miercuri, 31 august 2011

ganduri pe care vreau sa le impartasesc cu voi! :)

Scrisoare pentru Dumnezeu.

 
Totul a fost asa frumos, mi-ai fost mereu atat de aproape. M-ai iubit exact asa cum eram, si o faci si acum. M-am indepartat cu nepasare de Tine si am uitat de pacea Ta, am uitat de scopul pe care mi l-ai dat in viata… am uitat de Tine. Cu nimeni n-am impartasit ceea ce-am impartasit cu Tine. Mereu ai fost confidentul meu fidel si Cel care m-a implinit, m-a ascultat m-a acceptat si m-a iubit. Tu mereu m-ai incurajat, mereu mi-ai fost alaturi, la bine si la greu, in suparare si in bucurie.
Iti multumesc Iubitule, dar vreau acum sa te fac Iubit de drept… nu doar in vorbe. Accepti? Vrei sa fim din nou parteneri, sa facem totul mai usor.. impreuna? Iti multumesc pentru harul Tau de acum si pentru imensa rabdare care mi-ai aratat-o pana azi. Thank U soo much!

For U, my beautiful God                                                  From me.

Nu mai pot trai fata Tine, simt sa fiecare atom din mine se prabuseste, se dizolva in lumea murdara si egoista... fara Tine. Vreau sa renunt la tot ce e 'fara Tine' in viata mea. Te rog ajuta-ma! Simt cum timpul petrecut fara Tine, e un iad atat de groaznic, e asa murdar totul si fara speranta fara IUBIREA TA! vreau sa TE IUBESC si eu mai mult....

In ‘fiecare secunda’ trebuie sa alegi cui sa-I slujesti.

Dumnezeu nu are secrete… El doreste sa ne decopere cat mai multe lucruri, dar mereu cat vom trai pe acest pamant, va ramanea si un Dumnezeu al surprizelor. Si stiu ca-I place sa pastreze ce-I mai bun la sfarsit; la fel cum desertul se da in mod normal dupa mancare..

Eu consider ca in ciuda felului nefratesc cu care esti tratat de unii din fratii tai, merita sa te comporti ca un frate adevarat fara de ei.

Daca exista o lupta in interiorul tau, insemna ca trebuie sa alegi ceva…

Cred ca e intelept sa accepti distanta sa te separe de anumite persoane, doar pentru ca relatia spirituala dintre voi sa cresca.

Lenea iti da impresia ca lucrurile usoare sunt foarte greu de facut!

All I have is for shared, not for keeping inside.

Uneori e bine sa nu fii foarte preocupat de infatisarea ta, ci de interiorul tau. De fapt tot timpul e mai bine sa faci asta!

Cum poti sa fii umil, daca nu iti pierzi increderea in tine, si o inlocuiesti cu increderea care ti-o da Dumnezeu? A fost o lectie pe care am invatat-o foarte greu...

Mi-e atat de greu sa fac un pas fara Tine, pentru ca in timp ce-l fac, simt deja ca ma prabusesc.

Ma simt atat de nepregatita sa intru in lupta aceasta... nu cunosc aproape nimic din tot ce ar trebui sa fi stiut deja despre domeniul spiritual. Ajuta-ma, Tata, sa pot recupera cat timp se mai poate si ce se mai poate.

De putine ori ne dam seama ca atunci cand scriem dragoste, scriem DUMNEZEU.

si cu siguranta multe carti care au autori contemporan, au autorii mult mai vechi.. de fapt

nu vreau ca prin ceea ce scriu sa fiu venerata eu… caci Dumnezeu care m-a inzestrat cu darul.

Imi place sa fiu invizibila. Pot face atat de multe lucruri fara ca „nimeni” sa nu stie.

miercuri, 17 august 2011

poezii mai vechi

Tu esti iubirea
                      de Denisa Andreea U.
Caci Tu esti dulceata
Ce acopera ceata;
Tu esti iubirea
Ce patrunde nemurirea.

Tu esti Lumina din vesnicie;
Eu ma topesc dupa a Ta iubire.
Dragostea Ta imi da fiori*,
Si ma-nalt cu-a Tale aripi spre nori.

