţie şi Creator.


Nu uitaţi, indiferent de ticăloşia noastră… de greşelile noastre, de viaţa prea aglomerată pentru a-I oferi atenţie lui Dumnezeu şi sufletului nostru pe care ades îl lăsăm să moară de foame, Dumnezeu e acelaşi. Se uită la noi cu nişte ochi atât de superbi… ştiţi de ce sunt superbi? Pentru că ne cunoaşte în totalitate, ştie fiecare suferinţă a noastră, fiecare gând şi fiecare celulă din corp… cunoaşte sentimentele noastre, relaţiile noastre, comportamentul şi în ciuda faptului că ne ştie toate neajunsurile, NE IUBEŞTE ŞI ZILNIC ALEGE SĂ NE IUBEASCĂ CHIAR MAI MULT.


“Cine-I prieten mai bun ca Isus?” Cu un astfel de prieten te schimbi fără să vrei ;)) n-ai cum să nu te îndrăgosteşti de caracterul Lui şi să nu-ţi doreşti să fii ca El… o dată ce ai început să “guşti ce BUN este Domnul”, crede-mă, nu te mai poţi opri… şi încetul gândul ţi se schimbă, viaţa şi oamenii din jur nu vor putea să nu observe schimbarea şi să nu-şi dorească să fie şi ei la fel.


“Vreau o pace ca a ta.” “Cum de nu ai înnebunit după atâtea prin câte ai trecut?” “Ce te face să zâmbeşti după o operaţie la creier?” “Cum poţi fi aşa de liniştit?” şi multe alte întrebări ne vor pune oamenii, iar răspunsul nostru va fi “Mi L-am făcut pe Dumnezeu prieten. Nu vrei să ţi-L faci şi tu?”

Foster.2011

E asa super filmul. o sa va incurajeze mult. Vizionare placuta!! >:D<