Te-mbratisez de parca as vedea
Intaia oara imaginea Ta.
Si ne plimbam pe aripi de vis,
Iubirea Ta cand m-a atins.

Esti mai dulce ca mierea albinei.
Esti mai alb ca ghiocelul zapezii;
Suni mai frumos ca harpa reginei,
Iar privirea Ta e tezaurul luminii.

Mana Ti-e mai tare ca stanca muntelui.
Iar Cuvantul creator e chiar Fiul Tau.
Fantana de veacuri a Mangaietorului
Aduce azi viata poporului.

Poporul ce era odat’ ca florile uscate;
Azi in Fiul Tau sunt inradacinate,
Iar rodul lor e de 30, 60, 100,
Si in ei e teama* de veacuri stiuta.

Esti focul ce arde in inimi
Si-acestea aprind alte focuri.
Si apa le torna in inimi,
Celor amagiti de rele duhuri.

Iti multumim pentru nadejdea
Ce ne tresalta-n inimi azi;
Si pentru iubirea
Ce am sadit-o-n altii azi.
--------------------------------------
fiori = o reactie a corpului care exprima fericirea
teama = frica de a pacatui
http://www.youtube.com/watch?v=gagTs8RE8UY

Totul e zapada
 (by me)
Totul e zapada.
Totul e alb,
Totu-i pur.
Viata e grea dar si usoara
E alba, dar si gri
Viata e frumoasa dar si plina de dezamagiri.

Viata e frumoasa cu Hristos.
Viata e o alba poezie,
Fara rima si fara acord*.
 ----------------------------------------
Acord = ritm

luni, 15 august 2011

Ganduri care iti dau de gandit! :D

eu le-am scris doar pe cele care au numele meu :)

                                   **♥▒♥**####___####**♥▒♥**
”Trecutul nu se mai poate schimba. Nu-mi foloseste la nimic ceea ce am pierdut. Cat despre viitor, acesta va depinde in mare masura, de ceea ce voi face de acum incolo. Nimeni nu-ti poate fura timpul fara acordul tau.

“Daca te rogi si nu exista Dumnezeu nu ai pierdut nimic dar daca nu te rogi si exista ai pierdut totul…”

„Mulţumesc lui Hristos Isus, Domnul nostru, care m-a întărit, că m-a socotit vrednic de încredere, şi m-a pus în slujba Lui…” (1 Timotei 1:12)

*^_^*  ^_^ ︳ ♥ ☺☻▪ ▫ ☼ ♦ ▀ ▄ █ ░ ▒ ♦ ◊ ◦ ☼ ♠ ♣ ▣ ◘ ◙  ♫ ♪ ♪
„Iubitul meu,nimic nu e mai inalt, mai captivant,mai magnific decat sa descoperi ca Dumnezeu, Creatorul tau, este drept, este adevarat, este iubire, este iertator, este rabdator, este dornic de a reabilita, de a recrea, de a renaste. Si apoi ce poate sa-ti dea aripi sa zbori mai plin de elan decat cunoasterea si convingerea ca acest Dumnezeu te-a facut copil al Lui,ca te vrea sa devii ca El si ca acum urci spre El din treapta-n treapta, spre adevar, spre dreptate, spre marinimie, spre sfintenie, spre desavarsire ?” (Iosif Ton)

„Ai ajuns in dreptul unor munte de probleme ,unor grijuri,unor probleme pe care numai tu le sti vreau sa iti zic un lucru: du-te si cheama-L pe ISUS din spate de acolo de unde L-ai lasat...stii de ce? Pentru ca tu nu poti muta muntii..dar EL poate..glorie regelui ISUS Hristos!”

„Omul nu poate descoperi noi oceane, cîtă vreme nu are curajul de a pierde din vedere ţărmul.”

► ◄ ۩۩.. ..۩۩ ۩۞۩ ✲ ❈ ➹ ~.~
Oricat de amara-i clipa prezentului, oricat de tulburi sunt gandurile uneori, pastreaza in adancul sufletului tau pace, si vegheaza ca nimeni sa nu ti-o umbreasca, ramai tare in fata soartei si nu uita ca cineva te asteapta la capatul dezamagirilor tale,sa alergi dupa ajutorul Sau, acesta este Dumnezeu si El ramane vesnic credincios fagaduintelor facute, si nu uita ascultarea de Dumnezeu este conditia Fericiri tale.

„Nu poti raspandi lumina daca nu arzi.” ( Neli Andrus)

Iertarea este o starea de Har si o cerinta fara de care nu poti fi fericit. Nu uitati cuvintele din “Rugaciunea Domneasca”: “Si ne iarta greselile noastre, precuim si noi iertam gresitilor nostri!” Dumnezeu sa infrumuseteze sufletele tuturor celor ce vor citi aceste randuri. (Prof. Dumitru Buhai.)

Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄ƷƸ̵̡Ӝ̵̨̄ƷƸ̵̡Ӝ̵̨̄ƷƸ̵̡Ӝ̵̨̄ƷƸ̵̡Ӝ̵̨̄ƷƸ̵̡Ӝ̵̨̄ƷƸ̵̡Ӝ̵̨̄ƷƸ̵̡Ӝ̵̨̄ƷƸ̵̡Ӝ̵̨̄ƷƸ̵̡Ӝ̵̨̄ƷƸ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ
Un prieten adevarat se dovedeste prin urmatoarele fapte:are incredere in tine,bate la usa ta cd are nevoie de ajutor si nu merge la altcineva,crede cu adevarat in tine si prietenia ta, dovedeste ca stie sa te sprijine in nevoi, e rabdator cu tine in orice situatie, gaseste mai mult timp pentru tin’ decat pentru el, iti iarta greselile,  joaca cinstit, lasa o amintire placuta in urma vizitei pe care ti-o face, merge alaturi de tin’ oricat de greu ar fii drumul, nu renunta la tin’pt altii, ramane prietenul tau chiar daca tu l-ai parasit, suna la telefon doar ca sa te intrebe ce faci, te ridica cand ai cazut, zambeste si nu i se pare ca a platit un pret prea mare.Esti un astfel de prieten sau nu?

“Ma adancesc in Cer si-apoi revin…privesc norii cum isi poarta fiecare povestea si imi doresc sa fie si povestea mea scrisa in unul din ei…Zambesc visului meu de-”a fi”!”

**♥▒♥**####___####**♥▒♥**
Cand te simti obosita si descurajata in urma eforturilor zadarnice, DUMNEZEU STIE cat de mult te-ai straduit… Cand ai plans atat de mult incat ai simtit ca te doare inima, Dumnezeu ti-a numarat lacrimile… Cand simti ca viata sta pe loc si ca timpul trece pe langa tine, Dumnezeu te asteapta… Cand nimic nu mai are sens si esti confuza sau te simti frustrata, Dumnezeu are un raspuns pentru tine… Daca dintr-o data chipul tau se lumineaza si mai gasesti o urma de speranta, Dumnezeu ti-a soptit… Daca lucrurile merg bine si ai motive sa fii multumitore, Dumnezeu te-a binecuvantat… Daca ti se intampla ceva frumos si esti muta de uimire, Dumnezeu ti-a zambit… Aminteste-ti ca oriunde ai fi si oricum te-ai simti, DUMNEZEU STIE…

“Ti-am cerut sa-Ti vad Stralucirea! Nu ai venit la mine sub forma de vant sau foc… dar ai facut sa rasara soarele din nou, chiar daca era la apus…”

“frunzele tesute in broderii imi cunosteau dansul…de aceea l-au dansat cu mine…copacii..padurea in intregime, ne privea…era sublim acolo, doar eu cu tine”


Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄ƷƸ̵̡Ӝ̵̨̄ƷƸ̵̡Ӝ̵̨̄ƷƸ̵̡Ӝ̵̨̄ƷƸ̵̡Ӝ̵̨̄ƷƸ̵̡Ӝ̵̨̄ƷƸ̵̡Ӝ̵̨̄ƷƸ̵̡Ӝ̵̨̄ƷƸ̵̡Ӝ̵̨̄ƷƸ̵̡Ӝ̵̨̄ƷƸ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ
Numai iubirea poartă un farmec în desagă, Un leac şi-o mângâiere pentru durerea-ntreagă. Numai iubirea toarce voalul cel de zână Din rănile zvâcnite, târâte prin ţărână. Numai iubirea-mparte cu alţii pâinea-n şapte, Şi dă voios cămaşa şi haina de pe spate. Iar când duşmanul zace rănit şi plin de sânge Iubirea îl ajută, şi stă cu el şi plânge. Numai iubirea umple o inimă cu pace, Numai iubirea leagă ce nu se mai desface. Şi-i scris în sfânta Carte că-n veci rămâne tare Iubirea ce izvorul în Dumnezeu îl are.

*^_^*  ^_^ ︳ ♥ ☺☻▪ ▫ ☼ ♦ ▀ ▄ █ ░ ▒ ♦ ◊ ◦ ☼ ♠ ♣ ▣ ◘ ◙  ♫ ♪ ♪
NU CERE sa-ti fie usurata povara vietii… ci curaj sa o poti purta;
NU CERE implinire in intreaga ta viata… ci rabdare pentru a accepta frustarile;
NU CERE perfectiune in tot ceea ce faci…ci intelepciune pentru a nu repeta greselile………si in sfarsit
NU CERE mai mult,inainte de a spune… MULTUMESC
Dragostea agape exista cu adevarat… in fiecare.Dar e undeva in adancul sufletului. si fiecare si-o dezgroapa atunci cand e constient de posesia ei. problema e ca nu prea multi sunt cosntienti de asta
Când îti vine sa plângi, adu-ti aminte de clipele în care zâmbeai…. când simti ca viata nu are nici un rost gândeste-te la cei ce mai au doar o zi de trait,…. când simti ca vrei sa mori gândeste-te ca altii ar da orice sa traiasca… … iubeste-ti viata si mai ales prietenii …… E cel mai de pret lucru….. Este luna internationala a prieteniei …… Trimite acest mesaj tuturor celor pe care îi consideri prieteni…. CINEVA AR PUTEA SA ZAMBEASCA…

► ◄ ۩۩.. ..۩۩ ۩۞۩ ✲ ❈ ➹ ~.~
Numai Dumnezeu poate astampara dorinta noastra dupa pace.El vrea sa ne daruiasca pacea Sa.Politicienii incearca sa creeze pacea exterioara,dar Dumnezeu isi incepe lucrarea in inima omului.Aceasta pace este premisa pentru toate celelalte.

Dumnezeu se adreseaza inimii si constiintei noastre,pentru ca acolo se afala radacina urii si a raului

Sa te porti ca si cum toti oamenii din jurul tau ar fi buni; sa fii prevazator ca si cand te-ar inconjura dusmanii.

Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄ƷƸ̵̡Ӝ̵̨̄ƷƸ̵̡Ӝ̵̨̄ƷƸ̵̡Ӝ̵̨̄ƷƸ̵̡Ӝ̵̨̄ƷƸ̵̡Ӝ̵̨̄ƷƸ̵̡Ӝ̵̨̄ƷƸ̵̡Ӝ̵̨̄ƷƸ̵̡Ӝ̵̨̄ƷƸ̵̡Ӝ̵̨̄ƷƸ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ
Sa-l ajuti pe cel care-ti cere sprijin e o datorie; sa faci acelasi lucru pentru cel care ti-l refuza e o arta
Iertarea este zambetul dragostei atunci cand jignirile si insultele iti stau pe varful limbii si totusi le inghiti pt ca vrei sa fie pace!

Exista in fiecare dintre noi setea de a ne depasi pe noi insine, de a fi, in unele aspecte, ca Dumnezeu. Este reflexul copilului care doreste sa se asemene cu parintii sai. Dimineata ne rugam: “Doamne, ajuta-mi sa-Ti seman, pana ce chipul Tau va fi reprodus in mine.” Iar seara, dupa ce vedem efectele vantului potrivnic, lasam capul jos, rusinati “ Doamne, iarta-ma , caci nici azi nu am reusit.” Sa nu uitam ! Oricat de teribile ar fi valurile si vanturile care bat pe marea vietii noastre, dezamagirea nu e o solutie. Chiar daca nu e in mod fizic alaturi de noi in momentele de cumpana ale vietii, sa fim siguri ca Mantuitorul mijloceste pentru noi in Sanctuasrul ceresc si se roaga pentru ca sa ajungem cu bine pe “tarmul celalalt”- tarmul mantuirii

**♥▒♥**####___####**♥▒♥**
“Cand diavolul iti aduce aminte de trecutul tau, tu sa-i aduci aminte de viitorul lui.”

„Totul ii vine la timp celui ce stie sa astepte.” (B. Brecht)

“toamna e o a doua primavara, cand fiecare frunza e o floare.” (Albert Camus)

*^_^*  ^_^ ︳ ♥ ☺☻▪ ▫ ☼ ♦ ▀ ▄ █ ░ ▒ ♦ ◊ ◦ ☼ ♠ ♣ ▣ ◘ ◙  ♫ ♪ ♪
“cand nu iti gasesti linistea in tine insuti, zadarnic o cauti in alta parte.”(Francois de la Rochefoucauld)

„Cred in Dumnezeu asa cum cred in rasaritul soarelui. Nu pentru ca il vad ci pentru ca vad tot ce atinge.” (C. S. Lewis)

„Iubirea este cea mai inalta fericire la care poate ajunge omul, caci numai prin ea cunoaste ca el e mai mult decat el insusi, ca e una cu totul.” ( Rabindranath Tagore )

                     ► ◄ ۩۩.. ..۩۩ ۩۞۩ ✲ ❈ ➹ ~.~
 “inima are taine pe care nicio ratiune nu le patrunde”. (Guy de Maupassant)

..o inima vesela bate toate ziua, dar o inima trista oboseste intr-o clipa…!!

“Chiar daca un om este fragil, bucuria il face puternic." (Mary A. Sullivan)

Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄ƷƸ̵̡Ӝ̵̨̄ƷƸ̵̡Ӝ̵̨̄ƷƸ̵̡Ӝ̵̨̄ƷƸ̵̡Ӝ̵̨̄ƷƸ̵̡Ӝ̵̨̄ƷƸ̵̡Ӝ̵̨̄ƷƸ̵̡Ӝ̵̨̄ƷƸ̵̡Ӝ̵̨̄ƷƸ̵̡Ӝ̵̨̄ƷƸ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ
“Componentele fundamentale ale fericirii sunt: sa faci ceva, sa iubesti pe cineva si sa speri la ceva.” (Allan K. Chalmers)

“Adevarul e pretutindeni dar nu-l cunoaste decat acela care-l cauta. Nu e greu sa gasesti adevarul. E greu sa ai dorinta de a-l gasi. (N. Iorga)”

“am tinut multe lucruri in mana si le-am pierdut... dar ceea ce am incredintat in mana Domnului este al meu si astazi!”

**♥▒♥**####___####**♥▒♥**
“Omul sa nu se jeneze niciodata sa recunoasca ca a gresit. A recunoaste ca a gresit inseamna ca a evoluat si ca azi e mai intelept decat ieri.” (Jonathan Swift)

“Cu Dumnezeu alături şi sprijinindu-te pe braţul Său poţi înfrunta orice îţi stă în cale.”

„Nu cunosc calea care mă conduce la El, dar cunosc Călăuza care mă conduce. De ce să mă mai tem?” (Martin Luther)

*^_^*  ^_^ ︳ ♥ ☺☻▪ ▫ ☼ ♦ ▀ ▄ █ ░ ▒ ♦ ◊ ◦ ☼ ♠ ♣ ▣ ◘ ◙  ♫ ♪ ♪
„Nu evenimentele finale, si frica de iad ma poate aduce la o pocaintza radicala, ci Isus Hristos prin dragostea lui manifestata in viatza Lui de pe pamnant si pe cruce, inviind si acum stand la dreapta Tatalui si mijlocind pentru mine!!” (eu)

“Cind toti ma lasa doar Tie-ti pasa..nu ma lasi singur ma strigi mereu….”

“astept sa-mi creasca aripi..mi-e dor de nemurire..simt dragostea cu care ai sa ma stringi la piept…”

► ◄ ۩۩.. ..۩۩ ۩۞۩ ✲ ❈ ➹ ~.~
„Nu putem avea adevarate legaturi cu Cristos, fara sa purtam cu noi ceva placut din mirosul parfumului Sau .”

“Cind esti daramat pentru nimica, Dumnezeu te ridica pentru ceva! Cind tii se inchide o usa Dumnezeu iti deschide una mai binecuvintata! CREDINTA vede invizibilu, CREDE incredibilul si primeste IMPOSIBILULl!!!!”


Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄ƷƸ̵̡Ӝ̵̨̄ƷƸ̵̡Ӝ̵̨̄ƷƸ̵̡Ӝ̵̨̄ƷƸ̵̡Ӝ̵̨̄ƷƸ̵̡Ӝ̵̨̄ƷƸ̵̡Ӝ̵̨̄ƷƸ̵̡Ӝ̵̨̄ƷƸ̵̡Ӝ̵̨̄ƷƸ̵̡Ӝ̵̨̄ƷƸ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ
Să-ţi spun ce este dragostea adevărată. E credinţă oarbă, umilinţă fără reget, supunere desăvârşită, încredere şi dăruire împotriva ta însuţi, împotriva lumii întregi. Dragostea înseamnă să îţi dai inima şi sufletul întreg celui care ţi le va zdrobi. Charles Dickens

Pe bratul Tau ma simt mereu pazit si ocrotit, pacate griji si indoieli Tu mi le-ai mantuit. Pe drumul vietii noi condu-ma Tu prin Harul Tau, vreau sa raman mereu copilul Tau!

Acordand prea multa atentie cuvintelor, pierdem din vedere ideile. - Acordand prea multa atentie vorbelor, pierdem din atentie faptele !



                          ► ◄ ۩۩.. ..۩۩ ۩۞۩ ✲ ❈ ➹ ~.~

sâmbătă, 13 august 2011

harul lui Dumnezeu

Harul            http://xxxchurch.com/blogs/teens/grace.html                     
                de Adelaide Brown


          M-am gandit mult la credinta mea din trecut si la ce am observat ca este. Am gasit ca au fost multe reguli si regulamente (sau dispozitii)
pe care le-am predat crescand in biserica, care este inca o mare parte din mine. La fel de mult cat m-am luptat (straduit) sa ma abat de la ele, ele sunt inca inradacinate adanc inauntrul meu si greu de realizat. Cu recunostinta am reusit sa ma abat de la modul de vorbire legalist care spune ca trebuie sa fim perfecti si sa urmam aceste calauze cu scopul ca Isus sa ma iubesca cu adevarat.
          Stiu, in mintea mea, cat de mult har imi ofera Dumnezeu si ca El ma iubeste cu adevarat dar trebuie sa-mi stabilesc bine asta acum, in capul meu. Harul si dragostea lui Dumnezeu sunt foarte greu de stanjenit si de crezut cu adevarat. Dumnezeu ne marturiseste adesea ca ne iubeste atunci cand noi Ii raspundem cu ‚dar..’ sau ‚de ce?’. Noi suntem chemati sa acceptam dragostea Lui si harul asa cum e. Noi nu suntem obligati si nu este o agenda ascunsa; Dumnezeu ma iubeste pentru mine.
          Trebuie sa fiu onesta si sa spun ca batalia mea cu aceasta dependenta nu a fost usoara in ultimele saptamani. Ma confrunt cu o relatie de prietenie distrusa si cu stresul cauzat de profesorul de la scoala. Nu e usor sa vrei sa prescrii o reteta pentru aceasta urmarind pornografia, pentru ca aceasta este cea mai usoara metoda. Sunt recunascatoare pentru ca dupa 5 minute de cadere Dumnezeu mi-a amintit ca pornografia nu ma ajuta si ca El are alte lucruri pentru mine si in cele din urma: El ma iubeste indeajuns ca sa ma ajute sa trec prin acest stres si prin acesta durere fara sa fiu nevoita sa recurg la pornografie. Chiar daca am cazut mai mult decat mi-as fi ‚dorit’ am gasit mai usor puterea sa ma ridic si sa stau mai puternica in rusine si in vina; sunt atat de recunoscatoare ptr acesta. Este incurajator sa vezi progres si sa vad ca atunci cand am cazut, nu mi-a luat mult timp si am devenit capabila sa cred si sa accept harul lui Dumnezeu si iertarea Lui.
          Dumnezeu nu contiuna sa se uite la pacatul si la escurile mele, tot ceea ce vede este pretioasa Lui fiica pe care o iubeste foarte mult si vrea ca lucrurile cele mai bune si mai mari sa mi se intample. Din cauza aceasta eu sunt provocata sa continuu aceasta cale spre vindecare si pe zi ce trece vad credinciosia lui Dumnezeu din ce in ce mai mult.
        Versetul pe care l-am colorat (sublinat) de curand a fost din Daniel, capitolul 6, versetul 23: "Atunci imparatul s-a bucurat foarte mult, si a poruncit sa scoata pe Daniel din groapa. Daniel a fost scos din gropa, si nu s-a gasit nici o rana pe (in) el pentru ca avusese incredere in Dumnezeul sau.’"
          Daniel a fost aruncat in pestera cu lei; nu-mi pot imagina ce fel de emotie sau simtamant a avut cand a fost aruncat in pestera. Imi place foarte mult ultima parte a versetului. Nu a fost nici o rana, nici o zarietura in Daniel deoarece el s-a increzut in Dumnezeu ca il va scapa si ca nu ar lasa ca ceva rau sa i se intample. Cuvantul cheie este INCREDERE. Am fost provocata, deoarece cu dependeta ma simt adesea in propria mea groapa cu lei, incercand sa resping supararea si lucrurile care ma trag in jos (care ma ispitesc sa cad). Sunt provocata sa ma incred mai mult in Dumnezeu, sa cred ca El ma va proteja si ca vede cat de mult pot purta (duce), ca El are grija (ca ispita sa nu fie prea mare pentru mine). SUNT DE ASEMENEA PROVOCATA SA CRED CA HARUL, IUBIREA SI ADEVARATA LUI IERTARE SUNT NECONDITIONATE SI FARA SFARSIT.
          Eu te provoc (indemn) sa te uiti la calatoria ta diferit si sa crezi ca Dumnezeu vrea sa te ridice si ca niciodata nu te va lasa (singura), necontand cat de jos ai cazut. El nu este Unul care da inapoi. Observ ca cu cat cad mai mult, cu atat mai mult El ma inveseleste (incurajaza). Acesta este harul si te incurajez sa inoti in el si sa lasi pe Dumnezeu sa te tina de mana iar tu sa nu dai inapoi ci sa incerci din nou.



                   Adelaide Brown
      (mai multe bloguri scrise de acest autor: http://xxxchurch.com/blogs/authors/65/)

luni, 8 august 2011

Cine sunt? Cine esti?

Ce ascund in mine? E greu de descifat, e greu de inteles! Dragoste si ura, frumusete si lucruri rele, optimism si negativism, un razboi intre fire si Duhul Bun, o dragoste nesfarsita si o intelegere fara margini, o nespusa dragoste pentru sine dar si un altruism uneori exagerat. Toate acestea sunt in mine si inca multe altele… de aceea repet: ”nu ma voi descoperi niciodata”, uneori abia ma pot intelege. Sunt ceea ce gandesc, fac, vad; ceea ce introduc in mintea, sufletul si duhul meu. 

Poate ca de multe ori ai simtit si tu o lupta in interiorul tau, si ai ales bine (sau gresit). Dar tot ceea ce faci tu in mod obijnuit, e ceea ce te va ajuta sa iei decizii bune sau pripite.. indemnul meu pentru tine e “ fii dependent de lucruri bune”. Nu adormi stiind ca ai facut numai lucruri rele, egoiste. Gandeste-te la suflet si umple-l nu cu mancare, bautura, ganduri rele despre altii sau despre propria persoana, cu resentimente sau vinovatie. Ura te roade pe dinauntru, dragostea te zideste, iti da aripi, te ajuta sa speri si da un sens bun vietii tale. TU AI PUTEA SA DECIZI CE GANDESTI! GANDESTE POZITIV!